site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Şirince’de Turizm Çalıştayı

Şirince’de Turizm Çalıştayı
26.05.2015
A+
A-

ÇALIŞTAY1

Şirince’de Selçuk Ticaret Odası tarafından düzenlenen Turizm Çalıştayı’nda turizmcilerin gözünden fırsat ve tehditler tespit edildi.

Selçuk Ticaret Odası tarafından geçtiğimiz hafta Şirince’de otel, pansiyon, restoran şarapevi işletmecilerinin ve kuyumcuların bir araya geldiği bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Oda Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yolcu ve Şirince’de işletmecilik yapan Yönetim Kurulu üyesi İlkan Gülgün’ün yanı sıra İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Büyükçoban ile İZKA Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi katıldı.

Şirince’de İzmir Kalkınma Ajansı’nın moderatörlüğünde yapılan turizm çalıştayında Şirince’deki işletmecilerle SWOT analizi yapıldı. Katılan işletmeciler gruplara ayrılarak Şirince turizminin güçlü yönlerini, zayıf yönlerini belirleyerek fırsat ve tehditleri tespit ettiler. Belirledikleri unsurlara büyükten küçüğe derecelendirme puanı veren işletmeciler, Şirince Turizmini artıları ve eksileriyle değerlendirdiler.

Toplantının başında, çalıştayın moderatörlüğünü yapan İZKA Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Murat Çelik katılımcıları ayağa kaldırarak tek tek nasıl bir Şirince hayal ettiklerini sordu. Gelen cevaplar doğrultusunda genel olarak Şirince’nin huzur veren bir yer olmasının önemine dikkat çekilerek sorunlar masaya yatırıldı. Toplantı sırasında Şirince’de turizmle uğraşan işletmeciler bir dernek kurma girişimleri olduğunu belirttiler.

İZKA Genel Sekreteri Murat Büyükçoban, Şirince’nin Türkiye’nin kırsal turizmde en önemli markalarından biri olduğunu kaydetti. Turizm çalıştayının bilimsel bir projeksiyon ortaya koyduğunu dikkat çeken İZKA Genel Sekreteri, yapılan çalışmanın Şirince’nin geleceğini tayin etme noktasında da katılımcılara rehber olacak nitelikte olduğunu sözlerine ekledi.

Şirince’deki Turizm İşletmecileri Örgütlenme Sorununu Dernekle Aşacak

Oda Başkanı Koray Yolcu turizm çalıştayına yoğun katılım ve ilgi göstermeleri nedeniyle işletmecilere teşekkür etti. Şirince’de dernek kurma girişimine değinen Yolcu, yapılan çalıştay çıktılarının derneğin çalışmalarına da yol haritası niteliğinde olacağına dikkat çekti.

Yolcu şunları söyledi: “Selçuk’ta Odamız, Esnaf Odası, Ziraat Odası, Belediye ve Kaymakamlık’ın ortak olduğu bir kooperatif kurduk. Kooperatifin amacı; Selçuk’ta turizmi geliştirmek ve tanıtımı daha iyi yapabilmek. Şirince’yi bir dernek çatısı altında kooperitife dahil etmek gerekli. Şirince’deki işletmeciler bu dernek çatısı altında toplanabilir. O zaman Şirince ile Selçuk hem bundan sonra yapılacak tanıtım faaliyetlerinde hem de Şirince’nin planları yapılırken, daha entegre ve daha güçlü olabilir. Mesela Şirince sokak güzelleştirmesi planlaması var. Valilik bunun sadece projelendirilmesi için kaynak harcadı. Yarın ciddi bir kaynak aktararak tadilat yapacak. Biraraya gelebilmek çok önemli. Şirince’ye dair yapılacak çalışmalarda dernek belirleyici bir rol üstlenebilir. Bu dernek Şirince’de tek başına değil, Selçuk’ta kurduğumuz kooperatife dahil olursa derneğin gücü de artaracaktır” şeklinde konuştu.

Çalıştaya katılan işletmeciler tarafından, kurulacak dernek ile tespit edilen sorun ve zayıf yönlerin giderilmesi noktasında ortak hareket edebileceği kaydedildi. Geliştirilen çözüm önerilerinin, dernek olarak takibinin yapılması vurgulanarak, derneğin genel kurula gitmeden önce tekrar toplanılmasına karar verildi.

SWOT ANALİZİNDE TESPİT EDİLEN ŞİRİNCE’NİN EN ZAYIF 5 YÖNÜ

İmar kanunu uygulama zorluğu projelendirme uygulama prosedürü zorluğu
Tuvaletin eskiliği hijyenik olmaması
Dokuya aykırı mimari ürünler, derme çatma örtüler
Köy içinden geçen trafik, ulaşım yolu darlığı
Otopark sıkıntısı

ÇALIŞTAY4

YORUMLAR
  1. Can dedi ki:

    Öncelik neden Selçuk değil Şirince !?!?
    Selçuk mu Şirincenin köyü acaba?

    1. Anonim dedi ki:

      çünkü koray efendi selçuk ta çalıştay yapamaz. segaşın en büyük ortağı ama halk ekmek konusunda tek açıklaması yok. pamucaktaki kamp alanı tahliye edilirken de çıtı çıkmadı. o nedenle senden bişey olmaz.

  2. ŞAZİYE SÖĞÜTÇÜ dedi ki:

    Anonim yorumu yaparken adını yaz adını yada o yorumu yazma KORAY YOLCUYU ne kadar tanıyorsun meyve veren ağacı taşlama emi adamın yaptıkları yapacağının teminatıdır TİCARET ODASI bu güne kadar neredeydi adını duydunuz mu şimdi ise TİCARET ODASI atmış olduğu adımlarla BELEDİYEYİ solladı be KORAY beyin yalakası değilim at gözlüğü takmayın duyduklarına değil gözünün gördüğüne yorum yap bana cevap yazacaklar adınızı yazın yoksa editör o yorumu yazmaaaaaa korkunun ecele faydası yok

    1. Anonim dedi ki:

      peehhh konuşana bak