site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’tan Samsun’a Anlamlı Ziyaret

Selçuk’tan Samsun’a Anlamlı Ziyaret
18.05.2013
A+
A-

selcukbelediyesi-samsunİzmir’in Selçuk İlçesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Samsun’a çıkartma yaptı. Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Samsun ziyaretine Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür başkanlığında ilçe halkını temsilen belediye ve il genel Meclisi Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, Selçuk’taki Spor Kulüpleri temsilcileri ve ilçedeki üç spor kulübünde spor yapan gençlerden oluşan elli iki kişilik heyet katıldı.

Sabaha karşı Samsun’a, Kurtuluş Savaşının başlatıldığı topraklara doğru yola çıkan heyete öncülük yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür bu ziyaretin emperyalizmin ülkemiz üzerinde bu kadar bu kadar yoğun baskılarının olduğu, emperyal planların yapıldığı bir dönemde ayrıca önemli olduğunu söyledi. Samsun’a vardıktan sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıktığı Bandırma Vapurunu, konakladığı Gazi Köşkünü, Etnografya ve kent müzesini ziyaret eden heyet ardından da hep birlikte Atatürk Anıtı’na Selçuk’tan getirdikleri karanfilleri koydular. Gazi Köşkü ziyaretinde Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı hazırlıklarına ilişkin evrakları, objeleri, toplantı notlarını, silah arkadaşları ile çalışmalarını gösteren balmumu heykelleri ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kişisel eşyalarını gören Selçuk heyetinin yaşadığı duygu yoğunluğuna Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Gazi Müzesi Anı Defterine yazdıkları ile tercüman oldu. Anı defterine Selçuk Heyeti ile birlikte emperyalizme ve onların işbirlikçilerine ilk tokadın atıldığı yerde olmaktan mutlu olduklarını yazan Başkan Ülgür “Bu ziyaret bize iyi geldi, moral bulduk. Gördük ki bizim işimiz daha kolay. Bu vesileyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz” dedi. Ziyarete katılan Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, Selçuk’taki Spor Kulüpleri temsilcileri ve gençler bu anlamlı ziyaret nedeniyle Başkan Ülgür şahsında Selçuk Belediyesi’ne teşekkür etti.

selcuktan-samsuna-anlamli-ziyaret (2)

selcuktan-samsuna-anlamli-ziyaret (3)

selcuktan-samsuna-anlamli-ziyaret (1)

selcuktan-samsuna-anlamli-ziyaret (4)

selcuktan-samsuna-anlamli-ziyaret (5)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.