site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Senem Kılıç: Kadınsız Kalkınma Olmaz

Senem Kılıç: Kadınsız Kalkınma Olmaz
22.05.2015
A+
A-

senem kilic esnaf5

MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, kadın girişimciler olmadan bir ülkenin kalkınmasının imkansız olduğunu vurguladı.

Karabağlar’ın Doğanay, Reis ve Esenlik mahallelerinde faaliyet gösteren küçük esnafı ziyaret eden Kılıç, özellikle kadın esnaflardan yoğun ilgi gördü. Esnafın sorunlarını dinleyerek, Milliyetçi Hareket Partisi’nin çözüm önerilerini anlatan Kılıç, Türkiye’de girişimciliğin önemine dikkat çeki. Özellikle kadın girişimcilerin Türkiye’de büyük zorluklarla boğuştuğunu vurgulayan Kılıç, tüm girişimciler gibi kadın girişimcilerin de çalışkanlıklarının ve emeklerinin karşılığını alamadağını ifade etti.

KÜÇÜK HAYALLERE İNANIYORUZ

Kadınların üretime katılmadığı bir ülkede kalkınmanın gerçekleşemeyeceğinin altını çizen Kılıç, kadın girişimcilerin teşviklerle desteklenmeleri gerektiğini belirtti. Kılıç, Türkiye’de kadınların KOSGEB başta olmak üzere çeşitli teşviklerle desteklendiğini ancak bu desteklerin yetersiz kaldığını açıklayarak, “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye’nin kalkınması için evde oturan, çocuk bakan kadınların ekonomiye katılmasını istiyoruz. Küçük hayallerle işe başlayan kadınlarımızın ellerinden tutuldukları anda işletmelerini büyüterek onlarca kişiye istihdam sağlayacaklarına inanıyoruz. Bunun için kadın girişimcilerimizin her zaman arkasındayız ve onlara güveniyoruz” dedi.

YÜZDE ELLİ HİBELİ DESTEK

Türk kadınının iş dünyasında daha rahat hareket edebilmesi ve iş dünyasına atacağı ilk adımda kendine daha fazla güvenebilmesi için partisinin yüzde ellisi hibe olmak üzere finans desteği sözü verdiğini hatırlatan Kılıç, kadın girişimcilerin ekonomide söz hakkı büyüdükçe ülkede ürün çeşitliliğinin ve kalitesinin de artacağını dile getirdi.

OTURMALARINI DEĞİL, ÇALIŞMALARINI İSTİYORUZ

Bir akademisyen olarak kadın girişimciliği ve kadının ekonomide yeri üzerine çalışmalarda bulunduğuna da değinen Kılıç “Gelişen ülkelere baktığımızda kadının ekonomide çok daha fazla söz sahibi olduğunu görüyoruz. Bu ülkelerin gençleri ve kadınlara büyük miktarlarda destek sağladığını görüyoruz. Biz ülkemizde 40’lı yaşlara gelmiş evlerinde emeklilik bekleyen kadınlarımızın evlerinde oturmaları yerine üretime geçmelerini ve iş hayatına girmelerini istiyoruz. Fikirlerini hayata geçirmeleri için çalışmalarını ve ailelerine, çocuklarına hatta işveren olarak gençlerimize faydalı olmalarını istiyoruz. Bunun için de tüm kadın girişimcilerimizi partimize oy vererek ekonomi politikalarını belirlememizde bize söz hakkı vermelerini istiyoruz. Kadınlarımızı ekonomide söz hakkına kavuşturmak hiç de zor değil” diye konuştu.

senem kilic esnaf6

senem kilic esnaf 2

senem kilic esnaf

senem kilic esnaf3

senem kilic esnaf4

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.