site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selender Gezi Kafe’ye Talip Oldu

Selender Gezi Kafe’ye Talip Oldu
30.07.2013
A+
A-

Gezi-KAFE1

Geçtiğimiz günlerde eski adı Sasa Bey Parkı olan ve halk arasında Emlak Park olarak bilinen parkın, Selçuk Belediye Meclisi’nin aldığı kararla “Gezi Park” adını almıştı. Park içerisinde yer alan kafenin adı da Gezi Kafe olmuştu.

Yakında açılışı yapılacak olan Gezi Parkı içerisindeki Gezi Kafe’ye,  Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği (SELENDER) talip oldu.

Dernek başkanı Mehmet Durmuş, konuyla ilgili talebimizi bugün (30.07.2013/3071) itibariyle meclis gündemine alınıp görüşülmesi için yazılı başvuruda bulunduklarını açıkladı. Dernek başkanı Mehmet Durmuş, açıklamasında şunları kaydetti. ‘‘  İlçemizde yaşayan engelli ve ailelerinin sosyal yaşam içerisinde yer almalarını sağlamak, onları üretken kılıp azda olsa aile ekonomilerine katkı sunabilmelerinin önünü açmak adına böyle bir düşünce gelişti. Bir engelli kadın kardeşimizin eşi tarafından derneğimizin böyle bir talepte bulunma isteğini, yönetimimizde görüştük ve adı geçen işletmeyle ilgili çeşitli seçenekler sunarak talip olduğumuzu belirten bir dilekçeyi bugün itibariyle belediye başkanlığımıza sunduk. ”
 
Talebimizin gündeme alınacağını ümit ettiklerini belirten Durmuş,  işletmeyle ilgili seçeneklerinin de yer aldığı talep dilekçelerine ek olarak, Pamucak sahilinde engelliler için fiziki düzenlemelerin yapılmasına yönelik “engelsiz plaj” isteğimizi belirten dilekçemizi de (30.04.2013/2959) yenilemiş olduk, dedi.

gezi-kafe-selcuk

YORUMLAR
  1. Canan ÇAYIR dedi ki:

    Mimari Proje girişteki kot farklılığından dolayı bir engelli platformunu ve aynı zamanda özellikle tekerleli sandalye kullananlar için bir engelli WC de içermekteydi. Engelli platformu sanıyorum iptal edilmiş. Umarım bu eksiklik de giderilir. Yine Köfteci için hazırlanan projede üst kotlara ulaşım için mevcuttaki köfteci binasının yerinde bir öneri geliştirilmişti. Özellikle engelli ve yaşlıların kullanımı için. Umarım proje kapsamındaki tüm bu mimari detaylar da uygulamaya geçer. sevgiler…

  2. ismail ali dedi ki:

    nasıl bir belediye meclisiniz varmış böyle toplumda ikilik çıkarmaya meraklı

  3. İZMİR dedi ki:

    Sayın Canan Çayır. Bildiğim kadarıyla belediye faaliyetlerini hiçbir kişi ve kurum için yapmaz. Belediye yasalar ve şartname gereği ihaleye çıkarır. Burada köfteci için hazırlanan proje diye yorum yapman ya cahillikten kaynaklanıyor ya da art niyetlisin.

  4. Canan ÇAYIR dedi ki:

    Sayın İzmir, yasalar, yönetmelikler ve şartnamelerin neleri tanımladığı konusunda sizinle tartışacak değilim. Yorumum ihale ile ilgili değil. Farketmediğinizi varsayıyorum. İhale projesine uygun olarak imalatların yapıldığına dair açıklamalarda bulunulmuştu daha öncesinde. Projenin uygulanması konusundaki eksikliklerin giderilmesi hususunda temennilerimi dile getirdim. Projeleri ile bizzat kendim alakadar olmam sebebiyle konuyla ilgili bilgim olduğunu da gözönünde bulundururak yorumlarınızı daha düzeyli yapmanızı rica ediyorum. Ha bilginiz yoksa bu konuda bi zahmet giydirmekten vazgeçip de bi araştırıverin. Art niyeti, iyi niyeti görelim. Niyetiniz kavga etmek, çamur atmaksa onu da bilelim de kendimi daha fazla yormayayım.