site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

SELENDER’in Engelliler Haftası Programları Başladı

SELENDER’in Engelliler Haftası Programları Başladı
12.05.2015
A+
A-

DSC_0126

10- 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Selçuk Engellileri Destekleme Derneği (SELENDER) bir dizi etkinlik düzenliyor. Selçuk Belediyesinin desteği ile düzenlenen etkinlikler 16 Mayıs Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Selçuk Amfi Tiyatroda başlayan ilk etkinliğe eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte gelen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, engellilere yönelik bu tür etkinliklerin devam etmesinin önemine dikkat çekti. Bir kentte kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin artarak devam etmesini kentin temiz daha çok olacağı yönünde değerlendiren Başkan Bakıcı; “Buradaki temizlik ifadesi beyinsel temizliktir. Tabi ki, çevresel temizlik önemli ama bir o kadarda beyinsel ve ruh temizliği önemlidir. Birbirlerini tamamlıyorlar. Dolayısıyla Selçuk’a ve Selçuk halkına yakışanda budur” dedi.

Esas olan yapılan işi gönülden yapmaktır

Bu konuda herkesin gayretli olması gerektiğini ifade eden Başkan Bakıcı; “En fazla gayret etmesi gereken de bizler olduğunu düşünüyorum. Gerçekten de biz elimizden gelen tüm desteği bu konuda vereceğiz. Ama esas olan bu işi gönülden yapan insanlarımız, hocalarımız, öğrencilerimiz var ve ben onlara çok çok teşekkür ediyorum. Ayrıca çocuklarına bu imkanı veren buradaki çocuklarımızın ailelerine de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yılın 365 günü Engellilerimize sahip çıkmamız lazım

Selçuk Belediyesi olarak tüm engelleri kaldıracaklarını kaydeden Bakıcı; “Çocuklarımızın sosyal olması gerekiyor, iyi birey olmaları için sosyal yaşam içerisinde hayatlarına devam etmesi gerekiyor. Onların müzik, spor, kültür ve sanat faaliyetleriyle uğraşmaları gerekiyor. Bütün ailelere de düşen görev budur” diye konuştu.

10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Engelliler Haftası çerçevesinde SELENDER’in hazırladığı etkinlikler için dernek yönetim kurulu üyelerine ve programda görev alan herkese teşekkür eden Başkan Bakıcı; “Yılın 365 günü Engellilerimize sahip çıkmamız lazım ve hep birlikte onları desteklememiz lazım. Çünkü biz belediye olarak onların yaşamını kolaylaştırmakla ilgili her türü oluşumu gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Gecede Müzik Öğretmeni Bahadır Varvar yönetimindeki Selçuk İMKB Anadolu Lisesi gençlik topluluğu, Grup Biz, yerel sanatçı Tekin Karadağ, Şehabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi ve Neyzen Murat Gezer sahne aldı.

12 Mayısta “Şiir Dinletisi”

Selçuk Efes Kent Belleğinde Karikatür sergisinin de açıldığı Engelliler Haftası etkinlikleri, 12 Mayıs akşamı yine Selçuk Amfi Tiyatroda Şiir Dinletisi ile devam edecek. Saat 20:30’da başlayacak olan Şiir dinletisinde Gökhan Çetinçelik, İbrahim Becer, Hakan İsmail Yılmaz, Esat Küçükzeybek, Nuriye Çiğdem, Hüseyin Mucurluoğlu, Ali Can, Baykal Deniz ve Tülin Yıldız Durmuş kendi yorumlarıyla birbirinden anlamlı şiirleri okuyacaklar.

Engel Tanımayan Anneler

Engelliler Haftası etkinlikleri 13 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20:30’da Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonunda “Engel Tanımayan Anneler” adlı seminer ile devam edecek. Seminere konuşmacı olarak Selçuk’ta çocukları engelli olan anneler katılacak.

Her gün etkinliklerle dolu

Etkinliklerin 5.günü müzik, eğlence ve gösterilerle devam edecek. 14 Mayıs Çarşamba akşamı Amfi Tiyatroda düzenlenecek olan gecede ilçenin sevilen gruplarından Kasıt, Arteks, Oğuzhan Nuh bellik ve Dj. Erdem Dereli sahne alacak.

15 Mayıs Cuma akşamı Selçuk Belediyesi Tiyatro salonunda Özel Goncagül rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırladıkları müzikli gösterilerle devam edecek olan Engelliler Haftası etkinlikleri, 16 Mayıs Cumartesi akşamı aynı yerde Selçuk Belediyesi Tiyatro topluluğunun hazırladıkları “Ben başardım, peki ya siz?” adlı tiyatro gösterisi ile sona erecek.

selender-selcuk (1)

selender-selcuk (2)

selender-selcuk (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.