site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşu törenle kutlandı

Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşu törenle kutlandı
09.09.2016
A+
A-

Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan ve konuşmasında bugünün önemli bir tarih olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Çünkü yaşadığımız son günler gerçekten tarihe not düşülecek günlerdir. O gün bağımsızlığı için savaşan Türk Ulusu; bugün de demokrasi ve özgürlük adına amansız bir mücadele veriyor” dedi.

Selçuk Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Cumhuriyet Savcısı Gökhan Emre Albay, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kuvay-i Milliye ruhu tecelli etti

Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başlayan kutlama töreni, saygı duruşu ve Torbalı Belediye Bandosu eşliğinde istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, konuşmasında demokrasi vurgusu yaptı. Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümünün kutlandığı bugünlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Birlik ve beraberlik ruhuyla hareket eden Türk Ulusu düşmana karşı amansız bir mücadele vererek hak ettiği bağımsızlığını elde etti. Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlığı için mücadele eden Türk Milleti’nin bugün de demokrasi için mücadele ettiğini görüyoruz. Ben bugün çok yakın geçmişimizden ve geleceğimizden bahsetmek istiyorum. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülke olarak kahredici bir gece yaşadık. Bu tarihin bir iyi, bir kötü sonucu var. Kötü olan sonuç demokrasimize, seçilen hükümetimize karşı girişilen alçakça girişim ve verdiğimiz onlarca şehittir. İyi olan sonuç ise Türk halkının demokrasiye, kendi seçtiği hükümete, devletine, aynı zamanda siyasi partilere sahip çıkmasıdır. Üstelik halkımız bunu yaparken hiçbir siyasi düşünce ayrılığını göz önünde bulundurmamıştır. Bu topraklarda yıllar sonra adeta Kuvay-i Milliye Ruhu tecelli etmiştir. Nasıl ki; 94 yıl önce Kuvay-i Milliye ruhunun tecelli etmesi sonucu Anadolu düşman işgalinden kurtulduysa; bugün de aynı ruhun tecelli etmesiyle ülkemiz iç ve dış tehlikelere karşı korunmaktadır” dedi.

Tarih bugünleri de yazacak

Yaşanan tarihi olayların öneminin ancak üzerinden belirli bir süre geçtikten sonra kavrandığına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “8 Eylüller, 9 Eylüller, 15 Temmuzlar böyle günlerdir. Bugünleri esas anlam ve önemini tarih yazar. Bizler nasıl bugün 8 Eylülleri, 19 Mayısları çok farklı bir bakış açısıyla idrak ediyorsak; 15 Temmuz’u da gelecek nesiller daha iyi anlayacaklardır. 15 Temmuz 2016 ve devamında verilen demokrasi mücadelesini daha iyi anlayacaklardır. Çünkü o gece demokrasiyi korumak için verilen mücadele gelecek nesiller için de verildi. Bu mücadeleyi tarih yazacak. Tıpkı Çanakkale’yi, Sakarya’yı, Dumlupınar’ı yazdığı gibi” dedi.

Selçuk’un UNESCO ile marka değeri arttı

Kişiler gibi ulusların da kendi iradeleri olduğuna vurgu yapan Başkan Bakıcı; “Uluslar bu irade ile iç ve dış düşmanlarına karşı koyabilirler. Türk Ulusu da her türlü tehlike karşısında kendi iradesiyle kendi varlığını, ülkesini, bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve demokrasiyi korumuştur. Ulusların iradesi sadece tehlikeli durumlara karşı koymak için değil; bir arada geleceği inşa etmek için de kullanılabilir. Biz de kişisel iradelerimizi kent olarak, ülke olarak daha ileriye gitmek için, daha aydınlık bir gelecek inşa etmek için kullanmaya devam edeceğiz. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk; kendi hür iradesini ulusunun iradesiyle birleştirerek bu toprakların kaderini yeni baştan yazdı” diye konuştu.

Konuşmasında Selçuk’un tarihi geçmişini anlatan ve geçtiğimiz yıl UNESCO Dünya Kültür Mirasına giren ilçenin marka değerinin arttığına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Sahip olduğumuz tarihi ve kültürel değerlerle bu marka değerini kentimiz ve ülkemiz adına en iyi şekilde taşımaya devam edeceğiz. Ben bu vesile ile Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelesine yediden yetmişe omuz veren Türk halkını, yakın tarihimizde ve özellikle de 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişiminde şehit olan güvenlik güçlerimiz ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Zeybek gösterisi alkış aldı

Kutlama töreni Selçuk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Kardelen Yılmaz’ın okuduğu “Bu vatan kimin?” adlı şiiri ile devam etti. Halkoyunları ekibinin sunduğu zeybek gösterisinin büyük beğeni topladığı törende Selçuk’un ‘Süper Efesi’ olarak bilinen Mehmet Efe de Kerimoğlu Zeybeğiyle büyük alkış aldı.

Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü Torbalı Belediye Bandosu’nun verdiği mini konserle son buldu.

sekizeylul-selcuk

selcuk-sekizeylul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.