site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’un kurtuluşunun 95. Yılı Törenle kutlandı

Selçuk’un kurtuluşunun 95. Yılı Törenle kutlandı
08.09.2017
A+
A-

Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü sebebiyle Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni düzenlendi. Törende ilk olarak Selçuk Kaymakamlığı ve Selçuk Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu yapıldı. Törene Selçuk Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Efes Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Murat Hatipoğlu, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, gaziler, öğrenciler ve daire çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Selçuk stratejik açıdan önemli

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı. Başkan Bakıcı konuşmasında Selçuk’un ilk tren yolunun bulunduğu ilçe olması nedeniyle o yıllarda da stratejik olarak önemli bir noktada bulunduğuna dikkat çekti. Başkan Bakıcı; “Selçuk 14 Mayıs 1919’da önce İtalyanlar tarafından, 25 Mayıs 1919’da ise Yunanlılar tarafından işgal edildi. Tüm Anadolu’da olduğu gibi bu topraklarda da işgal esnasında çok acı yaşandı. 8 Eylül 1922 tarihinde Söke’den gelen 156. Alaya bağlı akıncı birlikleri tarafından Selçuk kurtarılmıştır. Bunları belirtmekteki amacımız halklar ve devletlerarasında düşmanlık yaratmak değildir. Amacımız sadece bu toprakların ne kadar büyük zorluklar içerisinde kazanıldığını; Türk milletinin bağımsızlığına verdiği önemi gelecek nesillere anlatmaktır” dedi.

Başkan Bakıcı’dan kurtuluş müjdeleri

Selçuk’un 95. Kurtuluş Yıldönümünün bu yıl ayrı bir önem arz ettiğini belirten Başkan Bakıcı; Bugün yeni bir dönem başlıyor. Bugün İZBAN Selçuk Hattı açılıyor. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’nun da katılımıyla İZBAN seferleri başlıyor. Ben öncelikle Selçuk’un İZBAN’A kavuşması sürecinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Selçuk’un 95. Kurtuluş Yıldönümü olan bugünde ilçemiz adına birbirinden önemli müjdeler de vermek mümkün. İZBAN’IN yanı sıra yine bugünlerde ilçemiz doğal gazla tanışıyor. İçme suyu geliyor, Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezimizi ile birlikte Şehit Polis Fethi Sekin Parkı’nı da bugün açıyoruz. Hükümet Konağımızın inşaatı hızla ilerliyor. Bunun yanı sıra Meydan Projesi kapsamında otopark için zemin etüdü yapıldı. İşte tüm bunlar bugün ayrı bir önem kazanıyor. Kazanılan zaferleri hizmetlerle taçlandırdığımız sürece; bu zaferin mimarlarının ruhu şad olacaktır. Yaptığımız hizmetler, niceliğine ve niteliğine bakılmaksızın Atamız’ın gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi yolunda kat ettiğimiz adımlardır” dedi.

Vatan sevgisi ile çalışmalıyız

Türk milletinin tarih boyunca vatan sevgisi, bağımsızlık gibi kavramlara büyük önem verdiğini belirten Başkan Bakıcı; “Vatana duyulan sevgi sadece zor zamanlarda ortaya çıkan bir kalkan değildir. Vatan sevgisi günlük hayatımızda rehberimizdir. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır. İşte biz de her nerede, hangi makamda olursak olalım; vatan sevgisi ile iş yapmayı kendimize ilke edinmeliyiz. Çünkü ancak o zaman imkansızlıklar ortadan kalkar; o zaman aşılmaz olan yollar aşılır. İşte bizler her nerede olursak olalım; her kim olursak olalım yaptığımız işi vatan sevgisiyle, memleket sevgisiyle yapmalıyız. O zaman başarılı ve verimli olmak çok da zor olmayacaktır. ” dedi. Başkan Bakıcı sözlerini; “Biz hemşehri hukuku içerisinde her zaman kentimiz için, ülkemiz için durmadan çalışacağız” diyerek noktaladı.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından Selçuk Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi Öğrencisi Tuğçe Kırcalı’nın okuduğu şiir ve Şahabettin Sarıdede Halk Eğiti Merkezi’nin Halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.