site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Senem Kılıç: Kadınlar istihdamda kıyıma uğruyor

Senem Kılıç: Kadınlar istihdamda kıyıma uğruyor
13.10.2015
A+
A-

senemkilic-egikad

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1’inci Bölge 2’nci sıra Milletvekili Adayı Senem Kılıç, partisinden İzmir 2’nci Bölge Milletvekili adayı Neslihan Çelik ile birlikte Ege İş Kadınları Derneği’ni (EGİKAD) ziyaret etti.

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu ve üyelerin katıldığı ziyarette, kadının Türkiye’de ekonomi ve sosyal hayattaki yeri masaya yatırıldı.

Aile içi anlaşmazlıklar ve kadına yönelik şiddet konusunda, hem siyasi kimliğiyle, hem de bireysel olarak çalışmalarda bulunduğunu belirten Senem Kılıç, bir ekonomist olarak kadının istihdamdaki yeri üzerine çalıştığını söyledi.

Kadının demografik anlamda yüzde 50’lik orana sahip olmasına rağmen, çalışma hayatında sadece yüzde 10.4’lik pay aldığına dikkat çeken Kılıç, “Ancak işten çıkarmalardaki oranda kadının payı yüzde 10.4’lerin çok üzerinde. Maalesef kadınlarımız istihdamda kıyıma uğruyor. Bir iş yerinde gözden ilk çıkarılanlar kadınlar. Kadınlar iş bulma konusunda da erkeklere oranla büyük dezavantaj yaşıyor” diye konuştu.

TEŞVİK EDİCİ OLMALIYIZ

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, iş dünyasında kadınların erkeklerle eşit koşullara sahip olması için projeler hazırladıklarını ve bunları parti beyannamelerinin en önemli başlıkları arasında kamuoyuna duyurduklarını aktaran Kılıç, “Kadınların sadece istihdam edilen değil, aynı zamanda üretimde istihdam sağlayabilmeleri adına teşvik edici olmalıyız. Kadın girişimcilerin ekonomide söz hakkı büyüdükçe ülkede ürün çeşitliliği ve kalitesi de artar. Gelişen ülkelere baktığımızda kadının ekonomide çok daha fazla söz sahibi olduğunu görüyoruz. Bu ülkelerin gençlere ve kadınlara büyük miktarlarda destek sağladığını görüyoruz” ifadesini kullandı.

AKTİF OLUN ÇAĞRISI

Kadınları, ruhen ve bedenen kaldıramayacağı alanlarda çalıştırmanın doğru bir teşvik olmayacağını da dile getiren Senem Kılıç, önemli olanın doğru insana, doğru iş imkanı sağlamak olduğunu kaydetti.

Akademik anlamda da, kadınların üreten ve yükselen konuma gelmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Kılıç, tüm kadınları sosyal ve siyaset alanında daha aktif olmaya çağırdı.

İzmir milletvekili adaylarını ağırlamaktan ötürü memnuniyet duyduğunu belirten Ege İş Kadınları Derneği Başkanı Betül Elmasoğlu da, kadınların gerek sosyal alanda, gerekse iş hayatındaki sorunlarını çözmek için, mecliste daha çok kadın milletvekilinin olması gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.