site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Şirince ve Selçuk için tehlike devam ediyor

Şirince ve Selçuk için tehlike devam ediyor
09.08.2019
A+
A-

Şirince ve Belevi’de ocak kurulmasına olumsuz görüş bildirildiği ve ocağın açılmayacağı şeklindeki haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen ilçe halkı eyleme devam kararı aldı.

Daha önce Gökçealan Köyüne yapılması planlanan taş ocağının iptal edilmesinde önemli rol oynayan SESO Başkan Vekili ve Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan Şirince ve Belevi’de kurulmak istenen ocağada geçit vermeyeceklerini söyledi. AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın söz konusu ocağın iptal edildiğine dair paylaştığı belgenin tarihine dikkat çeken Aydoğan kamuoyunda oluşan güçlü tepkiyi dindirmek için alelacele hazırlanan bu belge ve arkasından yapılan açıklamaların dikkate alınmayacağını, Şirince ile Belevi arasındaki taş ocağı girişimi başta olmak üzere ilçedeki diğer maden ve jeotermal girişimlerinden tamamen vazgeçilene kadar mücadelenin tek yürek halinde devam edeceğini söyledi. Aydoğan sözlerine şöyle devam etti;

Biz madenler yada diğer doğal zenginliklerin ülkemizin gelişmesi için kullanılmasına karşı değiliz fakat dünyanın hiçbir medeni memleketinde ülkemizdeki gibi bilinçsiz ve vahşi şekilde arama yapılmıyor. Kaldıkı asıl büyük zenginliğin tarım ve turizm olduğuda bir önemli gerçektir. Selçuk ilçe Merkezi ve Çamlık Köyün de daha önce işletilip terkedilmiş bölge insanına kan kusturmuş ocaklar doğanın bağrına saplanmış bir hançer gibi duruyorlar. Hiçbir çevre düzenlemesi yapılmadan vahşice işletilen ve yandaş şirketler dışında kimseye faydası olmayan bu ocakların dünyadaki standartlardan çok uzak olduğu ortadadır. 2018 yılının Kasım ayında Belevi Gölünün ve yerleşim yerlerinin dibine açılacak taş ocağı basına yansımış fakat güçlü bir direniş örgütlenemediği için taş ocağına onay verilmişti. Bu ve bunun gibi ocaklara onayı başkası vermiş gibi pişkin pişkin çevreci açıklamalar yapan siyasetçiler bölge insanını kandıramayacaklar. Sayın Kaya’nın taş ocağına onay verilmedi açıklaması bizleri rehavete sevketmek ve kamuoyunda imaj kurtarmaya yöneliktir. Selçuk Belediye Başkanımız Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel’in kuzeninin 16 yıldır Selçuk Belediyesinde çalıştığını bildiği halde sanki yeni işe alınmış gibi gerçekdışı ve samimiyetsiz açıklamalar yaparak olayı siyasete kaydırması üzücüdür. Bizi bölmek ve dayanışmamızı zayıflatmak amaçlı yapılacak her türlü açıklama bizleri dahada kenetleyecektir. Efes Selçuk ilçemizin her köşesi tarım alanı yada arkeolojik bölgedir. Bu bölgede jeotermal girişimleri ve her türlü ocak açma girişimi daha en başından geri çevrilmeli ve hükümet bölge için koruyucu bir karar almalıdır. Hükümette bizim, muhalefette bizim, bu ülkede bizim. Dünyamız, kentimiz, köyümüz, ağacımız, doğamız, havamız, suyumuz ve çocuklarımızın geleceği için yürüttüğümüz mücadele siyasete çekilmemeli ve bölgemizin özel bir alan olduğu kısa süre içinde idrak edilmelidir.

Çarşamba günü bir bisiklet turu ve sonrasında bir dizi eylem ile mücadelemizi kesin sonuç alana kadar sürdüreceğiz. İlçemize ve çevremize sahip çıkarken arkamızdaki destek çığ gibi büyüyor. Her meslek ve görüşten çok güçlü bir hareket başlatıldı. Medyadan bildiğimiz isimler, siyasetçiler, hukukçular, çevreciler, doğa sporları kulüpleri ve her kesimden yurttaş telefon ve mesajları ile desteğe gelmek istediklerini iletiyorlar. Bu iş bitti artık ocak açılmaz diyerek rehavete kapılmayalım, konuyu sosyal medya ve kamuoyu gündeminde tutmaya şimdiye kadar olduğundan daha fazla özen gösterelim. İlçemiz ve çevresine bu tür kanunsuz ruhsat girişimlerinde bulunacaklar bir kere daha düşünsünler. Bilinmelidirki artık bu ilçede talancılar değil doğa kazanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.