site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

SEL-EN-DER’in Yeni Yönetimi Kaymakamı Makamında Ziyaret Etti

SEL-EN-DER’in Yeni Yönetimi Kaymakamı Makamında Ziyaret Etti
14.01.2013
A+
A-

sel_en_der_kaymakam ziyareti

Kısa adı SEL-EN-DER olan Selçuk Engellerini Destekleme Derneği’nin seçilen yeni yönetimi, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’yı makamında ziyaret etti.

Mehmet Durmuş başkanlığındaki yeni yönetim Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’ ya dernekle ilgili bilgi verdiğini belirterek “ziyaret vesilesiyle dernek üyelerinin kaymakamımıza iletilmesini istedikleri sıkıntıları aktarma imkânı bulduk” dedi. Kaymakam Boyacı derneğin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dernek yönetimi, ziyarette bulunan üyeler ve çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Yönetimde bulunan ancak binanın fiziki konumunun uygun olmamasından dolayı ziyarete katılamayan engelli üye Esat Küçükzeybek’e iletilmek üzere kitap hediye etti.

Dernek başkanı Durmuş ise ziyaretle ilgili olarak şunları söyledi : ‘‘Yaptığımız görüşmede bizler yönetim olarak engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin bazı taleplerini kaymakamımıza iletme imkânı bulduk. Dernek olarak içerisinde olmayı arzu ettiğimiz kısa ve uzun vadeli hususları da kendilerine ilettik. Kaymakamımız kısa sürede çözümlenecek konularla ilgili Sağlık Grup Başkanlığıyla iletişime geçilmesi talimatını verdi. Bir bölümüyle de dernek olarak bizler yakından ilgileneceğiz. Ayrıca ziyaretimizde ilçe müftümüz Sayın İsmail Satu da vardı. Yakın ilgisinde de hayli mutluluk duyduk. Uzun vadeli düşüncelerimizle ilgili ilçemizdeki STK ların ve İlçe yöneticilerinin konulara sahip çıkabilmesiyle gerçekleşebilecek projeler. Ekte sunduğum kısa ve uzun vadeli düşüncelerimizin gerçekleşebilmesi için yerel ve genel siyasi sorumluluk sahibi yöneticilerimize de büyük görev düşüyor. Tabi ki halkımızın da bu konulara sahip çıkması çok önemli.  Önemsediğimiz ve destek bulacağını umut ettiğimiz düşüncelerimizi belediye başkanımıza da aktaracağız.

Sitemizde de ( www.selender.org) duyurduğumuz gibi randevu talebimiz için tarih bekliyoruz. Görüşmemizde bu düşüncelerimizi başkanımıza aktaracağız’’ dedi.

Kaymakamımıza da ilettiğimiz ve derneğimizin ilçemizde hayata geçirmeyi düşündüğü kısa ve uzun vadeli düşüncelerimizi içeren liste de şunlar yer almakta:

SELÇUK ENGELLİLERİNİ DESTEKLEME DERNEĞİ
(SEL-EN-DER)
Cumhuriyet Mah. Belediye Dükkânları No:15 Selçuk-İzmir
www.selender.org

İLÇEMİZDE ENGELLİLER İÇİN GERÇEKLEŞTİRMEYİ ARZU ETTİĞİMİZ (Kısa ve uzun vadeli) KONULAR

1- PAMUCAK ENGELLILER PLAJI (Kaymakamlık ve Belediye katkısıyla-Birlikte projelendirerek)
2-SELÇUK ENGELLİLER KAFESİ (Kaymakamlık- Belediye ve Odaların katkısıyla)
3-ENGELLİ TERAPİ ve SOHBET ODASI (İlçe Milli Eğitim Müd-Sağlık Grup Başkanlığı)
4-ENGELLİLERİN ÜRETİM ATÖLYESİ (Selçuk Belediyesi-İlçe Halk Eğt.Md.)
5-SELÇUK ENGELLİ OYUN PARKI VE SOSYAL TESİSLERİ Projesi
(Yapım Selçuk Belediyesi. Katkı koyacak olanlar: Selçuk Kaymakamlığı, Sağlık Gurup Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuk Sivil Toplum Kuruluşları),
6-“ENGELLİLERLE 365 GÜN” Projesi (İlçedeki tüm engelli ailelerle sosyal kaynaşmayı sağlamak için ilçe kaymakamı ve belediye başkanı başta olmak üzere ilçe müdürleri ve istekli sağlık çalışanlarıyla periyodik aile ziyaretlerini yılın 365 gününe yaymak).
7-İlçemize gelen Büyükşehir Belediyesi Otobüsüne “ENGELLİ ASANSÖRÜ” ya da “ENGELLİ RAMPASI” bulunan aracın gelmesini sağlamak. Ayrıca ilçedeki engellilerin otobüsle piknik v.b. gezileri için “ENGELLİ ARACI” alımının sağlanması talebi.(Belediye)
8-Pazaryerinde ve projesi devam eden AVM yerine Selçuk Belediyesi tarafından yapılacak pasajdaki alan ile ilçe kaymakamlığımızın sorumluk alanında bulunan noktalarda  “ENGELLİLER ÜRETİM VE SATIŞ NOKTASI” oluşturmak.(Kaymakamlık-Belediye)
9-İlçemizdeki kaldırım ve ulaşım noktalarının “ENGELLİ GEÇİŞ UYGUNLUĞU” nun belirleme çalışması (İzmir Büyükşehir Bel.-Selçuk Belediyesi- İlçe Emniyet Müdürlüğü)
10-“ÇORBADA TUZUMUZ” Projesiyle engelli ailelerin alış veriş yada aldığı hizmetlerde belirli oranlarda indirim sağlanması (Meslek Kuruluşları-Esnaf ve Sanatkarlar Odası-Ticaret Odası-Şoförler Odası v.s.)
11-SELÇUK ENGELLİ BİLGİ BANKASI oluşturarak gerek engellilerin gerekse ailelerinin sorunlarının çözümünde zaman kaybını önlemek (Kaymakamlık-Belediye ve SEL-EN-DER)
12-Öğrencilerde engelliler için bilinç oluşturulmasına yönelik çeşitli YARIŞMALAR düzenlemek.(İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü.-İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü.)
13-“BENİM KOMŞUM” adıyla her engelli aileye bir ya da birkaç ailenin sahiplenmesini sağlamak. İmkânı bulunan aile, diğer ailenin ihtiyaçlarını tespit edip, sorunlarını çözmede yardımcı olmasını sağlamak.
14-ONLAR ŞİMDİ DAHA MUTLU adıyla çevremizde bulunan tesislerden yararlanmalarını sağlamak (ilçe havaalanında engellilerin ücretsiz eğlence uçuşları sağlamak, su parkları ve otellerde eğlenmelerine olanak sağlamak v.b.)
15-ENGELLİLERİN SPOR ZAMANI adı altında ilçe spor salonundan engellilerin yararlanmasını sağlamak (İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü.-Araç temini için Selçuk Belediyesi)

YORUMLAR
  1. selçuk kartalı dedi ki:

    bütün engelli kardeşlerimize bu azimlerinden dolayı tebrik ediyorum.İşallah istekleri en kısa zamanda gerçekleşir.Allah yardımcıları olsun.

  2. Anonim dedi ki:

    tabi mehmet durmuş kardeşim senin istediklerini belediye yapar sende seçimlerde ben yaptım ben yaptırdım diye engelli ailelerinden akp ye oy istersin. bi dernektede siyasetçi olmasın be kardeşim. ögretmenler olsun sıradan vatandaşlar olsun. sizlerin ayak bastıgı yerlere bizler adım bile atmak istemiyoruz. inanın selçuktaki kızılay dernegine sırf bu tip adamlar var diye toplu iğne bagışlayasım gelmiyor. siyasetçiler sizlere söylüyorum. çekin elinizi ayagınızı sivil toplum örgütlerinden derneklerden. insanlar rahat rahat gelsinler gitsinler. şimdi mehmet efendi başkan olmuş dernege. ben tirilyonerlik adam olsam 1 kuruş çıkarıp cebimden para vermem o dernege. çünkü biliyorum benim paramla siyaset yapacaklar tıpkı deniz feneri, kimse yokmu, kızılay gibi