site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Türkiye Paraşüt Şampiyonası Heyecanı

Selçuk’ta Türkiye Paraşüt Şampiyonası Heyecanı
09.09.2014
A+
A-

DSC02244

Selçuk Efes Havaalanı bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Türkiye Paraşüt Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor. Aralarında ünlü şarkıcı Hayko Cepkin’nin de bulundu 70 paraşütçünün katılımıyla düzenlenen şampiyonada hedef ve takım atlayışları oldukça heyecanlı dakikalara sahne oldu.

43. Türkiye Amatör Paraşüt Şampiyonası’nın ikinci gününde yarışmacılar büyük bir heyecanla gök yüze havalandı. Adrenalini çok sevdiğini ve her yıl yapılan bu yarışmaya mutlaka katılmaya çalıştığını belirten ünlü şarkıcı Hayko Cepkin, “Yapmış olduğumuz spor adrenalin dolu bir spor dalıdır. Birçok insanın hayatı boyunca yapmayı düşünmeyeceğini iddia edip bir kere tandem atlayışı yaptıktan sonra vazgeçemediği bir spordur. Biz amatör paraşütçüler olarak 43. Türkiye Paraşüt Şampiyonası’nda yarışmacı olarak yer aldık. Sabah erken saatlerde rüzgarsız havada hedef atlayışları yaptık. Öğleden sonra ise takım atlayışları yapıyoruz” dedi.

Bu yılki 43. Türkiye Paraşüt Şampiyonası’nda Formasyon adı verilen atlayışları Türk Silah Kuvvetlerine ait casa uçağından yapıldığını ve yaklaşık 35 kişi uçağa binerek gruplar halinde atlayışlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Hayko Cepkin, geçen yıl 29 Ekim’de rekor atlayışını gerçekleştirdiklerini ve bu atlayışı yine Casa uçağıyla yaptıklarını, bu nedenle Casa uçağından atlamanın kendilerine büyük heyecan verdiğini kaydetti. İlk turda 1 puan aldıklarını ve alınan bu puanlamayı Ralli’ye benzeterek güzel bir espri de yapan Cepkin, “Bizde hedef her zaman 1’dir. 1 yeterli. Ralli gibi düşünün. Takımlarda arıza söz konusu olmazsa yarışı bir şekilde sonuna kadar götürebilirsek, bu yarışmada mutlaka dereceye girebiliriz” dedi.

43. Türkiye Amatör Paraşüt Şampiyonası 12 Eylül tarihinde sona erecek.

DSC02269

DSC02270

IMG_0359

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.