site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta UNESCO Kentine yakışmayan görüntüler ortaya çıktı

Selçuk’ta UNESCO Kentine yakışmayan görüntüler ortaya çıktı
23.11.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesi, yine ilçe kamuoyunda büyük tepkilere neden olan bir ilke daha imza attı. Selçuk İstasyon Meydanında Deve Havutlama törenine ev sahipliği yapan Selçuk Belediyesi, yemyeşil çimleri ile büyük bir bahçeye sahip olan Carpouza Kafe’nin çimlerini yok etmeye çalışması büyük tepkilere neden oldu. Yeşil alana giriş yapan birçok devenin sembolik olarak güreş yapmalarını izleyen vatandaşlar, böylesine önemli tarihi bir alanda gerçekleştirilen bu gösteriye tepki gösterdiler.

Tarihi ödüllere sahip olan Carpoza Kafede deve güreşi yapıldı

Geçtiğimiz aylarda Belediye Tören Alanındaki ekili çimleri kaldırarak suni çim döşeyen Selçuk Belediyesi, bu kez yemyeşil çimleri ile göze çarpan ve özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı misafirlerin büyük ilgisini çeken Carpouza Kafe düzenlediği sembolik deve güreşi gösterisi ile tepki çekti.

Selçuk Belediyesi tarihte görülmemiş bir ilke imza attı

Deve Havutlama töreni kapsamında Selçuk İstasyon Meydanını dolduran ve düzenlenen törenin ardından “sembolik deve güreşi yapılacaktır” anonsunu duyan vatandaşlar, güreşlerin Carpouza Kafe bahçesinde yapılmasına büyük tepki gösterdiler. Bir yıl önce UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine giren Selçuk’un tarihi su kemerleri önünde bulunan ve çevre düzenlemesi ile birlikte tarihi ödüle sahip olan Carpouzo Kafe’nin çimleri üzerinde deve güreşi gösterisine ev sahipliği yapan Selçuk Belediyesini kınadıklarını ifade eden birçok vatandaş; yaşanan bu olay ile ilgili şunları söylediler: “Herkesin de bildiği gibi ilçemizin dört bir yanı tarih kokuyor. Daha bir yıl önce UNESCO’ya girerek Dünya Mirasına adımızı yazdırarak Dünya Kenti olduk. Bugün her köşesinde tarihi değerleri bulunan Selçuk’umuza yakışmayan görüntüleri gördük ve buna da çok üzüldük. 2005 ve 2013 yıllarında iki ayrı tarihi ödüle layık görünen Carpouza Kafe bahçesinde düzenlenen deve güreşi gösterisi bu ilçeye hiç ama hiç yakışmadı. Bizler tüm sivil toplum kuruluşu, Siyasi Parti, Oda ve sendika temsilcilerini tarihimize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Belediye halka mal olmuş böylesine güzel değerlerimize sahip çıkacağı yerine yıkmayı ve yok etmeye çalışıyor. Bu gidişata birilerinin dur demesini istiyoruz”

carpouza_cafe_deveguresi-3

carpouza_cafe_deveguresi-2

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Fotoğrafa bakınca develer gayet mutlu görünüyor ama 🙂