site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Şirince’ye Turistler Değil, Eylemciler Geldi

Şirince’ye Turistler Değil, Eylemciler Geldi
21.12.2012
A+
A-

sirinceye-turistler-degil-eylemciler-geldi-2Bazı kişilerin 21 Aralık 2012’de kopacağını iddia ettiği kıyametten etkilenmeyeceği söylenen, İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde beklenen hareketlilik yaşanmıyor. Yaklaşık 50 bin kişinin gelmesi beklenen köyde, böyle bir kalabalık yoktu. Sadece bir grup maden işçisi, eylem yaparak özelleştirmeleri protesto etti. Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şubesi’ne bağlı bir grup işçi, “Kıyamet Dünyanın, Özelleştirme Ülkemizin-İşçinin Sonudur” yazılı pankartla eylem yaptı. Bir restoranın bahçesinde basın açıklaması yapmak isteyen gruba, kanuni olmadığı gerekçesiyle jandarma müdahale etti. Direnen grup, kaymakamlıktan izin aldıklarını belirterek açıklamaya devam etmek istedi. Jandarmanın müdahalesiyle dışarıya çıkarılan işçiler, başka bir yerde basın açıklamasına devam etti. Daha sonra da olaysız şekilde dağıldılar.

Türkiye Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin, dünyanın gözünün çevrildiği Şirince’de, özelleştirmelere dikkat çekmek istediklerini söyledi. Kanuni müracaat yaptıklarını savunan Girgin, “Yasadışı bir eylem yapmıyoruz. Biz halkı neden karşımıza alalım? Yasalara saygılıyız, demokratik hakkımızı kullanıyoruz. İnsanları rahatsız etmek gibi bir derdimiz yok. Asıl bu ülkenin kömür ocaklarını ve santrallarını satanlar rahatsız ediyor.” dedi.

Şube Başkanı Girgin, açıklamasında Mayaların da özelleştirmeye karşı olduğunu iddia etti. Mayaların sadece özelleştirmeye değil, taşeronlaşmaya da karşı olduğunu ileri süren Süleyman Girgin, “Çünkü Maya uygarlığında kölelik sistemi vardı. 21 Aralık tarihi, Maya takvimine göre dünyanın son günüdür. Dolayısıyla 21 Aralık günü, modern kölelik düzeninin sonu olmalıdır. Maden ve enerji işçileri olarak, dünyanın dikkatinin buraya çevrildiği bu günde özelleştirmeler yoluyla halkın kurumları yok edilerek termik santrallerimiz ve kömür madenlerimizde kıyametin yaşamakta olduğuna dikkat çekmek amacıyla Şirince’ye geldik.” şeklinde konuştu.
sirinceye-turistler-degil-eylemciler-geldi-3

sirinceye-turistler-degil-eylemciler-geldi-4

YORUMLAR
  1. eski selçuklu dedi ki:

    24 yıldır selçukta yaşamışlığım şuan 24 yıldır ilk defa böyle birşeyle karşılaştım.sevindim aslında bir yonuyle şirince esnafı açısından ii oldu fakat orası neden bu kadar göz önünde bulunduruluyor kendimce bi düşünce içerisindeyım her an herşey olabilir gibisinden ama yınede bilmiorum:S:S