site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Şirince’de Kıyamet Öncesi Cübbeli Tebliğ

Şirince’de Kıyamet Öncesi Cübbeli Tebliğ
18.12.2012
A+
A-

sirince-de-k-yamet-ncesi-c-bbeli-tebliBurası İzmir’in Şirince köyü… Aylardır Maya Takvimi’ne göre 21 Aralık’ta kopacak kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan, şimdiden dünyanın dört bir yanından turistlerin sokaklarını doldurdukları o meşhur köy. Tom Cruise, Jennifer Lopez, Angelina Jolie, Brad Pitt gibi ünlülerin geleceği konuşulan kıyametin gözdesi(!)

Bu fotoğraf ise pazar günü çekildi.  Kıyamet hazırlıklarının hareketlendiği, jandarmanın tatbikat yaptığı gün üç kişi araçlarından indi. Hızlı adımlarla köyün içinde ilerledi. Şirince’yi gezen yerli ve yabancı turistlerin dikkatleri onlara çevrildi. Şaşkın bakışlar arasında yürüyen kişiler girişte hemen caminin yerini sordu. Camiye gidene kadar ise esnafla ve merak edenlerle kıyamet sohbeti yaptı.

Üç kişinin “kıyamet” telkinlerinde bulunduğu sırada, son durumla ilgili inceleme yapmak üzere Şirince’ye gelen İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın  aracıyla geçişi de ilginç bir görüntü ortaya çıkardı.

Esnafla konuşan 3 kişi, “Camide namazımızı kılacağız. Hem de bir bakmaya geldik. Böyle şeylere inanmayın. Kıyametin ne zaman kopacağını Allah’tan başka kimse bilemez” dedi. Bu kişilerin  insanların ‘Tebliğ Cemaati’ olarak bilinen ve yılbaşı gecelerinde İstanbul Taksim Meydanı’nda bildiri dağıtan gruptan olup olmadığı Şirince’de ağızdan ağıza konuşulmaya da başladı.

İzmir’de geçen aylarda Kordon’da ilk kez ortaya çıkan bu sır  kişiler İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 9 Eylül Gazetesi’nde konu edilmişti. İki kişinin, Kordon boyunda oturanları selamladıkları, özellikle birbirine sarılan sevgililerin yanına gidip uyardıkları konuşulmuştu. Gençlere ‘kızlara bakmamalarını’, ‘şapka yerine fes giymelerini’ , kadınlara ‘başınızı örtün’, erkeklere ise ‘sağınıza solunuza bakmayın’ gibi  öğütlerin yanı sıra dini telkinlerde bulundukları iddia edilmişti. Bu iddialar üzerine harekete geçen İzmir Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü, Kordon’da daha önce böyle bir olayın yaşanıp yaşanmadığını araştırmıştı . İzlerine rastlanamadığı açıklanmıştı.

Hürriyet-Banu Şen

sirince-cubbeli

KIYAMET FETVASI Şirince ile selcukhaber

YORUMLAR
  1. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    ŞİRİNCELİLER BU ŞARLATANLARA HADLERİNİ BİLDİREMEMİŞLER Mİ ?

  2. Mayalı Mahmut dedi ki:

    Bu cübbeli arkadaşların gerçek amaçları ne acaba, kılık kıyafetlemi oluyor bu işler.Allah herkese akıl fikir versin.Şirinceye de kıyametten kaçmak için gidenleride allah ıslah etsin, bildiği yapsın.başka birşeyde demiyorum artık…

    1. idris arın dedi ki:

      RESULULLAH SALLALLAHU ALEYHİ VESELLEM EFENDİMİZ DE BÖYLE GİYİNİYORDU. EĞER O ÜÇ KİŞİDEN BİRİ O OLSAYDI ONA DA MI AYNISINI SÖYLEYECEKTİN. MAHMUT KARDEŞİM.

  3. KEMAL ARKUN dedi ki:

    BU ARKADAŞLAR CÜBBELİ AHMET HOCANIN ÖNCÜLERİ CÜBBELİ AHMET HOCA VE SABA TÜMER SHOW TV DE ŞİRİNCEDEN CANLI YAYIN YAPACAKLAR BU ARKADAŞLAR ÖNDEN GELMİŞLER BİLİP BİLMEDEN YORUM YAPANLARADA DİYECEK BİR ŞEY BULAMIYORUM

  4. Anonim dedi ki:

    Ne güzel işte müslüman kardeşlerimiz gelmiş bizlere faydalı öğütlerde bulunmuşlar.Söylediklerinin hangisinde yanlış varki. Allah onlardan razı olsun.

  5. ilk emir oku... dedi ki:

    MAYO… VE ….SÜTYENLE… GİDEN… ŞARLATANLARA …HADDİNİ BİLDİRİYORMUSUN …..BELEDİYENİN KÜLTÜR AMİRESİ…

  6. Anonim dedi ki:

    valiliğin hergün pansiyonlarda müşteri listesi istemekten çadır kurmayı engellemekten köye giriş çıkışları yasaklamaktan başka bir önlemi yok yasak yasak yasak… bence dikkat edilmesi gereken husus tarihi madımak faciası gibi bir olayın yaşanmaması o gün bu yobazların her an ne yapacağı belli olmaz !

  7. ilk emir oku... dedi ki:

    Siz Başbağlar gibi yapmayında…..Bu iktidarIN aydınlatMADIĞI yobaz ve ANTİ YOBAZLARIN OLAYLARI YOK….HER ŞEY AYDINLATILIYOR ….

  8. idris arın dedi ki:

    yorumların hepsini okudum. Onların içinden gri cübbeli olan ebubekir hoca, kahferengi cübbeli olan imam, diğeri de esnaf bir kardeştir. Tanısanız süper hoş sohbet insanlardır. Ben hoca ya da mürid değilim ama her üçünü de tanıyorum ve muhabbetim var. Söyledikleri sadece ve sadece insanlarını dinlerini doğru düzgün bir şekilde anlamaları. Dinimizin TV’lerden ya da gazetelerden değilde ancak ve ancak KUR’AN VE HADİSİ ŞERİFLER’den öğreneceğini söylüyorlar. Ve bir sözleri daha var. Bizler diyorlar Televizyonun kutusuna değil kötüsüne karşıyız. Hayırla, sağlıkla kalın.

  9. ERHAN IŞIKLAR dedi ki:

    EMİN HOCAM VE ARKADAŞLARIMDAN ALLAH RAZI OLSUN.
    ALLAHIN DEDİĞİ OLUR.SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN.