site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Şenpazar Gençlik Kampı Üyelerinin Selçuk Keyfi

Şenpazar Gençlik Kampı Üyelerinin Selçuk Keyfi
05.07.2012
A+
A-

Bu yıl 29 Haziran – 1 Temmuz arasında gerçekleşen Şenpazar Gençlik Kampı güzel anılarla tamamlandı.

Düzenli olarak Kastamonu ilinde düzenlenen gezi de bu yıl rota İzmir’di. İzmir tabelası ile birlikte sesler yükseldi, alkışlar, ıslıklar başladı. İlk durak inanılmaz manzaraya sahip KADİFE KALE oldu.  Tarihi güzellikleri taşıyan kale surlarının süslediği çay bahçesinde İzmir’e karşı, meşhur sıcacık boyoz , simit ve çaylarını yiyen gençler kahvaltının hemen ardından kaleyi dolaşmaya başladılar. Her köşesinde resim çekilip gecenin yorgunluğunu atıp, hemen ardından Konak Meydanında inip Konak ve Kordon’un güzelliği içerisinde güzel saatler geçirdiler. Kimisi maviliğin esrarengiz güzelliğinin buluştuğu Kordon’da vakit geçirirken, kimisi ise Konak’ın sokaklarında gezmeyi tercih etti.

Gümüldür’de maviliğin ve yeşilliğin birleştiği doğa güzelliğinin içinde katılımcılar için hazırlanmış çadırlarına yerleşen gençler soluğu denizde aldılar. Gençler denizin ardından OTEL’de kumsal, deniz ve yakamozun birleştiği doğa manzarasına karşı açık büfe sınırsız yemek çeşidinin bulunduğu akşam yemeğinde bir araya geldiler. Yemeğin hemen ardından akşamın karanlığında ay ışığı altında kumsalda bir araya gelen gençler Şenpazar Ritim Grubu’nun gitar eşliğinde şarkılarına eşlik ettiler.

Pazar sabahı ilk durak olan Meryem Ana kilisesine gidildi. Böylelikle tarihin anlamlı yerlerine ait ilk turistik gezi başlamış oldu. Meryem Ana’da diğer dinlerden insanlarında bir araya geldiğini gören ve din özgürlüğünün maneviyatını yaşayan katılımcılar hemen ardından, tarihin hem görsel hem de akıl almaz yapıtlarının yapıldığı EFES ANTİK KENT’e gittiler. Yılda 3.500.000 kişinin ziyaret ettiği Efes’te rehberin anlatımlarıyla birlikte yaklaşık 2 saatlik bir süre içerisinde her bir yapıtının insanlık tarihi için ne kadar önemli olduğunu, ayrıca o eski çağda bile insanların teknoloji adına birçok şeye imza attığını öğrendiler. Belki de tüm katılımcılar adına bir daha karşılaşamayacakları bir manzaraydı diyebiliriz Efes’in ardından YEDİ UYUYANLARI ziyaret eden gençler, Kuran-ı Kerim’de de yer alan efsanenin hikâyesini rehberden dinlemeleriyle beraber yine tarihin bu anlamlı yerine şahit olup resimlerle unutulmayacak bir anı haline getirdiler. Yedi Uyuyanlardan sonra İzmir’in şirin beldesi Şirince Köyü’ne gelen ve köyün güzelliği karşında şaşkınlık içerinde kalan gençler, birçok turistinde ziyaret ettiği ve turizm açısından çok önemli olan Şirince Köyü’nün sokaklarında gezmeye başladılar. Gezinin sonlanması ile birlikte araçlarına binip İstanbul için dönüş yoluna geçtiler. Yol boyunca yine darbuka, gitar ve müzik eşliğinde İstanbul’a kadar eğlenen gençler bu yılda harika bir kampa imzalarını attılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.