site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’un ilk tiyatro festivali başlıyor

Selçuk’un ilk tiyatro festivali başlıyor

Efes Tiyatro Festivali başlıyor. 8 – 11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Selçuk’un ilk tiyatro festivali için sayılı günler kaldı. Selçuk Belediyesi ve Selçuk Belediye Tiyatrosu Genel Yönetmeni Erol Namdar’ın düzenlediği ve Kültür Bakanlığı’nın da desteklediği festival Selçuk tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Efes Tiyatro Festivali boyunca birçok tiyatro grubu ve tiyatrocu oyunlar ve atölyelerle Selçuk’ta ağırlanacak.

Celsus’ta Troyalı Kadınlar

Selçuk Belediye Tiyatrosu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Efes Tiyatro Festivali 8 Ekim Pazartesi günü saat 16.00’da İstasyon Meydanı’ndan hareket edecek festival korteji ile başlayacak. Yine İstasyon Meydanı’nda sokak sanatları ve danslarla hareketlenecek festivalin ilk gününde Tiyatrocu Yazar Hasan Öztürk Onur Ödülleri ve Tiyatro Emek Ödülleri verilecek. Efes Antik Kenti içerisinde yer alan Celsus Kütüphanesi’nde gerçekleşecek ödül törenin ardından Neyzen Murat Gezer de bir konser verecek. Selçuk Belediye Tiyatrosu’nun bir ilke imza atarak gerçekleştireceği Efes Tiyatro Festivali’nin ilk günü Troyalı Kadınlar adlı tiyatro oyunu ile son bulacak.

Birçok eğitici atölyenin yer aldığı festivalin ikinci gününde Metin Güler, Emin Olcay, Aliye Uzunatağan, Ayçe Abana, Çetin Altay, Nejmi Aykar ve Murat Prosciler gibi tiyatroya emek veren ve ekranlardan tanınan isimler tarafından söyleşiler ve atölyeler gerçekleştirilecek. Festivalin ikinci gününde ayrıca Söke Şehir Tiyatrosu Bremen Mızıkacıları, İstanbul Barosu Tiyatrosu Artiz Mektebi, Çorum Sanat Tiyatrosu Profesyonel adlı oyunları sahneleyecek.

Efes Tiyatro Festivali’nin üçüncü günü olan 10 Ekim’de Cem İdiz, Serkan Fırtına, Nazif Uslu gibi isimler atölye ve söyleşilerle Selçuklu tiyatroseverlerle buluşacak.

Festival programı internette

Efes Tiyatro Festivali 11 Ekim Perşembe günü çeşitli atölye ve tiyatro oyunlarının ardından tiyatro salonunda Teoman Kumbaracıbaşı konseri ile son bulacak. Selçuk’ta bir tiyatro festivali düzenlenmesinin ayrı bir anlam taşıdığını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Antik çağın en büyük tiyatrolarından biri olan Efes Antik Kenti’nin bulunduğu kültür ve sanat kenti Selçuk’ta 8 -11 Ekim tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek olan tiyatro festivalimizin heyecanı içerisindeyiz. Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Selçuk Belediye Tiyatrosu Genel Yönetmeni Erol Namdar başta olmak üzere, Selçuk Belediyesi personeline, 1. Selçuk Efes Tiyatro Festivali’ne katılan tüm sanatçılarımıza ve sahneye yüzünü dönen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kültür sanat kenti Selçuk’a ayrı bir hareket katacak olan Efes Tiyatro Festivali’nin akışı ile ilgili ayrıntılı bilgiler Selçuk Belediyesi kurumsal internet sitesinden, festivalin facebook adresinden alınabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.