site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Şiir Gibi Geceler, Şiir Severleri Bekliyor

Şiir Gibi Geceler, Şiir Severleri Bekliyor
21.01.2014
A+
A-

selender (2)

Selçuk’ta yaşayan şiire gönül vermiş şiir severlerin sohbet ve buluşmaları devam ediyor. Grup yarın yeni dostlarını Cafe Carpouza’ya davet ediyor.

Geçtiğimiz aylarda güzel bir şiir dinletisiyle halkın karşısına çıkan ve büyük beğeni toplayan şiir dinleti grubu ve şiir sever dostlar her Çarşamba akşam Cafe Carpouza’da buluşmalarına devam ediyor. Bahar aylarında yapılacak olan ikinci dinleti hazırlığında olan grup, arzu eden herkesin aralarına katılabileceklerini, çemberi genişletmek ve şiir-edebiyat adına çalışmalara hız kazandırmak istediklerini söylediler.

Dinleti grubundan Edebiyat öğretmeni  Sevil Gül, ”Arkadaşlığın, dostluğun, sevginin paylaşılarak şiire yansıdığı bir ortama hoş geldim ve hoş buldum” diyerek memnuniyetini ifade etti.

Nilgün Özuslu müziğin ruhun gıdası oluşunu vurgularken”şiir de su gibi bedenin ihtiyacıdır, ruh ve bedeni birleştirerek hizmet vermeye çalışan arkadaşlarımla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum” şekilde açıklama yaptı.

Yine grup arkadaşlarından olan Nuriye Çiğdem ”Tarihin ve sanatın beşiği olan Selçuk’ta eksiğini hissettiğimiz şiir buluşmalarını, SELENDER çatısı altında başlatmış olmanın sevincini taşıyoruz” diye ekledi.

Uzun zamandır Selçuk’ta yaşamakta olan şair Ece APAYDIN ” Şiir sokaktadır, her an köşe başından çıkıp yanınıza oturabilir, kolunuza girebilir ve sizi bu buluşmaya taşıyabilir… Umuyorum” şeklinde şiirin yaşam içindeki akışını vurgu yaptı.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

Haftalık toplantılara eşlik eden şair-ozan Hüseyin Gül  ise;”Şiiri tarif edemem, tarif etmek de istemem, şiir gibi yaşamak yaşamı duyumsadığım gibi şiir yazmak istiyorum. Şiir yazan ve şiiri seven arkadaşları birlikte olmaya davet ediyorum”dedi.

Toplantılarla ilgili olarak  SELENDER Başkanı Mehmet Durmuş ise; ”Selçuk’ta SELENDER‘ in düzenlediği şiiri dinletisi sonrasında, ‘o gece’ yaşanan güzelliğin sürdürülebilmesi için, şiire ve yaşama dair sözü olan dostlarla istek üzerine önce Çınar Kafe’de her hafta toplanmaya başladık. Toplantılarda çok samimi ve içten dostluklar oluşmaya başladı. Yaşama dair sohbetlerin edildiği şiirlerin ve türkülerin söylendiği güzel akşamlar yaşadık. Şimdilerde de Cafe Carpouza’da yaşamaya devam ediyoruz… Bu buluşmalarla, belki de farkında olmadan ilçemizde gittikçe sınırlı hale gelen önyargıların olmadığı (bireylerin görüşü ne olursa olsun) birbirimize saygı duyulan, dinlenilebilen ortamların da olabileceğini gösterdik bir anlamda. Yüreğinde çevreye – insana nihayetinde yaşama dair güzellikler besleyen, duygu ve düşüncelerin özgürce dile getirildiği sevgi ortamının kapılarını ‘bende orada olmak istiyorum’ diyenlere aralamak istedik. Yaşamı paylaşmak isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.

Şiir severler 22.01.2014 Çarşamba akşamı halkayı genişletecek yeni şiir dostlarıyla birlikte, yeniden buluşmak üzere ayrıldılar.

BU HAFTAKİ TOPLANTIYA EŞLİK ETMEK İSTEYENLER İÇİN AÇIKLAMA:
Tarih: 22.01.2014/Çarşamba
Yer: Cafe Carpouza
Saat: 17.30- 21.00

selender (1)

[poll id=”4″]

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.