site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Şirince de Kıyamet Bahane Ticaret Şahane

Şirince de Kıyamet Bahane Ticaret Şahane
25.09.2012
A+
A-

Maya Takvimi’ne göre Marduk gezegeninin 88 gün sonra dünyaya çarpmasıyla kıyametin kopacağına, sadece Fransa’nın Bugarach köyü ile Şirince’nin ayakta kalacağına inananlar, 21 Aralık için köyde rezervasyon yaptırıyor.

Meryem Ana ve İsa’nın havarilerine kadar uzanan tarihi geçmişi, küçük pencereli ahşap evleri ve şaraplık üzüm bağları ile adını dünyaya duyuran Selçuk’un Şirince köyünde, Maya Takvimi’nin son günü olan 21 Aralık 2012 yaklaştıkça hareket arttı.

Maya Takvimi’ne göre 88 gün sonra Marduk gezegeninin dünyaya çarparak kıyamete yol açacağına, sadece Fransa’nın Bugarach ve Türkiye’nin Şirince köylerinin ayakta kalacağına, aynı gün Hz. İsa’nın da mesih olarak Şirince’den dünyaya ineceğine inananların yaydığı söylenti, köydeki tesislerde rezervasyon patlamasına yol açtı.

YER TELAŞI YAŞANIYOR
Farklı inanç, düşünce ve ışık peşindeki kişi ve gruplar, kıyametin kopacağına inandıkları 21 Aralık 2012’de Şirince’de olabilmek için yer telaşına girdi.

Çok sayıda yabancı da Şirince’ye yerleşti. Ünlüler de Şirince’ye bu yüzden geliyor. Şirince’nin enerjisi nedeniyle ünlü yıldız Jodie Foster de köyü ziyaret etmişti. 15 gün önce de Vatikan’dan gelen yüksek rütbeli görevliler, Şirince’de 5 gün kaldı.

İnancın köydeki turizm hareketini canlandırdığını düşünenlere göre Maya Takvimi’ndeki kehanet, Şirince’nin tanıtımını ve köye ilgiyi artırdı. Köyde iki yıldan bu yana dile getirilen Maya kıyametine en fazla inanan turizmci İlkan Gülgün, restoran çalışanı Kozmik Mustafa, takvimdeki kehanetin gerçekleşeceğini öne sürerken, aralarında köy muhtarının da bulunduğu yerli halk ise söylentileri “boş inanç” olarak nitelendiriyor.

Şirince’de doğup büyüyen Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, köyünün tanınmasında her fırsatı değerlendirdiğini söyledi. Ülgür, konuyla ilgili olarak, “Ben köyüme borcum olduğunu düşündüm ve bu kadar tanınmasında katkım olduğunu düşünüyorum. Farklı inanışların hedefi gösterilen köyde bu hareketlilik oluyorsa, fırsat kabul edip daha fazla tanıtım ve kazanç için çalışmalıyız” diye konuştu.

Kıyamet senaryosuna inananlara göre 21 Aralık günü teknoloji yok olacak ama insanlar beyinlerinin tamamını kullanabilecek. Telekinetik güçleri harekete geçecek, düşünce gücüyle nesneleri hareket bile ettirebilecekler. Doğaüstü güçler devreye girecek. İnsanoğlu boyut değiştirecek. Kıyamet koptuğunda, Hz. İsa’nın mehdi olarak bir gemiyle geri dönecek. Gemi, Şirince’nin arkasındaki Bülbül Dağı’na konacak. İsa gemiye kurtuluşa erecek insanları alarak gidecek.

Efsane 2 bin 500 yıl öncesine dayanıyor
Amerika’nın en ileri uygarlığı Mayaların 2 bin 500 yıl önce oluşturduğu gizemli takvimin 21 Aralık’ta 2012’de sona erecek olması, önemini artırdı. Maya Takvimi’nin temel özelliği, astronomik bir nitelik taşımaması… Maya Takvimi kozmostan birbiri ardına gelen, evreni ve insanoğlunu etkileyen enerjileri tasvir ediyor. Maya Takvimi’ni özel yapan ve insanların ilgisi çeken de bu enerji değiştikçe insanların da değişmesi…

DEĞİŞİM
88 gün sonra ömrünü tamamlayacak olan Maya Takvimi’nde özellikler değiştiğinde; insanın bilinci de bu sürecin bir parça olarak değişiyor. Maya Takvimi’nin sona ermesiyle bu plan da tamamlanmış olacak. Maya Takvimi’ne göre 5 bin yıldan beri doğumla başlayan, mezarda son bulan çizgisel bir zamanda yaşanıyor. İnsanlar 5 bin yıl boyunca gelecekte ve geçmişte ne olduğuna, içinde bulundukları zamanda ne kadar tecrübe ettiklerinden daha çok ilgi gösterdi. Maya inancına göre bu zaman bilinci 21 Aralık’ta değişecek, insanlar anı yaşamaya başlayacak.

Yeni Asır

YORUMLAR
  1. YALNIZ EFE dedi ki:

    ben buna harbiden gülüyom ……

  2. murat parlatan dedi ki:

    bu muhabetlerin hepsi asparagas haberlerdir.Allahtan başka kimse peygambrler,melekler dahil kıyamet gününü bilmediği halde,mayalar nasıl bilebilirler.bu Alaha şirk koşmaktır ,buna biz müslümanlar olarak zaten inanmıyoruz.Allah onları islah etsin…..

  3. emir sasa bey dedi ki:

    mavi enerji var dediler,yok çakra açıyoruz dediler şirinceye geldiler,yaklaşık 7 yıl önce ilk önce konaklama gerekli oldu pansion tuttular,eeee nerde yemek yicekler restorant lazım onu da tuttular ama bir görün otobüs otobüs geliyorlar AÇILIM seanslarına katılıyorlar millet nasıl para döküyor inanamazsın..çakralarını açtırıyorlar bi abla var adı bişey her çakra başına 400 dolar alıyor yedi çakra var haaa hemen yedisi açılmıyor 1 çakra 400 dolar nasıl yalıyorlardı milleti yok isa inecek yok çakranı actır gemide sende bir yer kap sanki TİTANİK te yolcusun abecilerin çok parası gitti bazen geliyorlar o eski çakracılar şimdi anlıyorlar nasıl kandırıldıklarını, hepside aklıselim insanlar işte o zaman boşluktaydık estek köstek.şirinceye bir kuruş kalmadı haaa şirincelilerin çoğunun haberi yok, bunlar o paraları paylaşamadılar kavga ettiler gittiler…. ben da bu abecilere doğal taş satıyordum … HAYAT İNANABİLDİĞİN KADAR YALANDIR…..

  4. Adnan dedi ki:

    Allahım sen insanlara akıl ver. Böyle saçmalılara nasıl inanıyorlar. 21 ci yüzyılda inanması zor. Tek yol para. Şirince için güzel haber.

  5. cetin dedi ki:

    hayırlısı olsun memleketime

  6. Nasreddin Hoca dedi ki:

    -Göl maya tutar mı Hocam?
    *-Ya tutarsa..