site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bu araç ile sinek ve haşerelere son

Bu araç ile sinek ve haşerelere son
30.07.2015
A+
A-

Yaz aylarının kabusu haline gelen sinek ve haşereler için oldukça etkili bir mücadele başlatan Selçuk Belediyesi, ilk olarak köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında kullanılmak üzere yeni bir araç aldı. İzmir’in ilçe belediyeleri arasında sadece Selçuk Belediyesinde bulunan Mistblower aracı ile her türlü haşere ile daha etkili bir şekilde mücadele edilecek. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “Vatandaşlarımızın sağlığı ve huzuru bizim en önemli önceliğimizdir. Bu bağlamda yeni alınan aracımız ilçemize ve pilot mahallelerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Etkin mücadele için daha etkili araç‏
Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından alınan Mistblower cihazı ile haşere ile daha etkili mücadele yapılacak. İzmir ilçelerinde ilk kez Selçuk Belediyesinin aldığı ve diğer makinelere göre üç özelliğinin bulunduğu Mistblower cihazı, önce köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında kullanılacak. Daha önce dört adet ULV Cihazının bulunduğu Selçuk Belediyesinde yeni alınan Mistblower cihazı ile haşerelere daha etkili mücadele verilecek.

Sağlığa ve huzura önem vriyoruz
Selçuk Belediyesi olarak vatandaşların sağlığı ve huzuruna büyük önem verdiklerine dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, söz konusu cihazın her türlü sinek ve haşereye etkin mücadelede bulunmak için alındığını kaydetti. Bu aracın en önemli özelliklerinden birinin kullanılan ilacı daha yükseğe ulaştırdığını hatırlatan Başkan Bakıcı, “Ayrıca bu cihaz, ilacı yoğun bir şekilde püskürterek daha fazla sivrisineği etkisiz hale getirme özelliğini taşıyor. Benzerlerinden farklı fiziksel özelliklere sahip olan bu aracın döner başlığı sayesinde istenilen mesafeye ilaç atılabiliyor. Mistblower denilen bu araç kanal, çöp konteynırı, bataklık ve sazlıklarda da ilaçlama imkanı sunarak her türlü sinek ve haşereyle her yerde mücadele imkanı bulunacak” dedi.

Vatandaşlara önemli uyarı
Selçuk Belediye ekiplerince Mistblower cihazı ile ilçenin tüm mahallelerinde yapılan ilaçlamanın haftanın altı günü devam ettiği bildirildi. Sivrisinek ve larvalara karşı yapılan ilaçlama kapsamında vatandaşlara da önemli bir görev düştüğünü belirten yetkililer, ilaçlama işleminin daha sağlıklı yapılabilmesi için araçlarını ilaçlama için kullanılan alanlara park etmemelerini, ayrıca aracı olan vatandaşların ilaçlama aracının geçişine engel olmayacak şekilde park etmelerini istediler.

Selçuk Belediyesi Basın Bürosu

YORUMLAR
  1. otonom manda dedi ki:

    Bu araç ağaçları ilaçlamak için geliştirilmiş bir araç. İşe yarar mı yarar; ama doğru yöntemle. Senelerdir idarecilerimiz bu ilacı havaya sıkıp duruyor, ana sebep bilinmez. Ama sinek, vb haşere ile mücadelenin bu olmadığını birçok kişi, en azından ufak bir araştırma ile öğrenebilir. Nedense, ağaçlara, ağaç diplerine, çöp kovalarına, rögarlara, su giderlerine, su kanallarına, vb yerlere sıkılması gereken bu tarz haşere mücadele ilaçları havaya sıkıldığı takdirde, tahmini %70 civarında etkisini kaybediyor… Duymayanlara duyurulur.

  2. Anonim dedi ki:

    Nedense sinekler bu makinayı pek ciddiye almamışlar.