site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Seso’dan Bakıcı’ya Kalabalık Ziyaret

Seso’dan Bakıcı’ya Kalabalık Ziyaret
08.01.2015
A+
A-

seso-baskan-ziyaret (1)

Belediye dükkanlarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar sorunlarını ilgili birimlere iletmek üzere SESO Yönetim Kurulu Üyeleri öncülüğünde Selçuk Belediye Başkanına ziyarette bulundular.

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller, Başkan Vekili Özgür Aydoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Bayar ve Nazım Değişmez’in de içinde bulunduğu kalabalık esnaf heyeti aciliyet kazanan konuları görüşmek üzere Belediye Başkanına ziyarette bulundular. Katı atık bedelleri ve İşgaliye ücretlerindeki dengesizlikler, ruhsat ve denetimlerde yaşanan aksaklıklar, SEGAŞ konusu, belediye dükkanlarının bakım ve onarımları, belediye kiracılarının hukuki durumları, dükkanlarının kiraları ve esnaf masası konusunda oluşan beklentiler ziyaret sırasında gündeme gelen konuların başındaydı. Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SESO) heyetinin görüşmesi samimi bir havada gerçekleşti.

İŞGALİYE YİNE GÜNDEMDEYDİ
Seçim öncesi işgaliye ücretleri konusunda verilen sözler ve esnafta oluşan beklenti hakkında konuşan başkan yaşanan aksaklıkların giderildiğini, kış dönemi 50 kuruş yaz dönemi ise 1 lira şeklinde ücretlendirme yapıldığını söyledi. Seçim sonrası işin içine girildiğinde bürokratik birtakım sıkıntıların önlerine çıktığını söyleyen bakıcı esnafın sorunlarına kayıtsız kalmayacakları söyledi.

EFES ESNAFININ HUKUKU KORUNACAK
Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Özgür Aydoğan’ın sorusu üzerine Efes esnafının durumu hakkında da açıklamada bulunan Bakıcı yeni düzenleme sonrası mevcut esnafın hukukunun korunacağını söyledi ve çalışmaların devam ettiğini ekledi.

KATI ATIK BEDELLERİ KONUSUNDA ÇÖZÜM ÇIKMADI
Kendisine katı atık bedelleri konusunda verdiği sözleri hatırlatan esnaflara bilgi veren Belediye Başkanı, bazı düzenlemeler yaptıklarını fakat belediye gelirleri arasında önemli yer tutan katı atık bedellerinin tamamen kaldırılamayacağını iletti.

İHALE İLANLARI SELÇUK ESNAFINA ULAŞMIYOR
Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, ihale ilanlarının kendilerine ulaşmadığını söyleyen esnaflara sıkıntının genel olmadığını, özellikle Fen İşleri Müdürlüğü ilanlarında aksaklık yaşandığını söyleyerek konu hakkında çalışma başlatacaklarını iletti.

KİRACILARIN SIKINTILARI ÇÖZÜLECEK
SESO Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Güller, Belediye dükkanlarında kiracı bulunan esnaf ve sanatkarların sıkıntılarını konu başlıkları halinde başkana iletti. Ziyaret sırasında uzun süre görüşülen belediye dükkanları konusu hakkında esnafa önemli açıklamalarda bulunan Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı konunun siyasi malzeme yapılmamasına ve kalıcı çözüm bulunmasına gayret ettiklerini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; “Esnafın kiracılık hukukunun sağlama bağlanması, kiraların belli bir düzene kavuşması, dükkanların bakım ve onarımları için gerekli çalışmaların yapılması konusunda elimizden geleni yapacağız. Bu konuları çözüme kavuşturmak bizim görevimizdir. Bu sıkıntıları yüz yüze görüşmek ve esnaf ile bir araya gelmek her iki taraf için yararlı olmuştur. Sıkıntıları muhataplarından dinlemek bizim için, yaşanan bürokratik sıkıntıları görmeniz de sizin için son derece faydalı olmuştur. Empati yaparak birbirimizi anlayarak sorunları mutlaka söz verdiğimiz gibi çözüme kavuşturacağız” dedi.

seso-baskan-ziyaret (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.