site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Şifa izdihamı yaşanıyor

Şifa izdihamı yaşanıyor
17.11.2015
A+
A-

Torbalı’nın Dağtekke Mahallesi’nde ücretsiz olarak alınan ve böbreklere iyi geldiği kesinleşen şifalı su için geçtiğimiz hafta sonu 600 araç mahalleye giriş yaptı. 2 bin kişinin geldiği mahallede araç ve yaya kuyruğu oluşurken, su izdihamı yaşandı.

DAĞTEKKE Mahallesi’nde bulunan ve böbrek hastalarına iyi geldiği bilinen şifalı su için her hafta yüzlerce kişi mahalleye ziyaret gerçekleştirirken bu hafta ziyaretler patlama noktasına geldi. 600 aracın hafta sonu geldiği Dağtekke’ye yaklaşık 2 bin kişi şifa için akın etti. Şifalı sudan almak için uzunca kuyruklar oluşurken araçlarını park edecek yer bulamayanlar araçlarını ormanlık alanına park etti. Saatler süren kuyruk sonunda sularını alanlar mutluluk yaşarken çok sayıda kişi de sıranın kendisine gelememesi üzerine mahalleden ayrıldı. Doğasıyla da kendine hayran bırakan mahalle aynı zamanda kır turizmi açısından da önem taşıyor. Türkiye’nin birçok yerinden kişinin şifa umuduyla geldiği mahalleye ilerleyen dönemlerde çok daha fazla kişinin gelmesi bekleniyor.

TESCİLLİ SU

Dağtekke Mahallesi’nde bulunan ücretsiz olarak alınan şifalı su hakkında, 26.09.1989 yılında İzmir Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğünde görevli Kimya Yüksek Mühendisi Mahir Mutlu tarafından “Su korozif (metal çürütücü) etkiye sahiptir” raporunu verilmişti. Dokuz Eylül Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Analitik Kimya A.B.D. Kimya Bölümünden Doç. Dr. Kadriye Ertekin tarafından verilen “ Çok yumuşak su” raporu verdiği su için mahalleye akınlar yapılıyor. Dağtekke Mahallesi’ne gelenler, mahalleliler tarafından satılan, zeytin, zeytinyağı, kekik suyu, bal, ceviz, üzüm vb. köyde yetişen sebze ve meyveleri alma fırsatı da bulmakta, doğa ile baş başa kalıp değişik ve farklı bir gün geçirerek şifa ümitleri ile dolu olarak evlerine dönüyorlar.
Kaynak: İbrahim DANIŞ-buyuktorbali.com

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.