site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’un enerjisi garanti altında

Selçuk’un enerjisi garanti altında
16.02.2019
A+
A-

İsabey Mahallesi Tarımsal Sanayi Alanı’nda bulunan trafo merkezinin geçici kabulü yapıldı. Kısa bir süre sonra aktif olmaya başlayacak trafo merkezini dolaşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 154 k V gaz izoleli sistem trafo merkezinin Selçuk’un tarihinde yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğunu belirtti.

Turizm ve tarım açısından önemli bir yerleşim olan Selçuk’a güvenilir enerji sağlanması, artan enerji ihtiyacının daha rahat bir şekilde sağlanması ve kente gelen elektriğin enerji iletim kapasitesinin arttırılması için tarımsal sanayi alanında inşa edilen trafonun geçici kabulü yapıldı. Tarımsal Sanayi Alanı’nda inşası biten trafonun Selçuk adına büyük bir kazanım olduğunu Başkan Bakıcı; “ Selçuk’un elektrik ihtiyacı Aslanlar’da bulunan trafodan karşılanıyordu. Tarımsal Sanayi Alanı’nda ilçemiz açısından önemli bir yatırım tamamlandı. Biz belediye olarak böylesine önemli bir yatırımın ilçemize kazandırılması adına bu trafoya yer sağlanmasıyla ilgili sorunun çözümünü sağladık. Bu yatırımın gerçekleşmesine vesile olmak bizim için büyük bir mutluluktur. Böylesine büyük bir proje kurumlar arası işbirliğiyle gerçekleşti. Ben 154 k V elektrik sağlayan bu merkezin yapılmasında emeği geçen TEİAŞ’a ( Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’ne) ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Selçuk halkına hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Tarımsal Sanayi Alanı’nda inşası tamamlanan trafo ile Selçuk’un artık Torbalı Aslanlar’dan elektrik almayacak. Yapımı tamamlanan trafo ile Selçuk Ulusal İletim Şebekesi ’ne dahil olacak. Elektrik kesintilerinin en az seviyeye ineceği Selçuk’un 100 yıllık enerji ihtiyacı yine bu merkezle garanti altına alınmış olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.