site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Şirince de Tiyatro Kampları Başlıyor

Şirince de Tiyatro Kampları Başlıyor
14.07.2012
A+
A-

İzmir’in Selçuk’a bağlı Şirince köyündeki Tiyatro Medresesi’nde 30 Haziran 2012 – 15 Eylül 2012 tarihleri arasında 6 farklı programıyla sizlerle…

Performans Araştırmaları Merkezi, oyuncuları ve oyuncu adaylarını bu yaz yedincisi düzenlenecek olan tiyatro kamplarına bekliyor.

Seyyar Sahne tarafından 2006 yılından beri düzenlenmekte olan tiyatro kampları bu yaz, inşaatı Haziran ayında tamamlanacak olan Tiyatro Medresesi’nde yapılacak. Bugüne kadar 200’ü aşkın kişinin katıldığı tiyatro kampları, tüm oyuncuların ve oyuncu adaylarının katılımına açık.

İzmir’in Selçuk’a bağlı Şirince köyündeki Tiyatro Medresesi’nde 30 Haziran 2012 – 15 Eylül 2012 tarihleri arasında 6 farklı programdan oluşacak tiyatro kamplarının sanat yönetmenliğini Seyyar Sahne yönetmeni ve Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Celal Mordeniz yapıyor. Kamplardaki farklı programların eğitmenleri arasında, Fransa’dan Tremplin21 topluluğundan Fabrice Farchi ve Yasuyo Mochizuki, Haliç Üniversitesi Öğretim Üyeleri Hasan Şahintürk ve Oğuz Arıcı, Seyyar Sahne’den Erdem Şenocak var. Ayrıca kamp katılımcılarıyla birkaç günlük çalışmalar düzenlemek için kampların sürpriz konukları da olacak.

Farklı eğitmenlerin düzenleyeceği 7, 11 ve 14 günlük farklı programlardan oluşan kampların içerikleriyle ilgili detaylar www.pam.org.tr ve www.tiyatromedresesi.org adreslerinden edinilebilir.

Kamp ücreti yemek, barınma, eğitmen ücreti, eğitim gereçleri vb. her türlü masraf dâhil, günlük 50 TL’dir. Katılımcıların katıldıkları programın günü oranında ödeyecekleri ücretin yanı sıra 250TL’lik bir kesin kayıt ücreti ödemeleri gerekmektedir. Katılımcıların Medrese’ye ulaşımlarını kendilerinin sağlaması beklenmektedir.

Kesin kayıt ücreti (250TL) son başvuru tarihine kadar (22 Haziran 2012) yatırılmalıdır. PAM’dan veya Tiyatro Medresesi’nden kaynaklanmayan kişisel nedenli iptallerde kayıt ücreti geri ödenmez. Ücretin kalan bölümü ilgili kampın başlangıç tarihinden 5 iş günü öncesine dek yatırılmalıdır. Banka hesap bilgileri başvurusu kabul edilen katılımcılara bildirilecektir.

TÜM DÖNEMLER İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ: 22 HAZİRAN 2012

Başvurular için [email protected] adresine kendinizi tanıtan, kampa niye katılmak istediğinizi, kamptan neler beklediğinizi birer paragrafla anlatan basit bir ön yazı ile birlikte hangi döneme katılmak istediğinizi belirten bir e-mail atınız.

Kamp Dönemi 1
Kamp Tarihi: 30 Haziran 2012  –  14 Temmuz 2012
Eğitmenler: Hasan Şahintürk, Oğuz Arıcı
Kontenjan : 20
Ücret: 950TL

Kamp Dönemi 2
Kamp Tarihi: 14 Temmuz 2012   – 21 Temmuz 2012
Eğitmen: Fatih Gençkal
Kontenjan : 20
Ücret: 600TL

Kamp Dönemi 3
Kamp Tarihi: 21 Temmuz 2012 – 4 Ağustos 2012
Eğitmenler: Celal Mordeniz, Erdem Şenocak
Kontenjan : 16
Ücret: 950TL

Kamp Dönemi 4
Kamp Tarihi: 4 Ağustos 2012 – 18 Ağustos 2012
Eğitmenler: Fabrice Farchi, Yasuyo Mochizuki
Çevirmen: Mine Çerçi
Kontenjan : 20
Ücret: 950TL

Kamp Dönemi 5
Kamp Tarihi: 21 Ağustos 2012 – 1 Eylül 2012
Eğitmenler: Celal Mordeniz, Erdem Şenocak
Kontenjan : 16
Ücret: 800TL

Kamp Dönemi 6
Kamp Tarihi: 1 Eylül 2012 – 15 Eylül 2012
Eğitmenler: Celal Mordeniz, Erdem Şenocak
Kontenjan : 16
Ücret: 950TL
( Toplam Ücret: Gün sayısı X 50 TL + kesin kayıt ücreti (250TL) şeklinde hesaplanmıştır. Birden fazla kampa katılmak isteyenlerden sadece bir kere kayıt ücreti alınır. 4. dönemdeki çalışmada ustalarla öğrencilerin iletişimini sağlayacak bir çevirmen de hazır bulunacaktır.)

TİYATRO KAMPLARI HAKKINDA
Tiyatro kampı, mekânsal ve zamansal anlamda alışılmışın dışında bir düzenin tasarlanması yoluyla katılımcıların sanatsal yaratıcılıklarının kışkırtıldığı bir yoğunlaşma ve araştırma projesidir. İki hafta boyunca, sabah 8:00’den gece 23:00’e kadar süren bir program doğrultusunda çalışacak oyuncuların ve oyuncu adaylarının bedensel, duygusal ve zihinsel yetilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.
Tiyatro kampları “konservatuara hazırlık kursu” niteliği taşımaz. Kampların hedefi, sürekli prodüksiyon odaklı çalışan amatör ve profesyonel oyunculara sanatlarının inceliklerini araştırarak kendilerini yenileme fırsatı vermek, onların sınırlarını fark etmelerini ve zorlamalarını sağlamaktır.

PERFORMANS ARAŞTIRMALARI MERKEZİ ve TİYATRO MEDRESESİ HAKKINDA
Performans Araştırmaları Merkezi (PAM), Seyyar Sahne’li bir grup tiyatrocu tarafından 2010 yılında kurulmuştur. PAM kendini prova ve performans üzerine çalışan bir laboratuar olarak tanımlamaktadır. Niyeti, performans alanına dair mevcut sorulara cevap aramak, yeni sorular sormak ve bu alanda çalışan sanatçılara, sanatçı adaylarına bir alan açmaktır.
PAM’ın çalışmalarını sürekli kılabilmek amacıyla geçtiğimiz sene başladığı Tiyatro Medresesi inşaatı önümüzdeki günlerde tamamlanacaktır. PAM, çalışmalarını tiyatro kamplarıyla faaliyete başlayacak olan bu muhteşem mekânda sürdürecektir.
Tiyatro Medresesi’nin Türkiye’den ve dünyadan performans sanatçılarına ve araştırmacılara ev sahipliği yapacak, Türkiye ve dünya tiyatrosu için buluşma noktası olacak bir araştırma, öğrenme ve yaratma mekânı olmayı hedefliyor. PAM’ın ve Tiyatro Medresesi’nin araştırma faaliyeti bakımından Türkiye tiyatrosunda önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.