site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’u bu kış müzik ısıtacak

Selçuk’u bu kış müzik ısıtacak
19.11.2015
A+
A-

Selçuk Belediyesi önemli bir kültür, sanat ve spor atağına başladı. 2015- 2016 yılları döneminde halkın talepleri doğrultusunda gitar, klarnet, keman, ud, bağlama ve pilates kursları başladı. Kurslara ilgi artarak devam ediyor. 

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ilçede kültürel ve sanatsal hayatı canlandırmak, özellikle çocukların ve gençlerin yeteneklerini keşfetmek, sanata ilgilerini arttırmak suretiyle bireylerin hayatına pozitif katkılar sunmak amacıyla vatandaştan gelen talepler doğrultusunda kültür ve sanat kursları açacağını duyurmuştu.

Gençlerin ilgisi yoğun

Ekim ayının sonuna kadar vatandaştan gelen talepler doğrultusunda gitar, klarnet, keman, ud, bağlama ve pilates kursları açıldı. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği müzik kurslarında temel müzik bilgisi eğitimi veriliyor. Kursiyerler aldıkları temel eğitim sonrasında kendi gayret ve yetenekleri doğrultusunda müzik becerilerini ilerletebilecek. Bu yıl açılan kursların yanı sıra geçen sene başlayan Türk Halk Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Korosu, Çocuk Korosu ve ney dersleri de devam ediyor.

“Minik Zeybekler” ekibi de kuruldu

Müzik kurslarının yanı sıra kültür ve sanat kursları kapsamında Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile halk oyunları kursları da veriliyor. Halk oyunu kursları kapsamında yetişkinler için bir grubun yanı sıra “Minik Zeybekler” grubu da kuruldu.

Selçuk Belediyesi tarafından açılan kültür ve sanat kursları hakkında açıklama yapan Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt; “Kültür sanat kurslarımıza vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep bizleri çok sevindirdi. Özellikle gençlerimizin müzik kurslarına gösterdiği yoğun ilgi onlar adına bizi mutlu etti. Her yaştan vatandaşımız için açılan bu sanat ve spor kursları Selçuk’ta sosyal ve kültürel hayatı canlandırmanın yanı sıra hemşehrilerimizin hayatına olumlu katkılar da sunacaktır. Selçuk Belediyesi olarak her zaman kültür ve sanat adına ilçemizde vatandaşlarımızı da kapsayan etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.

kurslar-basladi (1)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.