site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’un 2013 Faaliyet Raporu Onaylandı

Selçuk’un 2013 Faaliyet Raporu Onaylandı
16.04.2014
A+
A-

selcukbelediyemeclisi (1)

Selçuk’ta bugüne kadar hiç yaşanmamış bir seçim yaşandı ve yine bugüne kadar hiç yaşanmamış bir meclis toplantısı yapıldı. 15 yıl önce işten çıkarılan bir vatandaş 15 yılın acısını meclis üyelerine haykırdı.

Selçuklular alışılmamış bir meclis toplantısına şahit oldu. CHP Belediye Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Filiz Ceritoğlu Sengel, meclis toplantısının ikinci birleşiminde toplantıyı izleyen iki kişinin sözlü hakaretine uğradı. Görevliler tarafından salondan çıkarılan vatandaşların ardından Meclisi Yöneten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, yapılan bu davranışı kınadı.

Selçuk’ta seçim gerginliği meclis salonunda devam etti. 13 oy farkla 25 yıllık CHP’li yönetimin değiştiği ve Ak Partiye geçtiği Selçuk’ta seçim gerginliği meclis salonlarında da devam etti. Selçuk Belediyesi Meclis Toplantısının ikinci birleşimi sözlü tartışmalara sahne oldu. Gündem maddelerinde yer alan 2013 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında söz alan Ak Parti Grup sözcüsü Burhan Becer, Selçuk Belediyesinin borçlu bir belediye olduğunu ve belediye işletmelerindeki zararları rakamlarla açıkladı. Belediyenin hangi işletmeden ne kadar zarar ettiği rakamlarını duyan salondaki vatandaşlar zaman zaman seslerini yükseltmeye başlaması diğer meclis üyelerinin tepkisine neden oldu.

CHP Gruba adına söz alan Filiz Ceritoğlu Sengel ise “yeni belediye işletmeleri sosyal devlet anlayışı ve tarihimize sahip çıkma gerekçesi ile açılmıştır. Belediye işletmelerinin fiyat ve personel ücretlendirme politikaları yine sosyal devlet anlayışı içinde şekillendirildiği için zarar ediyor görünüyor.  Ancak tüm bu uygulamalar uygun görülmüyorsa gereğini yapma yetkisi yürütme organı olan başkanlık makamınındır” diye konuştu. Selçuk Belediyesinin personel alımlarının yasal sınırlar içerisinde olduğunu ifade eden Sengel “Hizmet alımları hizmetlerin en iyi şekilde yapılması içindir. Yürütme organı tarafından bundan sonra nasıl uygun görülürse o şekilde yapılır. Şayet alınan personelin fazla olduğu düşünülüyorsa onun da gereği başkanlık makamı tarafından yapılabilir. Yapılan her şey yasal mevzuata uygundur. Selçuk Belediyesi bu güne kadar müfettiş denetimlerinden alnı ak çıkmıştır. Yasal denetime de he zaman açıktır” dedi.

MHP adına konuşan İbrahim Soğutmaz da belediye işletmelerinin zarar ettiği ve otogar gibi zorunlu belediye hizmetlerinin yerine getirilmemiş olması gibi sebeplerle MHP grubu olarak 2013 yılı faaliyet raporuna red oyu vereceklerini söyledi. Soğutmaz “idarenin her türlü eylem ve işlemi yargısal denetime tabidir. Dolayısıyla ileride olabilecek yargılamalar açısından biz bu rapora red oyu veriyoruz” dedi.

AK Parti ve MHP meclis grubu red, CHP Grubu kabul oyu verdiği Selçuk Belediyesi 2013 yılı faaliyet raporu 5393 Sayılı Belediye Yasasına göre kabul ve red oylarının eşitliği ile meclisten geçti.

Göreve başladığı günden bu yana çalışmalarını büyük bir titizlikle devam ettiren Selçuk Belediye Başkanı Dr.Zeynel Bakıcı, belediye çalışanlarının maaşlarını ödediklerini, ancak belediye kasasında şu anda 15 bin TL paraları olduğunu açıkladı. Kanuna göre memur-işçi kadrolarının yüzde 30’u aşamadığını, ancak Selçuk Belediyesinde bugün personel harcamalarının yüzde 30’un üzerinde olduğunu belirten Başkan Bakıcı, öte yandan belediyenin toplam borcunun 15 milyon 860 bin TL olarak açıkladı. Selçuk Belediyesinin bütçesinin aslında 56 milyon olmadığını, 35 milyon gibi bir rakam olduğunu açıklayan Başkan Bakıcı, seçim öncesi işçi alımıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Ocak, Şubat ve Mart ayı içerisinde başlatılan işçi alımlarına sadece mart ayında 125 kişinin işe alındığını söyleyen Başkan Bakıcı, seçimlere 10 gün kala alınan işçi sayısın 76 kişi olduğunu belirterek; “Yine seçimlere 10 gün kala SEGAŞ üzerinden alınan 11 kişi var ve bu kişilere bir aylık sözleşme yapılmış. Biz bu kişilere ne yapacağız?” dedi.

Başkan Bakıcı, şu ifadeyi kullandı: “Şahıslar geçicidir. Kurumlar bakidir. Biz bu koltuklarda geçici oturuyoruz. Esas olan kurumdur. Biat etmek kurum olmalıdır, şahısa değil.”

Belediyeye işçi alımını yerinde bir karar olduğunu savunan CHP Grup Sözcüsü Filiz Ceritoğlu Sengel; “Hükümetin yapması gereken işsizlik sorunları ne yazık ki Türkiye’de belediyelere kaldı. Bu yüzden belediyeler bu işsizlik sorununu çözmek zorunda kalıyor. Bu çok acı bir durum. Siz mevcut işçileri zaten bir şekilde kullanmaya devam etmek istiyorsanız o şekilde devam edecek, ama yeni işçi alamamanızın sebebi bu olarak göstermek istiyorsanız da bu konuda bir şey diyemeyeceğim” diyerek, seçimlerden önce yeni açılan işletmelere alınan işçilerin alınış sebeplerinin belli olduğunu söyledi.

Başkan Bakıcı, CHP Grup sözcüsü Sengel’e bu konuda cevap vererek; “Biz işçi alacağız” dedi.

Karşılıklı söz düellosunun yaşandığı toplantıda, 15 yıl önce CHP’li Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür tarafından 48 kişinin işten çıkarıldığı isimler arasında bulunan bir vatandaşın, CHP’li Meclis üyesi ve grup sözcüsü Filiz Ceritoğlu Sengel’e sözlü hakaretlerde bulunması büyük bir tepkiyle karşılandı. Görevliler tarafından dışarıya çıkarılan vatandaşın yapmış olduğu bu davranışı önce Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, daha sonra da meclis üyelerinin grup sözcüleri kendi grupları adına olayı kınadılar.

Selçuk Belediyesi meclis toplantılarının ikinci birleşimi diğer gündem maddelerinin görüşülüp oylanmasıyla sona erdi.

HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY (SELÇUK)

selcukbelediyemeclisi (3)

selcukbelediyemeclisi (2)

selcukbelediyemeclisi (4)

selcukbelediyemeclisi (5)

selcukbelediyemeclisi (6)

selcukbelediyemeclisi (7)

selcukbelediyemeclisi (9)

YORUMLAR
  1. Selçuklu dedi ki:

    Gülen adam hani sevgi kazanacaktı ne oldu daha ikinci mecliste olay o salon meclis salonu miting alanı değil öyle her zaman gülerek işleri halledeceğini sanıyorsun yazık yazık sana değil sana oy verenlere yazık Osman başterzi kadar olamadın susturamadın o sarhoşları sen kendini alkışlat eşinde var o meclis salonunda eeeeeeeeeee selçuklular insanlar hak ettikleri gibi yönetilir

  2. anonim dedi ki:

    ne oldu kimsede çıt yok savunsanız a zeynel hocanızı ancak kadına güçleri yeter bunların daha bunlar güzel günleriniz orada Selçuklu vatandaşın oylarıyla seçtiği bir meclis üyesi var sen onun güvenliğinden sorumlusun eyyy bakıcı öyle dikdörtgen gülümsemeyle olmuyor yeri geldimi dik durmasını bileceksin

  3. Anonim dedi ki:

    Selçuk belediye meclisine bu olaylar hiç yakışmadı toplantı gölgede kaldı
    ne olursunuz sayın başkan bundan sonra daha dikkat edin içkili olanlar toplantılara alınmasın.
    bu davranışlar size eksi puan yazdırıyor sayın başkanım

  4. tibet dedi ki:

    20 yıl chp çalııp çırpmış bizim haklarımızı, böyle mi yönetilir bi belediye, ayıp sizin kalıbınıza.

  5. Anonim dedi ki:

    Toplamış emeklileri zeynal birsürü işsiz insan var siz emeklisiniz demiş iyi demişte kent belleğinde işe aldığın yusuf yavaş ne oluyor zeynal Selçuklu bu nu sana sormaz mı dürüst ol da Selçuk lu seni alkışlasın arkadaşlar ben seçimde çok iş sözü verdim sizleri çıkarıcam de

    1. selçuklu dedi ki:

      kardeş Yusuf en verimli çağında emekliye zorlanmıştır, onun bilgi ve becerisine kent belleğindeki hiç kimse sahip değildir, Yusuf selçukta sevilen sayılan bir insandır. Peki Yusuf zorla emekli edilip yerine alınan arkadaş kimdir, kimin akrabasıdır bir araştırırmısınız?

      1. Anonim dedi ki:

        hakeden hakettiği yerde olmalı. yusufu sürekli başkanlık makamına şikayet eden arkadaşlar da bundan utanmalı. şikayetlerinin sebebi de çekememezlik. ex başkanın kültür sevdası ve kompleksleri çok insanı harcamıştır.

  6. ataturkcuyum dedi ki:

    Laaa bi gidin yaaa CHP Cumhuriyetin adini kirletti ozellik le vefa ulgurun yapmis olfugu yolsuzluklari sakladi .. Herseye bir cevap bulmaya calisan ciritoglu sengelede hicbisi demek gelmiyor icimden cunki yalancinin yandasina ne soylesen azdir..

  7. Ali dedi ki:

    Yağmurdan kaçarken doluya tutulduk. Gelenler gidenleri aratıyor. Küfür ve hakaret diz boyu. Bitik bitik tipler binada milleti taciz ediyor. Sigara içip çöp atmak serbest. Personel işinden olmadı diye seviniyor fakat belediyenin haline de üzülüyor. Zeynel bey herkesi öpüp gülüyor ama ilçede kimsenin tadı tuzu yok. Yazıklar olsun. Bir sürü parti varken güzel ilçeme bu zihniyet reva görüldü.

  8. ANONİM dedi ki:

    Herkes hak ettiği gibi yönetilir…

  9. candan dedi ki:

    Vefa başkan döneminde neredeyse her gün müfettiş vardı o kadar araştırdılar hiç bişey çıkmadı ama sizin başbakanınızın oğlunun tapeleri hala internetlerde ayakkabı kutucuları şu konuşmaya bakıp ne kadar gayri ciddi olduğunuz ortada

  10. AYŞE dedi ki:

    Siz demek kim olursa olsun size dahi olsa kabulleneceksiz o edilen küfürleri arkadaşlar biz hepimiz Selçukluyuz ve bir bayana bir meclis salonunda küfür ediliyor ve başkan mudahale etmiyor ayıptır hani her fırsatta dini kullananlar varya günaytır günah Filiz hanım annedir yazık sizin insanlığınıza hala körü körüne savunuyorsunuzya pes

    1. Anonim dedi ki:

      belediyeden işten çıkarılan anneleri neden görmediniz. filiz hanım anne ve hanım, diğerleri tü kaka öcü… hatta kötü kadın. arkasına adam takıp takip ettirilenler de var. takip ettirenler de kendi mesai arkadaşları.

  11. ah hoca ah dedi ki:

    Hocam sen bunların arasına yakışmıyorsun. Demokrasi trendi artık inebilirsin.

  12. Anonim dedi ki:

    ali sen belediyede clışıyon galiba

  13. atatürkçü dedi ki:

    siz kusura bakmayında ataturku ağızınıza bile almayın.neymiş devlet yanlış politika yapmış işçiler o yüzden alınmış normalmiş.şimdi birde gerçekleri soyliyelim.sözlesmeler secimden 10 gun once yapılıp neden 30 sözleşme yapılıyor.neden segaş pamucak add özerkleştiriliyor.neden belediyecilik yapılıp caylar buralarda uygun olmuyor.(örnek;kuşadasının en güzel yerinde belediyeye ait deniz kenarındaki işletme de çay 50 kuruş iken Selçuk da daha kucuk bardak da verilen çay 1 tl.veya benzerleri.neden atamız ismi kullanılarak soyulur bu insanlar.ve buna bu zamana kadar musade eden zihniyet.soguk hava deposu çok güzel kardeşimde bana normal vatandaşa faydası neeeeeee.ne kadar yatırım yapıldı oraya.kusura bakmayında kimse kimseye kotu sözde söyleyemez aşagılayamazda.her kes açsın facebook sayfasını seçimden öncesine bir baksın kim ne yazmış.kim insan kim değil kim kufur etmiş kim tehdit etmiş.insanları kandırmayın.zeynel hocam selçukda 2 yere dev ekran koy herkes sesli izlesin kim kimin ne olduğunu gorsun gorsunkı selam bile verilmeyecek insanlarla konusmasın

  14. bezgin bekir dedi ki:

    Daha durun bunlar iyi günler, kıyamet yakında kopacak

  15. Anonim dedi ki:

    Filiz sengel bence bunlara dava açsın zaten avukat donlarına kadar alsın.. Sonra onları sema ablaları ve herşeyi taraftar gibi alkışlayan taksici tunç abileri kurtarsın.. bu arada söz verilen şeyler yerine gelmezse o akp yi alkışlayanalar ne yapar bilinmez… :)))

  16. ak tim dedi ki:

    her meclis toplantısına sarhoş gelen eski belediye başkanı sokaklarda herkese hakaret etti.hırsızlar katiller şerefsizler diye bağırdı ya.polislere kaymakama sizi sürdürcem diye tehdit etti ya.haaa şimdi ödeşmiş olduk 🙂

    1. isimsiz dedi ki:

      Yapamayiz kusura bakmayin agzina saglik aktim

    2. Anonim dedi ki:

      birlikte mi içtin ak tim vefa başkan asla içkili meclise gelmez bunu bil.

  17. ÇAKIR dedi ki:

    önce lojmanları kendi mülkü gibi kullananlar yeter 15 sene oldu çıkın artık

    1. ANONİM dedi ki:

      Sen mi oturacaksın?

      1. cesur ses dedi ki:

        Sen varken nasil otursun…

  18. Selçuk Çöktü dedi ki:

    Yazıklar olsun selçuk halkına. vefa’fan kurtulmak için Ayakkabı Kutsu Partisine oy verdiniz ama sonuçlar ortada işte. Daha ilk meclis toplantısında saçma sapan oylama ve protestolar. Önerge sunuyorsunuz fakat akp’li meclis üyeleri kabul etmiyor 😀 rezillik diz boyu. akp meclis üyelerinin kaçının siyaset geçmişi var acaba? dükkan yönetmiceksiniz koskoca selçuk’u yönetceksiniz. bence bırakın gidinde daha çok rezil olmayın. yazıklar olsun!!!

  19. efesli dedi ki:

    doğru söz aslında 20 sene oturanlarda var kamil zamanında 5 yıl vefada ucu açık zeynel başkan bitir bu adaletsizliği adamları bıraksan 3. evi de alırllar.belediyede kirada oturanlar çok bunlara haksızlıkolmuyormu.

  20. AYŞE dedi ki:

    ak tim başkanla beraber içiyordun heralde çok eminsin.

    1. Anonim dedi ki:

      ben içiyodum eminim 🙂

  21. Elif dedi ki:

    Sizin başkanızda içsin kardeşim belki konuşur o zaman bizima Vefa başkanımız her zaman her yerde konuşur sen canını sıkma olayları saptırmakta üstünüze yok bir akp li olarak bunu yapanları kınıyorum diye açıklama yapın

    1. selçuklu dedi ki:

      Elif hanım en büyük sorunu kendiniz söylemişiniz zaten, evet vefa hep konuşuyor ama boş konuşuyor. seçimin son günü konuştukları ortada ve bu yüzden seçimi kaybetti. önemli olan az ve öz konuşmak. Yönetici dediğin dinlemesini bilmeli. Başkanlık katında asansörden inince sağ tarafta duvarda bir yazı var okumanızı tavsiye ederim.

  22. ZEYNEP dedi ki:

    Kim zeynel dev ekranda mı konuşacak hadi kardeşim ordan bu işler allah vergisidir gördük miting lerde konuşmasını çekimserrrrrrrrr yada 1 2 3 4 5 bi de bennnnntabi benim oyum 2 yediiiiiiiiii
    bu mu yönetecek Selçuk u hadi kardeşim hadi

  23. Anonim dedi ki:

    küfür olayını şiddetle kınıyorum küfür ve şiddet cahil insana yakışır…