site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Senem Kılıç: Ülkemiz Mülteci Kampı Olmasın

Senem Kılıç: Ülkemiz Mülteci Kampı Olmasın
20.10.2015
A+
A-

senem kilic mhp

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptıkları görüşmeleri gündeme taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun kapalı kapılar ardında ülkenin geleceğini başka ülkelerin başbakanlarıyla konuştuğunu, ancak bu konuda millete hiçbir bilgi vermediklerini belirten Kılıç, “Kapalı kapılar ardında ne konuşuldu?” diye sordu.

Almanya Başbakanı Merkel’in, mülteci pazarlığı yapmak için Türkiye’ye geldiğini savunan Senem Kılıç, “Kan gölüne dönen Ortadoğu ve ülkeler arası ekonomik dengesizlik sonucu dünya, modern bir kavimler göçü yaşıyor. Etrafımız ateş çemberi ve insanlar evlerini, yuvalarını terk edip sokaklara düşmüş durumda. Rusya’nın en son yaptığı bombalamalarda 70 bin Suriyeli’nin daha sokaklara düştüğü bilgisi veriliyor. Akdeniz tam bir mülteci denizine dönüşmüş durumda. Evsiz yurtsuz bırakılmış kitleler sınırları yıkıyor. Avrupa sosyo-ekonomik dengelerini bozan bu göçü durdurabilmek için her yolu denemeye hazır. Merkel, görüşmelerin de bu kapsamda yapıldığını apaçık söylemiştir. Avrupa’ya mülteci akınını engellemek için ülkemizde devasa bir mülteci kampı kurmayı amaçlamaktadır. Bunun için de resmi anlamda en üst düzeyde adımlarını atmışlardır” diye konuştu.

İzmir’de şu an 70 bin Suriyeli’nin yerleşik yaşadığını, yüzbinden fazla mültecinin de Avrupa’ya geçiş yolunda gelip geçici olarak İzmir’de kaldığını kaydeden Kılıç, İzmir’in daha fazla mülteciyi ne toplumsal ne de ekonomik açıdan taşıyabileceğini dile getirdi.

ALMAN İÇİŞLERİ BAKANI İZMİR’İ GÖSTERDİ

Almanya İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere’nin, geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığı açıklamayı hatırlatan Senem Kılıç, Maiziere’nin Türkiye’de kurulması planlanan kamp için İzmir’i doğru adres olarak gösterdiğine dikkat çekti.

“İşte tam bu noktada Merkel’in Türkiye’ye gelmesi İzmirliler için iki kat daha önemlidir” diyen Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir İzmirli olarak soruyorum, Angela Merkel ile kapalı kapılar ardında hangi konular konuşuldu, nelerin pazarlığı yapıldı? Göz boyamak adına AB’de sınırlı dolaşımın önü açılarak İzmir’in Avrupa’nın mülteci kampına dönüştürülmesine evet denildi mi?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.