site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Senem Kılıç’tan Sanayicilere Devlet Sözü

Senem Kılıç’tan Sanayicilere Devlet Sözü
08.05.2015
A+
A-

senem kilic ebso

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir milletvekili adaylarının Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldiği toplantıda konuşan MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı ve ekonomist Senem Kılıç, özel sektörün önünü açmak için katma değeri yüksek üretim yapılması gerektiğini söyledi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, MHP milletvekili adayları, EBSO Meclis Üyeleri ile sanayicilerin katıldığı toplantıda konuşan Kılıç, Türkiye’de en önemli sorunun özel sektörün döviz açığından kaynaklı sürekli cari açık vermesi olduğuna dikkat çekti.

Cari açık vermeden katma değerli üretimin Türkiye için olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Senem Kılıç, “2008 – 2011 yılları arasında ülkemizde kişi başı gelir yüzde 3.3 arttı. Artışa iyimser diyebiliriz. Fakat biz büyürken fakirleşen bir ülkeyiz. Buna neden olan ise orta gelir tuzağı dediğimiz gruptur.
Orta gelir tuzağındaki kesim fazla üretemiyor ve daha fazla tüketemiyor. Dar alanda sıkışıp kalıyor. Bizim seçim beyannamemizde hepsine bir çözüm getiriyoruz” diye konuştu.

İzmir’in en büyük sorunu meslek edindirmedir…
İzmir de en büyük sorun, işsizlik ve meslek edindirmedir diyen Kılıç: “Burada kobiler kilit nokta olarak karşımıza çıkıyor. Kobiler finansman sorunlarıyla cebelleşiyor. Kobiler, en ufak bir krizde bankalar geri çağıracak diye korkuyor. 5 birimle sattığımız ürünü 10 birimle geri alıyoruz, bunun önüne ancak markalaşarak geçebiliriz. Markalaşmak alanında en önemli yatırımı teknoloji alanına yapmalıyız.
Şirket ve şirket patronları değişmekten korkmamalıdır. Şehirlere üniversite açmada ilk sıralardayız, fakat diplomalı işsiz yaratıyoruz bunu farkında mıyız? Milliyetçi Hareket Partisi olarak ekonomideki sorunların farkındayız ve canla başla kentimiz ve ülkemiz adına çalışacağız” ifadesini kullandı.

Milli Türk markası yaratacağız…
Milliyetçi Hareket Partisi’nin, sektörler arası işbirliği ve birleşmeyi hedeflediğini kaydeden Senem Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli üretim, milli marka, milli teknoloji, milli istihdam ve milli üniversite gibi dünya nezdinde bir markalaşan Türkiye ve İzmir yaratacağız. Partimizde bunu yapabilecek gücümüz, donanımlı kadromuz ve bilgi birikimimiz mevcut” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.