site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’taki Eserler Ele Alınıyor

Selçuk’taki Eserler Ele Alınıyor
21.02.2014
A+
A-

KAZİ-EVİ-TOPLANTİ (1)

Selçuk’taki tarihi döneme ait 14 adet eserin bakım ve onarım çalışmaları masaya yatırıldı. Avusturya Kazı Evinde düzenlenen toplantı kapsamında tarihi dönemlere ait eserlerin bilimsel çalışmaları, restorasyon projelerinin hazırlanması ve uygulanmasını içeren çalışmayla ilgili fikir alışverişi yapıldı.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı,  Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Efes Kazıları Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstatter, Kazı Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Özlem Vapur, Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal, Selçuk Belediyesi Mimarlarından Tuğba Gülanber ve Cansu Haşal, Selçuk Müftüsü İsmail Satu ve ilgili kurum etkililerinin katıldığı toplantıda; Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Avusturya Arkeoloji Enstitüsü arasında 2003 yılında yapılan ve 2009 yılında yenilenen protokol çerçevesinde Selçuk’taki tarihi dönemlere ait eserlerin bilimsel çalışmaları, restorasyon projelerinin hazırlanması ve uygulanmasını içeren çalışma hakkında durum değerlendirmesi yapıldı. 

Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Efes Kazıları Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Vapur’un sunumuyla başlayan toplantıda ilçedeki 14 eserin bakım, yenileme ve bilimsel çalışmaları konusunda fikir alışverişi yapıldı. 2009 yılında yenilenen protokol çerçevesinde bugüne kadar yapılan çalışmaların anlatıldığı toplantıda, söz konusu projenin çözüme varılması için durum değerlendirmesi yapıldı.

Haber: Nilüfer Öztürk SilaySelçuk Ajans Gazetesi
KAZİ-EVİ-TOPLANTİ (2)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    oh oh başkanın bir numaralı mimarı da kültürel faaliyet toplantılarına katılıyor. kazı evinden birileri ile iletişim kurması için önce ingilizce öğrenseydi bari. bilimsel çalışmalara da fikir verebilecek birikime de sahip olsaydı ayrıca. ruj sürmeye benzemez bu işler.

  2. ateş dedi ki:

    bu masada oturanların kaçı İngilizce biliyor acaba

  3. Anonim dedi ki:

    kazı evi ve müze müdürü dışında bilimsel çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunacak kimse göremiyorum. vay selçuğun haline.