site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

SELENDER’ den Selçuk Belediyesi’ne Teşekkür

SELENDER’ den Selçuk Belediyesi’ne Teşekkür
20.02.2013
A+
A-

Mehmet_Durmus-selenderbaskani

Selçuk Engellilerini Destekleme Dernek Başkanı Mehmet Durmuş’tan Selçuk Belediyesine teşekkür. Dernek Başkanı Mehmet Durmuş; “Belediyemizin yaşlılar ve engelliler için başlattığı randevu sistemiyle kişinin adresinde yapılacak tahsilât konusunda gerçekleşmeye başlayan bu hizmet için belediyemize çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan, kısa adı SELENDER olan Selçuk Engellilerini Destekleme Dernek Başkanı Mehmet Durmuş,”yalnızca ülkemiz için değil, dünya için stratejik öneme sahip ilçemize yakışan çalışmaları görmek bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Engelli ailelerin “tahsilât” konusunda belediyemize gitmeden gelir servisinden bu hizmeti alması sevindirici bir durum. Selçuk Kentsel Otomasyon Sistemiyle bütünleşmesini sağlamak, bu hususun düşünülmesi ve hayata geçirmesini çok önemsiyoruz.  Belediye başkanımıza ve yetkililere bu hususta teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yaklaşımımızı da haber daha basına yansımadan bir dilekçeye ilgili birime (14.02.2013/1176) iletmiştik” dedi.

Durmuş, İlçemiz bunun gibi çok daha önemli gelişmeleri yaşayacağını düşünüyorum. Engellilerin geçiş güzergâhlarının önündeki kısıtlamaların kalkması başta olmak üzere birçok konuda belediyemiz öncülük edecektir. Derneğimizin faaliyet alanı genişledikçe bizlerde bu ve benzeri hakların kazanılmasında gerek yetkililerden gerekse ilçe halkından duyarlılık talep edeceğiz. Örneğin İlçemizde neden bir ENGELSİZ KAFE olmasın? İçerisinde ailelerin sohbet edebileceği, üniversite öğrencileri başta olmak üzere burada gönüllü faaliyetlerde bulunmasını sağlamak hayal değil. Bilgisayar ve emek atölyelerinin barındırıldığı bu ortamı ilçemize gelen turistlerin sadece beğenisi için değil, ilçe insanımızın bunu hak ettiği için gerçekleştirmeliyiz. Bir ilçenin çağdaşlık düzeyine erişmesi, o ilçede bulunan engellilerin sosyal yaşamda var olmasıyla ölçülür. Bu ve benzeri düşüncelerimizi başkanımızla paylaşacağız, diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR
  1. fahriye dedi ki:

    Sadece hizmeti taşımak yetmez. Yaşlı ve engelliler için daha yaşanabilir ve ulaşılabilir bir fiziksel çevre olmalı. Engellerin aşılması gerekli. Bu konuda da bir çalışma başlatılmalı. “Engelsiz Ulaşım” !!!
    Ancak bu sorun dile getirildiğinde yönetimin tepkisini çok iyi bilenlerden olarak şunu söyleyebilirim, tekrar tekrar hatırlatma yapmak ve sorunları daha görünür kılmak gerek.

  2. alkış gerekli dedi ki:

    selçuk belediyesinin elgelli taşıma konusundada girişimi bulunmaktadır. şu anda alım aşamasında olan 4 adet belediye hizmet aracı vardır. şehir için ring yapması planlanan bu araç engelli binmesine elverişli bir araç. bu konuda gerek kaldırım düzenlemeleri, gerekse ilçemizde bulunan vatandaşlara saglanan imkanlarla selçuk belediyesi bir çok ilçeye örnek bir belediye olmuştur. ilçemizde bulunan bir çok engelli vatandaşa akülü sandalye, gerek şehir içi gerekse şehir dışı hastahanelerine gitmek ve gelmekte olanlara hasta nakil aracını, protez yaptırmak için baş vuran bir çok engelliye para yardımı gibi konularda her zaman selçuk belediyesi yardımcı olmuştur. bu konularda duyarlı davranışından dolayı belediye başkanını gerçekten takdir etmek gerekir.

  3. selçuklu bir vatandaş. dedi ki:

    Belediyemizin hizmetleri ortadadır…!!! gelirinin çoğu elinden alınan bir banka şirketi bankasını çalıştırabilir mi? zaten ne oluyorsa belediye yi BANKA gibi görenler ile dolu… diğer sosyal hizmetleri yapabilmesi için personel azaltılmasına gidilmelidir. emeklilik hakkı dolanların belediye de çalışmaması ve zamanı dolanlar geç olmadan gonderilip yerine kimseyiyi almamak gerekir!!!! o zaman bütçe de nasıl gelirin yükseldiğini herkes görecektir… bu durumları herkes ve sayın Başkanımız çok iyi bilmektedir ama!!!!

  4. Anonim dedi ki:

    bu kadar yiyen varken hiçbirzaman yükselmez gelir merak etmeyin !!!

    1. selçuklu bir vatandaş. dedi ki:

      O yiyenleri halk ve çalisanlar bir birinden saklarlar ise sonuçlarinada katlanacaklar o zaman!!!!!!!!!!

  5. Anonim dedi ki:

    Mehmet abim çok iyi bir insan ve işindede başarılı cani gönülden tebrik ediyorum