site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Şiirimin Dili Rumeli Bu Akşam Kent Belleğinde

Şiirimin Dili Rumeli Bu Akşam Kent Belleğinde
12.02.2016
A+
A-

Selçuk Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği kültür etkinliklerine devam ediyor. Dernek, Selçuk Belediyesi Kent Belleği’nde bu akşam saat 20:00’de “Şiirimin Dili Rumeli” adlı bir şiir dinletisi yapacak.

Faaliyetler hakkında açıklama yapan dernek başkanı Ali Akyüz şu açıklamalarda bulundu.

“13 Nisan 2011 tarihinde kurulan derneğimizin bu gün 621 üyesi bulunmaktadır. Yıl içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlediğimiz faaliyetlerimiz; Her yıl Mart ayının ilk haftasında “Yemekli Rumeli Gecemiz”, Mayıs ayının son haftasında Selçuk-Pamucak sahili mesire alanında “Rumeli Göçmenleri Bahar Şenliğimiz” ve Eylül ayının ilk haftasından itibaren de “Balkanlar Turu” düzenliyoruz. Artık derneğimizle özdeşleşen bu etkinliklerimizin yanı sıra ilçemize balkanlardan göç eden ailelerimizin yaşlılarıyla derneğimizde bir söyleşi projesi başlattık. Buradaki amacımız; bu söyleşileri kayıt altına alıp “Rumeli Arşivi” oluşturarak gelecek nesillere kültürün devamı için bir kaynak oluşturmaktır. Yine ilçemizde ve yakın çevrelerde yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak derneğimizi geniş kitlelere tanıtmaya devam ediyoruz. 

Selçuk Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği kültür faaliyetleri olarak; Balkanlardan Anadolu’ya yapılan göçleri, acıları, hasretlikleri, ayrılıkları şiir diliyle anlatmak üzere ilçemiz Selçuk Belediyesi Kent Belleği’nde 12 Şubat 2016 Cuma akşamı saat 20:00’de “Şiirimin Dili Rumeli” adlı bir şiir dinletisi yapacağız. Dinletimize konuk şair, araştırmacı yazar olarak Mustafa SERBEST katılacaktır. Şiir dinletimiz dernek yönetim kurulu üyemiz Nuriye ÇİĞDEM’in öncülüğünde; dernek üyelerimiz, gençlerimiz ve üyelerimizin çocuklarının katılımıyla elbirliğiyle yapılmaktadır. Gecemize tüm hemşerilerimizi ve konuklarımızı bekliyoruz” dedi.

siirimindilirumeli2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.