site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kadın siyasetçiden ağlatan anılar

Kadın siyasetçiden ağlatan anılar
03.04.2015
A+
A-

senemkilic

MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Senem Kılıç, sıradışı bir siyasetçi profiliyle dikkat çekiyor.

İş kadını, akademisyen, sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve güçlü söylemlere sahip bir siyasetçi olarak adından söz ettiren MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Senem Kılıç, katıldığı bir televizyon programında gönülleri fethetti.

“Önce insan, önce İzmir” sloganıyla yola çıkan Kılıç, siyasetin yanında kendi özel hayatından kesitler anlattı, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Senem Kılıç, en özel anılarını paylaştığı programda mısır tarlalarında büyüdüğünü anlatırken, duygusal anlar yaşadı.

Programın sürprizi ise Kılıç’ın, Oy Sanem türküsünü bağlama eşliğinde söylemesi oldu.

Siyasette amacının topluma hizmet olduğuna vurgu yapan Senem Kılıç, yıllardır sivil toplum kuruluşlarında kadınlara, engellilere, cezaevindeki kadın ve çocuk mahkumlara, gençlerin istihdamına yönelik projelere kadar pekçok alanda bir siyasetçiden daha çok topluma hizmet götürdüğünü, artık bunları başka bir platformda sürdürmek istediğini dile getirdi.

Aday adaylık başvurusu için MHP Genel Merkezi’ne babasıyla birlikte gittiğini ve o heyecanı birlikte yaşadıklarını anlatan Senem Kılıç, “Ülkü ocaklarına babamla gider gazete dağıtırdım. Babam ilk çocuğunun erkek olmasını çok istemiş, ama beni de hiç kız çocuğu korumacılığıyla yetiştirmedi. Ocaklara aylak olmamam, çalışmam, etik değerleri öğrenmem, kutsal dava içinde bulunmam, milli ve manevi değerlerle büyümem için götürdü. Annemin emekleri çok büyük çok kıymetli, her yere kitaplarımı taşıdı. Siyaset yolunda aldığım bu cesur karar; babama olan vefa borcum ve annemin kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarının üzerinde duracaksın öğretilerinin beni taşıdığı noktadır” ifadesini kullandı.

Mısır tarlalarında büyüdüm…

“Sevgi, Senem Kılıç’a ne kattı” sorusu üzerine siyaseti yaşamının her aşamasında hissederek büyüdüğünü anlatan Senem Kılıç şunları söyledi: “Denizli Çivril’de doğdum. Öğretmen bir anne babanın çocuğuyum. Evliyim, iki oğlum var. Etik değerleri hayatının merkezine koymuş bir insanım. Etik değerlerin başında da sevgi yatar. Allah’a şükür sevgi içinde büyüdüm. Babannemin 3 tekerlekli aracını mısır tarlalarına sürer, birlikte iş yapardık. İçinde kaybolduğum mısır tarlalarında karık sulayarak büyüdüm. Babam Çivril Ülkü Ocakları’nın kurucularındandır. Beni Ülkü Ocakları’nda yetiştirdi. Biz milli ve manevi değerlerle büyüdük. Artık, hem iş hem sivil toplum kuruluşları hem de çocukluğundan gelen bu değerleri, bu sevgiyi toplum için daha da üst seviyede yaşatma zamanı dedik ve bu yola baş koyduk”

Sakarya şiiri ve Oy Sanem türküsünü okudu

Formatının dışına çıkan programda ilkler de yaşandı. Kılıç önce, Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya Türküsü şiirini okudu. 7 yaşında ilkokul yıllarında da okuduğu ve oğlunun şiir okuma yarışmasında birincilik kazandığı şiirin kendisi için özel bir yeri olduğunu anlatan Senem Kılıç, “Asenalar, bozkurtlar, ülkücü kardeşlerim için, babam için” diyerek başladığı duygu yüklü şiiri okurken duygusal anlar yaşattı.

Program akışında ‘güzel kadın’ anlamına gelen Senem isminin konuşulduğu sırada moderatörün davetiyle bağlama ustası Deniz Ersin Avcı stüdyoya girdi. Sürprize şaşıran Kılıç’tan çok sevdiği Oy Sanem (Harman yeri sürseler) türküsünü söylemesi istendi. Sıra dışı aday adayı profili ile sıra dışı bir siyaset programı yapan Senem Kılıç, türküyü seslendirdi. Sosyal medyadan da anında duyuruları yapılan, geri dönüşlerin anında alındığı program ilgiyle izlendi.

SENEMKİLİCADAY

senemkilic-canliyayında

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Tıklayın !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.