site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’un TOKİ Projesi emin ellerde

Selçuk’un TOKİ Projesi emin ellerde
16.03.2018
A+
A-

TOKİ Projesi’nin Selçuk’ta hayata geçmesi yolunda önemli bir adım atıldı.

Bayrakçıkule’de yeni bir yaşam alanının doğmasını sağlayacak TOKİ Proje alanında incelemelerde bulunan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı jeolojik zemin etüdü çalışmalarını inceledi. Başkan Bakıcı jeolojik zemin etüdü çalışmalarının bitmesinin ardından TOKİ ile ilgili sürecin hızlı bir şekilde ilerleyeceğini belirtti.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk’ta TOKİ evlerinin yükseleceği alanda incelemelerde bulundu. TOKİ’nin imar planı gereğince yapılan jeolojik zemin etüt çalışmalarının bitmesinin ardından TOKİ’nin imar planı gereğince plan ve projeler hazırlanacak. Yapılacak zemin etüdü çalışmalarında ilk elde edilen sonuçlara göre alanın inşaat için elverişli olduğu ortaya çıktı.

Selçuk’a öncelik tanındı

Bayrakçıkule’de toplu konut alanının yapılacağı yerde incelemeler yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaptığı açıklamada; “Toplu konut ile ilgili projeler tamamlama aşamasına gelmiştir. Bugün de sahada sondaj çalışmaları başlamıştır. Yapılan çalışmalarda zemin jeolojik açıdan incelenerek; inşaat için çok uygun bir zemin olduğu tespit edilmiştir. İlk bulguların ardından jeolojik zemin etüdü çalışmalarının raporu hazırlanmasından sonra plan ve projeler hazırlanacak” dedi.

TOKİ Projesi’nin temel atma aşamasına hızla yaklaştıklarını belirten Başkan Bakıcı; “Sevinerek söyleyebilirim ki; Toplu Konut İdaresi’nin Selçuk’ta devam eden çalışmaları birçok projenin önüne geçmiş durumdadır. Selçuk’taki çalışmalara ağırlık verildiğini söyleyebilirim. Bilindiği üzere TOKİ mega bir proje olup hükümetimizin güvencesi altındadır. Ben bir kez daha Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Beyefendi’ye, AK Parti Genel Başkan Yardımımız Sayın Hamza Dağ’a ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Atilla Kaya ve diğer bölge milletvekillerimize, TOKİ’ye, emeği geçen kişi ve kurumlara verdikleri destekten dolayı Selçuk ve Selçuk halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR
  1. Gülüzar atik dedi ki:

    Toki için önceki kayıtlar geçerlimi?yoksa yenidenmi müracaat yapılacak?cevap verirseniz sevinirim.