site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta “Yeşeren Çocuklar” Etkinliği Düzenlendi

Selçuk’ta “Yeşeren Çocuklar” Etkinliği Düzenlendi
07.03.2020
A+
A-

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen beraberinde Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Irmak Selçuk Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Acargil, Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı ve Ak Parti Selçuk İlçe Başkanı Halil Düztaş’ı Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, makamında kabul etti.

İzmir’in Selçuk İlçesinde Antalya ili ile “Gelin Kardeş Olalım” projesi kapsamında, Yeşeren çocuklar sebze fidesi dikim etkinliği gerçekleştirildi. Selçuk İsabey İlköğretim okulunda gerçekleştirilen etkinlikte, Domates, hıyar ve biber sebzeleri toprakla buluşturuldu ve öğrencilere sebzelerin gelişim süreci anlatıldı. Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci etkinlikte yaptığı konuşmasında “Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kardeş şehir olarak yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında Selçuk ilçemizin karşılıklı tarımsal tecrübelerin paylaşımı çok önemli. Antalya ilimizin ve ilçelerinin tarımda başarılarını biliyoruz, Selçuk’ ta da çiftçilerimiz çok bilinçli özellikle meyvecilik çok başarılı. İlçemizde en iyi üzüm, en iyi nar, en iyi ayva, en iyi şeftali, en iyi incir ve zeytin’nin yetiştiği çok verimli topraklara sahip. Ürünlerimizin tamamı ihracata gitmektedir. Şahsen ben Kaymakamlık lojmanında küçük bir sera kurdum, içerisinde domates, biber ve patlıcan gibi sera altı ürün yetiştirmeye başladım. Karşılıklı fikir alışverişi ve paylaşımlarda bulunarak seracılık konusunda Antalya’lı çiftçilerimizin tecrübelerinden faydalanarak İlçemizde de seracılığın geliştirilmesini arzu ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.