site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta turizm konferansı

Selçuk’ta turizm konferansı
23.10.2017
A+
A-

Uluslararası Turizm, Seyahat, Eğlence ve Misafirperverlik Konferansı 20- 21 Ekim tarihleri arasında Selçuk’ta başladı. Yurtdışından ve Türkiye’nin dört bir yanında öğrenim veren üniversitelerin turizm ile ilgili bölümlerinden akademisyenlerin katılacağı konferansa Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da katıldı.

Sosyal Bilimler Araştırmaları Derneği ve Selçuk Belediyesi işbirliği ile Richmond Hotel’de düzenlenen konferansın Selçuk için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ Selçuk, daha önce Avrupa Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Konferansı, Uluslararası Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu, Dünya Matematikçileri Konferansı gibi önemli bilimsel etkinliklere ev sahipliği yapmış bir kent. Bugün özellikle turizm ile ilgili bir konferansın ilçemizde yapılması bizleri çok mutlu etti. Aslında kültür ve medeniyetin birleştiği bir kent olan UNESCO Kenti Selçuk’un bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapması son derece normal. Selçuk turizmin Türkiye’de yer alan önemli başkentlerinden biri olmasının yanı sıra, çeşitlendiği bir kent. Burası deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra kültür turizminin de merkezlerinden biri olmayı hak ediyor. Ben bir kez daha Prof. Dr. Sayın Coşkun Can Aktan hocamıza ve konferansa katılan tüm akademisyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yurtiçi ve yurt dışında 120 akademisyen katılıyor

Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sabah Balta konferansla ilgili olarak ; “Teması uluslararası turizm, seyahat, eğlence ve misafirperverlik olan konferansımıza 50 bildiri ile katılım sağlandı. 120 kadar da katılımcımız var. Katılımcılarımızın bir çoğu Türkiye’den. Konferansımızın dili İngilizce ve Türkçe. Sektörün tüm çatılarının konukseverlik teması ile incelenmesi, bu konuda hizmet eden araştırmalar ve bu araştırmaların bildiri olarak sunulması konferansın temel amacı. Tüm katılımcılara ve organizasyonun yapılanmasında önemli katkıları olan Selçuk Belediyesi ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.