site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’taki engelli vatandaşlar İzmir’den büyük alkış aldı

Selçuk’taki engelli vatandaşlar İzmir’den büyük alkış aldı
05.12.2015
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesinin ilçe belediyelerle ortaklaşa düzenlediği “Engelleri Birlikte aşıyoruz” adlı programa katılan Selçuk’taki engelli vatandaşların gösterisi izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Selçuk Belediyesinin katkılarıyla İzmir’e giden ve yolculuk sırasında görüşlerini dile getiren engelli vatandaşlar, farkındalık için herkesin bir adım atmasını istediler.

Daha duyarlı bir toplum olmalıyız

Selçuk Belediyesi’nden engellilerin rahat yaşayabileceği çevre, daha rahat yaşayabileceği ortam istediklerini dile getiren Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği (SELENDER) Esat Küçükzeybek, en büyük eksikliklerden bir tanesinin de Selçuk ilçe garajında engelli tuvaletine ihtiyaç olduğunu hatırlattı. Yetkililerden bu konuda girişim yapmalarını isteyen Küçükzeybek, “Selçuk’ta birkaç noktada engelli tuvaletinin olmasını istiyoruz. Bir de engelli otoparkı eksikliği var. Bunların yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz. Ayrıca, vatandaşlarımızın da engellilere karşı daha duyarlı olmasını, örneğin engelli rampalarının önüne araç park etmemelerini istiyoruz. Bu konuya herkesin özen göstermesi gerekiyor. Yine ilçemizde yapılan sanatsal etkinliklerin engelli vatandaşlarımızın ulaşabileceği yerlerde yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Lütfen onları saklamayın

Engelli çocuklara ve engelli bireylere yardım etmek, onları topluma kazandırmak, onların da toplumun bir parçası olduğunu her alanda anımsatmak kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Özel Goncagül Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Necdet Arıcan, “Üzülerek belirtmek zorundayım ki, alan çalışması yapmamıza rağmen bazı engelli çocukları ve bireyleri toplumdan saklıyorlar. Bizi en üzen taraf da budur. Ben buradan sizin aracılığınızla Selçuk’ta ve tüm dünyadaki engelli bireylerin ailelerine seslenmek istiyorum. Lütfen onları saklamayın. Bu insanlarda toplumumuzun bir parçasıdır. Hepimizin ne olacağı belli değil. Her insan her an engelli duruma düşebilir. Amacımız onların da toplumun bir parçası olduğunu tam anlamıyla yerleştirmektir. Sadece bir gün için değil her gün engelliler günü olması gerekir. Toplum olarak da bize çok görev düşüyor” diye konuştu.

Farkındalık oluşturmalyız

Selçuk Belediyesinin katkıları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliğe hep birlikte katılmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Selçuk Belediyesinde görevli Sosyolog Deniz Tamusta, “Onların çok özel çocuklar olduğunun farkındayız. Bugün aslında bir kutlama günü değildir. Farkındalığın farkına varma günüdür. Selçuk Belediyesi olarak bunu bu şekilde insanlara algılatabilmek için uğraş gösteriyoruz” diye konuştu.

“Selçuk Belediyesi’ne teşekkür ederiz”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğine öğrencileri ile birlikte katılan Goncagül Özel Rehabilitasyon Eğitim Merkezi Öğretmeni Serap Kunt, öncelikle bu tür etkinliklere katılımlarını sağlayan ve destekleyen Selçuk Belediyesine teşekkür etti. Herkesin bugünün farkında olmasını beklediklerine dikkat çeken Kunt, “Ailelerin ve çevredeki diğer insanların da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Selçuk Belediyesi her konuda bize destek oluyor, onlara çok teşekkür ederiz. Ayrıca Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi’ne engelliler için düzenlediği kurslar için de teşekkür ediyoruz. Bu kursların devamını istiyoruz” dedi.

Herkesin engelliler ile ilgili bir farkındalığının oluşması gerektiğine vurgu yapan Kunt, “Bu konuda sadece öğretmenlerin desteği değil, bütün insanların duyarlı olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Selçukluların gösterisi büyük beğeni topladı

İzmir’deki etkinlikte SELENDER Başkanı Esat Küçükzeybek’in okuduğu “Engelli olsaydın” adlı şiiri duygu dolu anlar yaşatırken, Goncagül Özel Rehabilitasyon Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladıkları müzikli gösteri ve Yıldıray Çirek’in Michael Jackson taklidi ise katılımcılardan büyük alkış aldı.

selcuk_engelliler

selcuk_engelliler4

selcuk_engelliler-haberi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.