site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’un kurtuluşunun 96. Yılı Törenle kutlandı

Selçuk’un kurtuluşunun 96. Yılı Törenle kutlandı
09.09.2018
A+
A-

Selçuk’un kurtuluşunun 96. Yılı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk koyma töreni ile kutlandı.

Selçuk Kaymakamlığı ve Selçuk Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulduğu törene Selçuk Kaymakam Vekili Erol Türkmen, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, gaziler, öğrenciler ve daire çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Medeniyeti hep birlikte inşa ediyoruz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Selçuk’un tarihi boyunca medeniyetlerin buluştuğu bir kent olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Başkan Bakıcı; “Her birimiz hemşehrilik hukuku içerisinde, günlük yaşamın dinamikleri içerisinde bu kentin medeniyetine katkı sunuyoruz. Tıpkı yüzyıllar boyunca olduğu gibi, tıpkı yüzyıllar sonrasında da olacağı gibi. Biz kendi günlük hayatlarımızın akışında yaşarken hepimiz bu medeniyeti inşa ediyoruz, ilmek ilmek örüyoruz. Bir taraftan kendi hayatlarımızı idame ettirirken; diğer yandan da kentimizin varlığına varlık katıyoruz. Geçmişten günümüze ulaşan medeniyet yoluna küçük küçük taşlar bırakıyoruz” dedi.

Selçuk’taki hayatı Şair Nazım Hikmet’in “ Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür /ve bir orman gibi kardeşçesine” benzettiğini ifade eden Başkan Bakıcı; “Selçuk Türkiye içerisinde nadide bir coğrafya ve giderek daha fazla insan, yaşamak için, Selçuk’u tercih ediyor. Selçuk’un yaşamak için tercih edilen bir kent olması eminim hepimiz için gurur vericidir. Selçuk’un yaşam standartlarını daha yukarı çekmek, refah düzeyini arttırmak için en önemli çıkış yolumuz çalışmaktır” dedi.

Cumhuriyet bir mucizedir

Konuşmasında Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşunun gerçek bir mucize olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “Sadece Selçuk’un değil ülkemizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için büyük önem arz eden bugünlerde bir kez daha Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Anadolu’nun Türk toprağı olması ve kalması için çaba gösteren tüm muzaffer komutanlarımızı Çakabey’i, Emir Sasa Bey’i, Fatih Sultan Mehmet’i, Çanakkale şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi, Güneydoğu şehitlerimizi, Anadolu topraklarında her daim var olan sayıları bilinmeyen Alp Aslanları, Nene Hatunları, Seyit Onbaşıları, Ömer Halisdemirleri ve en nihayetinde Mustafa Kemalleri saygıyla anar, hepimiz adına onlara minnetlerimi sunarım. Selçuk’un kurtuluşunun 96. Yılı kutlu olsun” diyerek sözlerini noktaları.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından yerel folklor ekibi Zeybek gösterisi sundu. Selçuk’un kurtuluşunun 96. Yıldönümü Resmi Kutlama Programı Ödemiş Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlarla devam etti. İzmir Marşı, 10. Yıl Marşı ve Memleketim şarkısı gibi eserleri çalan bandonun coşkulu performansı büyük beğeni topladı.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”149″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.