site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Senem Kılıç: Mecliste kadınların sesi olacağım

Senem Kılıç: Mecliste kadınların sesi olacağım
22.10.2015
A+
A-

Senem kilic Ka-Der

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka-Der) ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin ortak düzenlediği 26 kadın derneğinin tek çatı altında toplanma toplantısına katıldı.

Kılıç, Türkiye’de kadınların yaşadığı eşitsizlik ve sorunların çözülmesinin tek yolunun Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı ilkelere sonuna kadar sahip çıkmaktan geçtiğini söyledi.

Türkiye’de kadınların seçme ve seçilme haklarını Avrupa ülkelerinden çok daha önce elde ettiğini kaydeden Senem Kılıç, Meclis’te kadınların sosyal ve ekonomik hakları doğrultusunda sonuna kadar mücadele etme sözü verdi.

Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınların Meclis’te temsil oranının yüzde 10’lar civarında kaldığına dikkat çeken Kılıç, rakamlarla Türkiye’de kadınların içinde bulunduğu şartları ortaya koydu.

6 yaş ve yukarı nüfus içinde kadın okumaz – yazmazlık oranının 6.4’ken erkeklerde bu oranın yüzde 1.3 olduğunun altını çizen Senem Kılıç, “Okuma yazma bilmeyen her 10 kişiden 8 i kadın. Ayrıca Türkiye’de 15 ve daha yukarı yaştaki nüfus içinde istihdam oranı % 45,9 iken, bu oran erkeklerde % 65,2, kadınlarda ise % 27.1 düzeyinde. Avrupa’da kadının işgücüne katılım oranı ise yüzde 58.8 ve Avrupa bu konuda Türkiye’nin iki katı bir yüzdeye sahip” diye konuştu.

NE ZAMAN VAZGEÇTİK

Türkiye’deki kadın cinayetlerindeki artışa da dikkat çeken Senem Kılıç, kadın cinayetlerinin ülkenin en en büyük ayıplarından biri olduğunu söyledi.

“Biz toplum olarak kadınımızı baş tacı yapmaktan ne zaman vazgeçtik?” diye soran Kılıç “Özgecanımız, Serpil hocamız, Eda Okutgen kardeşimiz ve daha niceleri içimizde kocaman acılar bırakan yaralar açtı. Kadın cinayetinde indirimin uygulanması yaralarımızı daha da deşiyor. Meclis’te kadın haklarını savunan, mücadele eden en etkin isimlerden biri olacağım. Ceza indiriminin yasalardan kaldırılması için aktif olarak çalışmalar yapacağım” ifadesini kullandı.

MÜCADELEYE DEVAM

Eski Türk devletlerinde eşleri savaşa gittiğinde devlet yönetimini emanet alan kadınların zaman içinde sosyal statüsünün ilerlemek yerine geriye gittiğini vurgulayan Senem Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Osmanlı ile birlikte Türk kadını toplum içinde geri plana itilmiş ve nüfus sayımında bile sayılmaz duruma gelmiştir. Bunun elbette kendi içinde belli nedenleri var. Ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930 ve 1034 yıllarında yaptığı devrimlerle Türk kadını bir kez daha layık olduğu konuma ulaşmıştır. Fakat maalesef yeniden Türk kadınının hak ettiği konumdan daha geri bir noktaya düştüğünü görüyoruz. Son 13 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kadını ötekileştiren ve sosyal hayatın dışına iten politikalar ürettiğini üzülerek görüyoruz. Kadın dayanışması partiler üstü bir misyon ve tüm kadınların bu yolda çalışması zorunludur. Ben de Meclis’te elimden geldiğince, gücüm yettiğince kadın haklarını savunmak için mücadeleye devam edeceğim” dedi.

Senem kilic Ka-Der 3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.