site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Sengel: İşletmelerimde sadece korsan olmayan fotoğrafçılar çekim yapabilir

Sengel: İşletmelerimde sadece korsan olmayan fotoğrafçılar çekim yapabilir
02.04.2018
A+
A-

Günümüz Fotoğrafçılarının En Büyük Sorunu Haline Gelen KORSAN VİDEO & FOTOĞRAF Çekenlerin Önüne Geçmek İçin Gökhan SENGEL Büyük Bir Adım Attı.

Fotoğrafçıların kabusu olarak adlandırılan korsan fotoğrafçılar, video ve fotoğrafçılığı ek gelir olarak yaptıkları İçin piyasanın çok daha altında fiyat verebiliyorlar. Bu da haksız rekabeti beraberinde getiriyor. Bu nedenle Selçuklu fotoğrafçılar bir araya gelerek önce hukuki destek alıp, ardından Selçuk Esnaf Odası Başkan Vekili Özgür AYDOĞAN ile toplantı yaptılar. Bu konuyu Belediye Başkanlığı, Vergi Dairesi ve Jandarmaya kadar taşıyacaklarını beyan ettiler. Fotoğrafçılar arasında ciddi sorun haline gelen korsan fotoğrafçılığın önüne geçmek için mücadeleyi başlattılar. Konuyu yakından takip eden Gökhan SENGEL”İşletmeni olduğum Hitit Otel & Restaurant ,Nea Efesos Otel , Maza Kitchen, Şirince Artemis Restaurant, Şişgüzar olmak üzere 5 Adet Düğün Salonu ve Eğlence Mekanlarım Var. Bende Fotoğrafçılara Destek Olmak İçin, Mekanlarımı Kiralayan Müşterilere Sadece Selçuklu ve KORSAN OLMAYAN Fotoğrafçılarla Çalışmak Koşulu İle Kiralayacağım ‘‘Şeklinde Selçuk’lu Fotoğrafçılara Destek Oldu.

Korsan Fotoğrafçı ve Videocu Olarak Tabir Edilen ve,
* Oda Kaydı Olmayan,
* Ruhsatı Olmayan,
* Vergi Dairesine Kayıtlı Olmayan,
Kişilerin; Sengel Grup İşletmelerinde Fotoğraf ve Video Çekemeyeceğini Beyan Etti… Gökhan SENGEL’in Bu Davranışını BÜYÜK BİR BABALIK Olarak Adlandıran Albeyoğlu Kendisine Çok Teşekkür Etti ve Diğer Fotoğraf Sanatçısı Arkadaşlar Bu Örnek Davranışı Başta Selçuk Belediyesi’nin Kontrolündeki Düğün Salonlarında ve Diğer Düğün Salonu Sahiplerinin de Bu Hassas Davranışı Göstermesini İstediler.
Ayrıca Selçuklu Fotoğrafçılar da birer açıklama yaptılar;
Ercan TOPANTAŞ – Stüdyo Ercan: İlçede resmii olarak biz 7 kişiysek, korsan olarak bu işi yapanlar bizden daha fazla. Tabii ki müşteri de bilinçsiz olunca bizler yerine fiyatından ötürü bu kişileri tercih edip sonunda mağdur oluyorlar. MAĞDURİYET ÇİFT YÖNLÜ Hem müşterilerimiz aradığı kaliteyi elde edemeyince mağdur oluyor, Hem de biz iş yapamadığımız için mağduruz.

Erkan ESEN – ErEs Foto: Düğün salonlarının herhangi bir fotoğrafçı ile paket yapmasına karşıyım, ama ilçemizdeki bazı düğün salonları, bırak fotoğrafçıyı KORSAN ile bu işi götürmekte. Mesela Şöyle Anlatayım.. Bir Müşterimin Nişanını,1 yıl sonra Kına Gecesini, Gelin Almasının hem videosunu hem fotoğrafını çektim… AMA DÜĞÜNÜNÜ ÇEKEMEDİM… Nedeni ise düğün salonunun anlaşmalı kamera ve fotoğrafçısı varmış. Böyle bir bahane olabilir mi bende mağdur oldum müşterimde. Artık Kurumların ve Düğün Salonu Sahiplerinin Desteği İle Bu İşi Çözmemiz Lazım.

Ulaş ILGIN – Ulaş Fotoğrafçılık : Ben bu korsan zihtiyetinin, düşünce yapısını zaten anlamış değilim. En basitinden bir düğün kamerası çekmek için; minimum 7500TL’lik bir ekipman (yatırım) lazım. Zaten yılda çekebilecekleri video sayısı belli… fiyatları da belli… bu tabloya göre 7500TL’lik bir ekipman ile bu fiyatlarla kendilerini anca 3 yılda amorti edebilirler. Peki 3 yıl boyunca akşamları ailenle çoluğunla çocuğunla geçireceğine, BEDAVADAN VE PİYASAYI BOZARAK Niçin Kendini Yıpratıyorsun. Bizi yıpratıyorsun. Üstelik Gündüzleri Başka İşte Çalışıyorsun. İlçemizde bilinçli müşteri sayısıda azınlıkta.. Ayrıca herkes Kendi İşini Yapsın. Düğün Salonu Sahipleri PAKET ADI ALTINDA Düğün yapacak insanlara zulüm etmesinler. Herkes Fotoğraf ve Kamerasını İstediği fotoğrafçıya Çektirsin. Ben Bu Konuda çok mağdurum. İlla düğün salonu paket verecekse, düzenli olarak ilçemizdeki bütün resmi fotoğrafçılara, adil bir şekilde paylaştırsın.

Nil Çelik – Foto Nil: Ben fotoğrafçı ihtiyacını, fotoğrafçı dükkanı dışında gideren, tek İlçeyi Selçuk olarak gösterebilirim. Bilinçli müşterilerde sıkıntı yok, ama Ulaş ILGIN’ın dediği gibi ilçemizde bilinçli tüketici sayısı çok az. Ucuz Fiyatlara bu işi yaptırarak kazançlı olduğunu düşünüyorlar. Ama finalde mağdur oluyorlar.

Erhan DÜVENCİOĞLU – FOTOĞRAF SANATI: Nil Hanım’a ve Erkan Bey’e Katılıyorum. Ben İstanbuldan Geldim ama Tabii ki bir yanım Selçuk’lu. Meslek Hayatıma Selçuk’da Devam etmeye karar verdim. Selçuk’ta bunu gördüm. Fotoğrafçı ve Videocu İhtiyacını Biz hariç başka yerlerden gideriyorlar. Çok kötü bir düzen. Ayrıca Düğün Salonları da biz fotoğrafçılar ve Profesyoneller dururken, Neden Teselliyi Korsanda Alıyor..

Selçuk Fotoğraf Stüdyosu – Mustafa YAVUZ: Fotoğrafçılığı EK GELİR olarak gören ile TEK GELİR olarak gören bir olur mu? İnsanlar Ömründe Bir kere Olacak Bir Anıyı Riske Atıyorlar. Belediye, Düğün Salonu Sahipleri ve Diğer Kurumların, bu konuda yardım ve çözümlerini bekliyoruz.

Levent ALBEYOĞLU – Levent Fotoğrafçılık: İlçemizde 1 yılda yapılan düğün vb. etkinlerin sayısı belli, aslına bakarsan bu korsan kişilerin sayısı ve bizim sayımızın toplamı bile normal şartlarda ilçemize anca yetiyor. Biz bu arkadaşların FOTOĞRAFÇILAR VE BELEDİYE ZABITASI TARAFINDAN KONTROLLÜ bir şekilde bu işi yapmalarında onlara yardımcı olabiliriz. Çünkü onların çekim yaptığı fiyatı, bizler personel ödemesi olarak yapıyoruz. Zaten diğer düğün salonları ve belediye düğün salonları bu kişilere destek olmazsa, otomatikman müşteri fotoğrafçı dükkanına gidecektir. Bizlerde bu korsan arkadaşlara kontrollü bir şekilde düzenli olarak, ömründe iş yapamayacağı kadar yüksek fiyatlara, iş yollama sözü veriyoruz. Ama Piyasayı hem fiyat hemde KORSANLIK Yaparak Bozmaya Devam Ederlerse HUKUKİ Süreci Başlatıp, Arkamıza Odaları, Vergi Dairesini, Jandarmayı, Belediyeyi Alarak, Savaşmak zorunda Kalacağız. Çünkü durum gerçekten vahim… Keyfi İhtiyaçlarımızdan Vazgeçtiğimiz gibi, ya Vergi Ödemelerimizi Geciktiriyoruz, Ya Oda aidatlarımızı Geciktiriyoruz… Yada Kira Ödemelerimizi Geciktiyoruz. Bu sefer Sanat yönümüzü ve Ekipmanlarımızı geliştirip İlçeye Daha İyi Hizmet Vermek Varken, Haksız ve Gereksiz Nedenlerden, KENDİMİZİ VE İLÇEMİZİ GELİŞTİRMEKTEN NOKSAN KALIYORUZ.

Selçuklu Fotoğrafçılar Platformu
ERES FOTOĞRAFÇILIK – Erkan ESEN
SELÇUK FOTOĞRAF STÜDYOSU – Mustafa YAVUZ
STÜDYO ERCAN – Ercan TOPANTAŞ
LEVENT FOTOĞRAFÇILIK – A. Levent ALBEYOĞLU
ULAŞ FOTOĞRAFÇILIK – Ulaş ILGIN
FOTO NİL – Nil Çelik
FOTOĞRAF SANATI – Erhan DÜVENCİOĞLU

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.