site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Şirince Yakında Selçuk’un Mahallesi Olacak

Şirince Yakında Selçuk’un Mahallesi Olacak
04.03.2014
A+
A-

resim1

AH ŞİRİNCE VAH ŞİRİNCE

Yaşadığımız yer olan Selçuk’ta yaşamak ayrıcalıktır diyorlardı bir zamanlar.

Minibüs ve taksi işletmeciliği yapmış biri olarak, Selçuk garajında yirmi sene hizmetim oldu. Meslek konusunda ustam Şirince’den taksici rahmetli Mahir Gürbüzdü, rahmetliyi köyde herkes tanır ve saygı duyardı. Şoförlük kurallarını Mahir ustamdan öğrenmiştim. Ustaya hep saygı duymuşumdur.

Pazar günü Şirince ‘de yaşadığım olay beni çok üzdü. Doğruyu söylemek gerekirse Selçuk’tan Şirince’ye yolcu taşıyan Şoför esnafına, sitemim var. Şirincede durakta yaşadıklarımla ilgili bir çift sözüm var. Kızgın değilim ama…  Durakta minibüsçülerle yaşadığım gereksiz bir polemik beni gerçekten çok üzdü. Keşke birbirimizi anlayabilseydik, belki de bunları yazmaya ihtiyaç duymayacaktım. Hatta birazcık birbirimize tahammül edebilseydik anlaşacaktık. Kaybedeceklerimiz olmadığı gibi, kazanacaklarımız da olacaktı diyebilirdim. Kraldan çok Kralcı olmak SİZ Şirinceli minibüsçülere yakışmıyor.

Burada hatırlatmak istediğim geçmişte yaşadıklarımla ilgili. Meslekte verdiğim mücadeleyi bilemezler. Bilemediklerinden dolayı da, birileri için tartışma ne kadar önemsizse, Selçuk adına gelecekte kaybedeceklerimiz açısından konu çok önemli. Minibüsçüler olarak Selçuk garajından müşterilerinizi Şirinceye götürüp geri getiriyorsunuz. Sevgili meslektaşlar reklamı olmayan yere kimse gelmez. Pazar günleri Selçuk’ta kuş uçmazken, Şirince mahallesinde insan kaynıyor.

Selçuk’ta yaşamanın zorluklarını en iyi bilenlerdenim. Hangisini anlatsam. Amacım gerginlik yaratıp pirim yapmak değil. Birileri anlasın istiyorum.

resim2
Kendisiyle barışık, kentlisiyle barışık bir ilçeydik biz. Peki, ne oldu da insan ilişkileri bu derece değişti. Kimse kimseyi anlamaz hale geldi. Neden? Kimsenin kimseye tahammülü kalmadı. Neden?

Turizm bölgesinde profesyonel çalışan kurumlar tanıtım için çaba harcarken siz ne harcıyorsunuz. Acun Ilıcalı’nın O Ses Türkiye birincisi ve finalisti geçtiğimiz hafta Şirince’ye ve Selçuk’a konuk oldu.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi açılışına gelen O Ses Türkiye birincisi Hasan Doğru ile tanışmamız sonrası beraberce gittiğimiz Şirince den yedi uyuyanlarda askerin yerinde Hasan Doğru insanlarla sohbet etti. Ziyaret sonrası kendisi arkadaşlarıyla Selçuk’tan mutlu bir şekilde ayrılan Doğru o kadar mutlu olmuş ki yarışmada rakibi olan Yasemin Demir’e gördüklerini yaşadıklarını anlatmış. Tarihi yerleri ziyaret etmesi için öneride bulunmuş.

resim3
“Annem” adlı şarkıyla finale kalan Yasemin Demir de annesi ve arkadaşlarıyla bu hafta Selçuk’a geldi. Yağmur yağıyordu. Şirince’ye varır varmaz daha ilk dakikada minibüs şoförleriyle durak otoparkında aracın parkıyla ilgili sıkıntı yaşadık, ters ifadelerle karşılaştık, ev sahibi tavrı göremedik. Yasemin hanım ilk resmini minibüs durağında çektirdi. Facebook ve twetter üzerinden hemen görüntülerini paylaştı.

Düşünüyorum da Efes, Meryemana, yedi uyuyanlar, Sent Jean, Şirince, Pamucak gibi değerler bizim ilçemizde. Fakat… Kendi reklamını yapma becerisini gösteremeyen, hatta değerlerinin farkında olmayan, bir o kadar da ayağına gelen fırsatı değerlendirme çabası olmayan bir zihniyet var Selçuk’ta ve Şirince de; Yirmi sene hizmet verdiğim şoförlük mesleğine saygım sonsuz. Bu ilçede minibüs ve taksi işletmeciliği yaptım. Yerli yabancı demeden Selçuk’a gelen ziyaretçilere hep yardımcı oldum. Selçuk bana çok şey verdi, Ben Selçuk’a ne verdim diye hep kendime sordum.

Uzun lafın kısası, ayağımıza gelen fırsatları bile değerlendiremiyoruz. Selçuk’ta yaşamak aslında çok kolay, sadece zorluk çıkaranlara bir çift sözüm var. Ayağınıza gelen fırsatları değerlendirmek ve hoşgörülü olmak yerine bu kadar öfke niye? Kendini bulunmaz Hint kumaşı sananlar, Şirince yapacaklarınızla sizin olacak. “Yok biz, bize geleni tanımayız” derseniz, kendinizi benim yerinize koyun bir gün gelir sizi de kimse tanımaz. Yerel seçimler sonrası Şirince, Selçuk’un Mahallesi olacak, mahallesi merkezden fazla tanınan başka bir ilçe söyleyebilir misiniz bana?

Haber: Mehmet UYAROĞLU
resim4

resim5

YORUMLAR
  1. selçuklu dedi ki:

    bu kadar güzel dileklere katılmamak elde değil ağzınıza sağlık harika olmuş yazı ama anlayana.

  2. Anonim dedi ki:

    Selçuk bu kadar güzel anlatılır.Anlayanlara,kalemine sağlık.Sayın Uyaroğlu.