site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Turizm Rüzgârı Esti

Selçuk’ta Turizm Rüzgârı Esti
15.04.2015
A+
A-

turizm-acilisi-selcuk (2)

Turizm Haftası’nın 39’uncu açılış etkinlikleri Selçuk’tan başladı. Gün boyu süren etkinlikler renkli görüntüleri beraberinde getirdi. Açılış sırasında başlayan sağanak yağışa aldırmayan konuklar, ‘Bir Çağ Masalı Ege’ adlı defileyi alkışlarla izlerken, İzmir Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu’nun şarkılarına da eşlik etti. Açılış töreninde konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk’a daha fazla turist getirebilmek için önemli alt yapı çalışmaları kapsamında çok önemli adımların atıldığını söyledi. Selçuk Belediyesi öncülüğünde Türkiye’de ilk kez tüm karar vericileri aynı çatı altında toplayan Turizm Kooperatifi SETKA’yı kurduklarını ifade eden Bakıcı, “Selçuk’un tüm dinamikleriyle birlikte hareket ederek güç birliği yaptık. Böylece kültür mirası Selçuk’un kalkınmasının ve tanıtımına hız kazandıracağız” diye konuştu.

Turizm Haftası’nın 39’uncusu UNESCO adayı Selçuk’ta yapıldı. Gün boyu süren açılış etkinlikleri kapsamında ilk olarak Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın ev sahipliğinde Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın öncülük ettiği brifing verildi. Sabah saatlerindeki programa İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Pamucak Turizm Yatırımcılar Birliği (PATUYAP) Başkanı Sadun Alp, Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Güller, Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri katıldı.

“Önemli adımlar atıldı”

Selçuk’un tarih, kültür ve coğrafi bakımdan çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı UNESCO Kültür Mirası adayı olarak bu yıl Efes Antik Kenti’ni asıl listede göreceklerini söyledi. UNESCO’nun Selçuk’a, bölgeye ve ülkemize çok değer katacağını bildiklerini ifade eden Bakıcı, daha fazla turist getirme projeleri için kısa adı SETKA olan kooperatifi kurduklarını bildirdi.

Kaymakam’dan Valiye teşekkür

Turizm faaliyetinin alt yapı ihtiyaçları, bakım, cari harcamalar ve güvenliği gerektirdiğini belirten Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Turizmin Selçuk’ta daha fazla gelişmesi için İzmir Valiliği’nden her türlü desteği aldıklarını belirterek Vali Mustafa Toprak’a teşekkür etti. UNESCO sürecine de değinen Kaymakam Boyacı, Selçuk’un UNESCO’ya girdikten sonra yaşanacak olan turist akını karşısında da yatak sayısı ve konaklama imkânları bakımından gerekli alt yapıya sahip olma yolunda ilerlediklerini kaydetti. Pamucak’ta yapılması planlanan yatırımlara da değinen Kaymakam Boyacı “Gerekli kurumlarla görüştük. Nisan ayı çıkmadan çalışmalara başlanarak Pamucak aydınlatılacak” dedi.

“Çekim merkezi Selçuk’ta huzur var”

Turizm Haftası’nın açılışının Selçuk’ta yapılmasının iki nedeni olduğunu açıklayan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Selçuk’un tüm olumlu vasıfları bir arada topladığı ve Efes Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası asıl listesi adayı olduğu için açılışı Selçuk’tan yapmak istediklerini söyledi. Selçuk ilçesinde huzur bulduğunu, çekim ve cazibe merkezi olduğunu dile getiren Vali Toprak, Küçük Menderes’teki kirliliğin üzerine daha fazla eğileceğimi bu ilin Valisi olarak söylemek istiyorum. Bu konu takibimizde ve çözüm odaklı her türlü katkıyı verme konusunda kararlıyız. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmenin Selçuk turizmini kalkındıracağına inanıyorum. Bugün Selçuk’tan başlattığımız çıkarmanın bir amacı var. İstiyoruz ki; 2015 yılında Bergama’dan sonra Selçuk Efes ile birlikte Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kalıcı olarak girsin. Biz buna inanıyoruz. Dışişleri bakanlığımız, Kültür Bakanlığımız ve UNESCO nezdindeki büyükelçimizle yaptığımız görüşmelerde şu anda bir eksiğimizin olmadığını, alandaki tüm çalışmaların bitirildiğini ve listeye girmeye engel bir durum olmadığını ifade ettiler. UNESCO marka değerimizi hak ettiği yere getirmiş olacak”

İzmir 39. Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen Selçuk Genç Aşçılar yemek yarışmasında dereceye girenler ödüllerini İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın elinden aldı.

Yağışa aldırmadılar

Selçuk Meydanı’nda düzenlenen açılış töreni sırasında başlayan sağanak yağış, protokol, konuklar ve Selçukluları yıldırmadı. Yağmur altında piste çıkan İzmir Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri ‘Bir Çağ Masalı Ege’ isimli defileyi sergiledi. İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun seslendirdiği müziklere eşlik eden konuklar, Sakız Adası Müzik Grubu’nun konseriyle de eğlenceli saatler geçirdi. Gün boyu süren etkinlikler Selçuk Efes Kent Belleği’nde 8 Eylül Ortaokulu öğrencileri tarafından yapılan ‘Efes UNESCO Yolunda’ konulu Resim Sergisi açılışı ile sona erdi.

turizm-acilisi-selcuk (1)

turizm-acilisi-selcuk (3)

turizm-acilisi-selcuk (4)

turizm-acilisi-selcuk (5)

turizm-acilisi-selcuk (7)

turizm-acilisi-selcuk (6)

TJ3A1112

TJ3A1316

TJ3A1337

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    halkın katılmadığı ilgi göstermediği ve selçuklunun olmadığı bir tören işte. Allahtan izmirden yöneticiler ve bürokratlar geldi de biraz mevcut gözüktü.

  2. Dalyork dedi ki:

    Ahahahah kaymakam pamucak’ın aydınlatılması için gerekli kurumlarla konuşmuş… bu ne yaaa. Zeynel Bakıcı Vefa Ülgür’ü devirebilmek icin hükümetin desteğini alacağım diyordu. Kastetiği bu muydu? Buysa Vefa Ülgür geri gelsin çünkü en azından belediyeyi yönetmeyi biliyordu.

  3. Anonim dedi ki:

    hey gidi heyy. halkının, partisinin, personelinin dahi sahip çıkmadıgı yanlız adam DR.DAHİ ZEYNEL BAKICI nereye kadar yürüyeceksin bu şekilde. kabul et olmuyor götüremiyorsun gemiyi. batıyor gemi. 10 tane personelini o alana getiremedin. müze kapandı haqstane personeli geldi akullara seferberlik ilan edildi belediye personeline mecbur dendi. ama sonuç: KİMSE SENİ İPLEMEDİ sencede bir belediye başkanı olarak acı veren bir olay değilmi. acıyorum bu duruma ama sıkma canını 3 yıl 11 ay sonra güzel günler göreceğiz 🙂 (bide gülüvereyim)

  4. selçuklu dedi ki:

    bu organizasyonu düzenleyenlere sormak istiyorum. allahınızı severseniz ya hayatınızda hiçmi bir törene katılmadınız. istiklal marşının ne zaman okuncagını saygı duruşunun ne zaman olcagını valinin kaymakam olmadıgını halkın unutuldugu bir organizasyondu. tamamen amatör ve hiç bir işe yaramaz bir para harcama işiydi bence. belediye her etkinlikteki gibi yine sınıfta kaldı

    1. Baykal Deniz dedi ki:

      Sayın Selçuklu.
      Ben o programın sunucusuydum. Elbette biliyoruz saygı duruşu nerede ve istiklal marşı nerede olur. O günkü programın açılışı sabah saat 9:00 da Atatürk anıtı önünde yapıldı ve ben orada da sunucuydum olması gerektiği gibi açılış programı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.Sonra program Vali Bey’in karşılanması ile sürdü. Ardından Belediye’de brifing programı gerçekleşti, sonrasında da İstasyon Meydanından yürüyüş başladı ve pazar yerinde program devam etti. Son olarak da kadın emeği pazarı ve kent belleğinin gezilmesi ile program sona erdi. Şimdi gelelim meseleye: Programı bütünüyle ele aldığımızda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı programın başındaki açılışta olduğu için programın diğer aşamalarının hepsinin başlangıcında tekrarlanmasına gerek yoktur. Eğer öyle olsaydı gün içinde bizim 6 kez saygı duruşu ve İstiklal Marşını tekrar etmemiz gerekirdi. Bu da komik olmaz mıydı? Peki orada neden müdahale edildi? O da işgüzar ve programı sadece oradan ibaret zanneden ve kendini birilerine gösterme çabasında olan -zannımca-(kim olduğunu da bilmiyorum) iyi niyetli birinin gereksiz müdahalesiydi. Yani orada Saygı duruşu ve İstiklal Marşı unutulmadı güzel kardeşim.
      Saygılar.

  5. GENÇ dedi ki:

    sayenizde dün yine güldük:D

  6. Anonim dedi ki:

    MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ GÜLEN ADAMI

  7. yurttaş dedi ki:

    Ne zaman turizmle ilgili bir etkinlik olsa turizm o sene yatıyor.İki bin yılında işte İsa’nın doğum yılının kaçıncı yılı imiş turistler Selçuk’a akın edecek her yer dolacak bunun için yerel yöneticiler bayağı kalabalık bir grupla Avrupayı dolaştılar.Sonuç ne oldu?Top Deck Travel diye iki katlı otobüslerle gezen parasız züğürtlerden oluşan turistler geldi.Yine şaşalı törenler yapılıyor,ama içinde bu işin profosyonelce yapanlar değilde,bu işle ilgileri olmayan kuru kalabalıktan başka bir şey yok.Sonra kese kağıdı patlar gibi turizm patlar.Kimse kimseyi diğerinden üstün ya da düşük gösterme çabasına girmesin değişen bir şey yok olamaz da.Çünkü Selçuk yerel idarecileri yaklaşık yirmi senedir ilçe dışından bu bölgeyi tanımayan kişileri kendilerine danışman yapıyor.Bir zamanlar şimdi ki başkanda belediyenin danışmanıydı.

  8. izmirli dedi ki:

    bende vali beye alkıslıyorum

  9. Anonim dedi ki:

    iş bilmeyenler hergün gemi geliyor diyor. hayır bizmi görmüyoruz bu gemileri yoksa birileri gemicikler aklına gelip aklımızla alaymı etmek istiyor. adama sorarlar bu kadar insan ziyaret etmiş burayı ama selçuk ne kadar pay alabilmiş. efesin bütün parası nı bilintur topluyor biz ise adamların pisliklerini topluyoruz. haaa bide şu daha önce engellenen pamucak meselesi var. madem orada planlanan işler yapılabiliyordu da neden zamanın kültür bakanı bir hücumla tahta iskeleler için bile fırtınalar kopardı demekki amaç iş yaptırmamakmış. o nedenle şimdi hiç ağlama sayın bakıcı. seni o yanındaki devlet erkanı bile kurtaramıyacak 3 yıl 11 ay sonra yoksun.

  10. ANONİM dedi ki:

    YÜRÜMEZ O GEMİ…..YÜRÜMEEEEZZZZZZ!!

  11. ŞAZİYE SÖĞÜTÇÜ dedi ki:

    Sayın başkan gemiyi karadan denize indir yelkenler fora eeeeee yeterin deyip vur şu elini masaya artık bence her yükü başkana değil ekibine sorun bu işler ekip işi iyi niyetle olmuyorsa dikta olacaksın başkan seni üzeni sende üz yinede söylüyorum bu kültürü zabıtayı ele almadığınız sürece bir yere varamazsınız dibiniz oyuluyor destek değil köstek olanlara haddini bildir bir iki taşı yerinden oynat ki akılları başlarına gelsin boy boy faceye resim atmakla olmaz bu işler herkes işini yapsın sevgi ile olmuyor anlaşılan kısacası nabza göre şerbet verin başkan acilen haddime düşmez yalakalarla değil işi bilen ekiple bu saatten sonra yola devam ederseniz hem siz hemde selçuk kazanır kanayan yara sorun sizde değil yinede söylüyorum bu iş ekip işi ekip ağrıyan dişi söküp atın ya bu kadar basit