site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’un sporda başarılı öğrencileri ödüllerini aldı

Selçuk’un sporda başarılı öğrencileri ödüllerini aldı
02.06.2015
A+
A-

Selçukun sporda başarılı öğrencileri ödüllerini aldı (1)

Birinci Selçuk Okullar Arası Spor Müsabakaları Ödül Töreni Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlendi. Futbol, basketbol, voleybol, atletizm, masa tenisi, satranç gibi spor türlerinde, ikinci eğitim- öğretim döneminde ilçemizde düzenlenen küçük bir olimpiyat da denilebilecek turnuva ve yarışmalarda dereceye giren sporculara ödül verildi. Törende turnuva ve yarışmalara katılan öğrencilere madalya, kupa ve katılım belgesi verildi. Törene, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın yanı sıra THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. İbrahim Gönen, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gencay da katıldı.

Spor zararlı alışkanlıklardan korur

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Birinci Selçuk Okullar arası Spor Müsabakaları Ödül Töreni’nin açılış konuşmasını Selçuk İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Kütükçü yaptı. Kütükçü konuşmasında 23 Mart 2015’te hazırlıkları başlayan spor müsabakaları hakkında bilgi verdi. Sporun öğrenciler için önemine değinen Kütükçü; “Bir buçuk ay süren bu kısa zamanda gerçekten büyük işler başardığımızı söyleyebiliriz. Öğrencinin sporla geçirdiği her saniyenin onları zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırdığı bir gerçektir. Aynı zamanda bu tür etkinliklerin öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız için birlik, dayanışma ve aidiyet duygusunu geliştirme anlamında çok önemli bir yeri vardır” dedi.

Bu müsabakalar geleneksel hale gelecek

Müsabakaya katılan öğrencilerin centilmen bir şekilde yarıştığını belirten Kütükçü; “Sevgili öğrenciler tüm müsabakalar boyunca sporcuya yakışır davranışlar sergilediniz. Öğretmenlerinize ve arkadaşlarınıza saygılı davranmayı ihmal etmediniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim” sözüne uygun hareket ettiniz. Sizler bu prensiple hareket ettikçe, centilmenliği, yardımseverliği ön planda tutan çizgiyi izledikçe Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler benzeri turnuvaları düzenlemeye devam edecek, sizlerin daha nice başarılarınızı böyle güzel günlerde kutlayacağız” dedi. Kütükçü ayrıca yapılan spor müsabakasına birinci denilmesinin rastlantı olmadığını ve bu müsabakaları önümüzdeki yıllarda da yıl geneline yayarak geleneksel hale getirmeyi istediklerini belirtti.

Bakıcı: Spor dersler kadar önemli

Birinci Selçuk Okullar arası Spor Müsabakaları Ödül Töreni’nde ilk olarak kız futbol takımları arasında ilk üçe giren takımlara ödülleri verildi. Kız futbol takımları kategorisinde dereceye giren öğrenciler ödüllerini Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın elinden aldılar. Burada bir açıklama yapan Başkan Bakıcı; “Gençlere sahip çıkmamız lazım. Gençlere sahip çıkmamızı bize öğütleyen Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk’ümüz cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Geleceğimizi gençlere emanet etmiştir. Bize düşen görev de geleceğimizi gençlere emanet etmektir. Bu emaneti verirken de onların sağlıklı bir şekilde iyi bir şekilde yetişmesini sağlamaktır. Bizlere düşen en iyi görev gençlerimizi iyi yetiştirmektir” dedi.

Destek olmaya devam edeceğiz

Selçuk’taki gençlerin eğitim kadar sosyal, kültürel ve spor alanında da başarıyı yakaladığını belirten Başkan Bakıcı; “Dersler kadar önemli olan bir diğer kavram da sosyal donatıya sahip olmaktır. Sosyal donatı da sanatla, kültürle, sporla gerçekleştiriliyor. Bu müsabakayı düzenleyerek önemli bir adım atılmıştır” dedi. Kısa bir sürede birçok branşta böylesine önemli bir organizasyonun gerçekleşmesi bu müsabakayı daha değerli kıldığını ifade eden Başkan Bakıcı; “Sizlere verilen en büyük değer bu tür etkinliklere katkı koymaktır. Bu işte süreklilik olsun. Biz de belediye olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Eğitime yapılan yatırım en yüksek faydayı sağlar” dedi.

Futbol Küçükler Kategorisinde dereceye giren öğrenciler ödüllerini İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. İbrahim Gönen’in ellerinden aldı. Doç. Dr. İbrahim Gönen öğrencilere eğitim hayatları boyunca derslerinin yanı sıra spor, sosyal ve kültürel faaliyetlerde etkin olmalarını, muhakkak en az bir yabancı dil öğrenmeleri gerektiğini belirtti.

Futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, atletizm gibi kategorilerde dereceye giren okul ve öğrenciler ödüllerini protokol üyelerinin ellerinden aldı. Ödül Töreni sonunda ayrıca Birinci Selçuk Okullar arası Spor Müsabakalarına katkı sunan Başkan Bakıcı’nın yanı sıra eğitimcilere de plaket verildi.

Birinci Selçuk Okullar Arası Spor Müsabakaları Ödül Töreni’nde ödül alan okul ve öğrencilerin tam listesi şu şekilde:

LİSELER VOLEYBOL

1-İMKB Anadolu Lisesi
2- İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
3-Selçuk Anadolu Lisesi

OKULLAR ARASI (LİSELER) KIZ – ERKEK MASA TENİSİ SONUÇLARI

KIZLARDA:
1)Benan DÜZGÜN (İMKB AND. LİS.)
2)Aleyna TERCAN (METEM)

ERKEKLERDE:
1)Muhammet BİRCİ (METEM)
2)Sergen ERSOY (METEM)
3)Saffet DOLU (METEM)

OKULLARARASI (LİSELER) KIZ-ERKEK GENÇLİK KOŞUSU SONUÇLARI:

KIZLARDA:
1)Raziye PINARBAŞI (METEM)
2)Dilan KAYA(METEM)
3)Aysu YAMAN(METEM)
4)Melek ÖZTÜRK (METEM)

ERKEKLERDE:
1)Erdoğan TURAN (Selçuk Anadolu Lisesi)
2)Ramazan SELEK(METEM)
3)Cüneyt SARIGÜZEL(METEM)
4)Erkan KARATEKİN (METEM)

ORTAOKULLAR
FUTSAL (KIZ)
1-İsabey Ortaokulu
2-Fatma Günay Ortaokulu
3-80. Yıl Çamlık Ortaokulu

VOLEYBOL (KARMA)
1-19 Mayıs Ortaokulu
2-Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu
3-Sekizeylül Ortaokulu

BASKETBOL (ERKEK)
1-Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu
2-19 Mayıs Ortaokulu
3- Sekizeylül Ortaokulu

FUTBOL (5. 6. SINIFLAR)
1-Sekizeylül Ortaokulu
2-19 Mayıs Ortaokulu
3- İsabey Ortaokulu

FUTBOL (7. 8. SINIFLAR)
1-Belevi ŞHT. YZB. Cengiz Topel Ortaokulu
2- Sekizeylül Ortaokulu
3-İsabey Ortaokulu

Selçukun sporda başarılı öğrencileri ödüllerini aldı (2)

Selçukun sporda başarılı öğrencileri ödüllerini aldı (3)

Selçukun sporda başarılı öğrencileri ödüllerini aldı (4)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.