site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Uluslar arası yeni bir Festival başlıyor

Selçuk’ta Uluslar arası yeni bir Festival başlıyor
06.04.2016
A+
A-

Kültür ve sanata büyük destek veren ve bu konuda birçok etkinlikler düzenleyen Selçuk Belediyesi, bu kez baharın gelişini müjdeleyen ve Selçuk’un simgesi haline gelen Leylek temalı festivali düzenliyor. Bu yıl birincisinin düzenleneceği ve Uluslararası boyut kazandırılacak Festival, 18 Nisanda start alacak.

Kültür ve sanat ağırlıklı dopdolu bir organizasyonla 1.Uluslararası Selçuk Leylek ve Doğal Yaşam Festivaline hazırlanan Selçuk Belediyesi, festivalde ayrıca baharı erken müjdeleyen Leyleğin de Selçuk halkı tarafından ne kadar çok önemsendiği vurgusu yapılacak. 18-23 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, renkli görüntülere sahne olacak.

Selçuk’ta 6 gün doyasıya eğlence

18 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 14.00’te Aslanlı Havuz önünde kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival, 23 Nisan 2016 Cumartesi günü Video Art Sanatı Sanatçısı Tahir Ün’ün İstasyon meydanındaki boş duvarda Projeksiyon yansıtmalı ışık ve film gösterisi ile final yapacak.

Uluslararası Sanat, Bilim, Sergi ve çeşitli Oyunların yer alacağı festival, 6 gün boyunca Selçuklularla bütünleşecek. Bu festivale ilk ve orta düzeyindeki öğrenciler başta olmak üzere tüm çocukların dailgi göstereceğine inandığını kaydeden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, 1.Uluslararası Selçuk Leylek ve Doğal Yaşam Festivali için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.Selçuk Efes Festivalinden sonra baharın müjdecisi olarak bilinen ve Selçuk’un simgesi haline gelmiş Leyleğin böyle bir festivalde tema olarak işlenmesinin önemine vurgu yapan Başkan Bakıcı; “Selçuklularla ilk kez bütünleşecek olan festivalimiz bir hafta boyunca dolu dolu geçecek. Çocuklara yönelik kültür, sanat, bilim, sergi ve çeşitli oyunların yer alacağı festivalimizin ilçemize renk getireceğine inanıyorum” dedi.

Doğal Yaşamın da merkezi olacak

Kültür ve sanat etkinliklerine büyük önem verdiklerini, UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine giren Selçuk’un bundan sonra da bu tür etkinlikleri daha kapsamlı yaparak Uluslararası boyut kazandırma hedefinde olduklarını kaydeden Başkan Bakıcı, “Turizm değerleri ile ünlü ilçemiz bu gibi festivallerde daha çok yerini alacaktır. Devam eden Selçuk Efes Festivali, Deve Güreşleri Festivali ve Şeftali Festivalimizden sonra ilçemize yeni bir festival daha kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle Doğa sevenler ile çocuklarımızın müthiş keyif alacağı bu festivalimizi de uluslararası boyuta taşıyoruz. Selçuk’un inanılmaz güzel iklimi ve doğası var. Bunlarında yeterli ölçüde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Kültüre ve sanata verdiğimiz önem bu tür festivallerle bütünleşecek ve ilçemizin değerlerini öne çıkaracak çalışmalarımız artarak devam edecektir” dedi.

leylekfestivaliafis

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    leyleğin ömrü lak-lak ile geçermiş aynı bizim belediye gibi.
    hep boş hep boş icraat sıfır.

  2. vatandaş dedi ki:

    Artık yatırımlar festival ile start alacak,hıdırellez ile devam edecek ağustos böceği ile final olacak işte Selçuk gülen yüzlerle dolacak herkes hak ettiği şekilde yönetilir…