site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Turizm

Selçuk’ta Turizm
03.07.2013
A+
A-

selcukta-turizm (4)

Eskiler turizm sektörü için ‘’altın yumurtlayan tavuk ‘’ derlerdi. Son yıllarda bu algı iyice değişmeye ve hatta bitmeye başladı. Özellikle her şey dahil sisteminin hortlaması ile küçük esnaf iş yapamaz turist dışarıya çıkamaz oldu. Ve her şey dâhil sistemi ile birlikte bir Türk vatandaşının 1 gün kalamayacağı aynı ücrete turistler 1 hafta kalıyorlar. Sözün özü yabancılar ucuza tatil yaparken Türk vatandaşları aynı yerlerde aynı imkanlarla çok daha pahalıya kalmak zorunda kalıyorlar.

Esnaf Türkiye’ye para harcayacak turistin gelmesini istese de zengin turisti büyük firmalar harici görebilmesi nerdeyse imkânsız. Bunlar ülkemizin genelini ilgilendiren konular.

Biz konu ile ilgili ilçemiz Selçuk’tan bugün sabah 08.30 da ADD Parkından çekmiş olduğumuz fotoğrafı paylaşalım. İlçemiz turizmi ne haldeymiş. Ne yazık ki ilçemize genelde gariban turistler gelmekte ve bu durum en çok esnafımızı etkilemekte.

Konu ile ilgili çözüm önerileri olan arkadaşlarımızın, vatandaşlarımızın çözümlerini tüm okuyucularımızla paylaşmak için böyle bir haberi yapmak istedik. Belki çok güzel bir öneri gelir turizm açısından. Ve bu uygulanır düşüncesi ile böyle bir konu açmak istedik siteye.

Uzun lafın kısası Yabancı turistlerin ülkemizde daha çok döviz bırakabilecekleri yolları bulmalı önlemlerini almalıyız. Turizmi bacasız fabrika ve sanayi olarak değerlendirmeliyiz.

selcukta-turizm (1)

selcukta-turizm (2)

selcukta-turizm (3)

YORUMLAR
  1. Selçuklu dedi ki:

    Turizme yapılacak olan en iyi iyilik hali hazırdaki Sayın Belediye Başkanının bir daha adaylığını koymaması olacaktır.Kendi köyü olan Şirinceye yaptığı reklamı ilçemize yapsaydı şu anda belkide turizm Selçukta bu halde olmayacaktı sosyal ağlarda dışarıdan tanıştığımız arkadaşlarla sohbet sırasında Selçukluyum dediğimde kimsenin bilmemesi ancak Şirince denince herkesin bilmesi sizcede gülünç değil mi?

    1. akil dedi ki:

      Selçukta birşeyler değişmeye başladı gibi ticaret odasında beyaz listenin açık ara kazanması birilerine mesajı verdi. Ülkenin içerisinde bulunduğu durumla beraber görünüyor ki korku eşiğide kırıldı bundan sonra insanları kim korkutmaya kim baskı altına lmaya çalışırsa ülkede nasıl kazan kaldırıldı aynısı olur. özgür iradeleriyle selçukta insanların birşeyler yapacağına olan inancım çok yüksek kimse kimseden korkamasın çıksın özgür iradeleriyle aday olsun bu ilçede onlarca başkanlık yapacak isim var. Aday yok ki mantığı çocuk kandırmaca adama gülerler:)) İlçe başkanlığı yürekli insanlardan oluşuyor onların bu gidişi çoktan gördüğüne eminin gerekeni yapacaklarına da inancım var. Haydi selçuk yenileşmeyeeee…

  2. jess dedi ki:

    böyle parasızları türkiye ye sokanlar utansın….

  3. eski selçuklu dedi ki:

    katılıyorum ve yorumun için tebrik ediyorum ilçe oldu köy köy oldu ilçe selçuk zaten zor gelişir bitik bi ilçemiz orası lafa gelince meryemana var efes var yediuyuyanlar var beee mübarek BANA NE YARARI VAR…..

  4. şenol dedi ki:

    Öncelikle şuursuzca park edilen aracların turizmi olumsuz etkilediklerini söylemek isterim. ADD parkının önündeki ana cadde de PARK YASAĞI levhaları olmasına rağmen inatla oraya park edilmesine müsade edilmesini anlamıyorum. Park edenler 500 metre mesafedeki evlerinden arabayla gelenler yazıktır yaaa.. Ataturk caddesinden akıp giden o kadar çok araba var ki 1 kuruş bırakmadan geciyorlar , çünkü parkedecek, soluklanacak yer yok caddede bizim arabalarımız yüzünden….

  5. EmBeSiL dedi ki:

    Arkadaşlar neden halen anlamıyorsunuz? Selçuk’ta biz eskiden restoranlarda yemek yiyecek yer bulamazdık. 300 kadar otel ve pansiyonun hepsi doluydu. 100 dolarlık halıyı 5000 dolara , 50 kuruşluk suyu 5 liraya , sahte mangırları, sahte heykelleri turiste satıp turisti kazıklayan, tursitleri dolandıran birtakım esnaf(!) yüzünden bu haldeyiz. Dürüst esnafıda halkıda bu kötü esnaf yaktı. Kimse masal anlatmasın. Sonra belediye başkanlarında arayın suçu. Yok Selçuğa bişey yapmadılar, yok selçuk köy oldu demeyin. Bunu yapan 3 kaatçı esnafı dürüstlerden ayıklayamadık. Ayrıca turizm son 10 yılda kabuk değiştirmiştir. Herşey dahil sistem turizmin içine etmiştir. Eftal abide, Kamil abide,Vefa abide elinden gelen tüm çabayı gösterdiler Selçuk için. Hepsi iyi yada kötü bişeyler yapmaya çalıştılar. Hepsi hata yapmıştır. Ama öyle Selçuk turizmini baltalayacak kadar büyük hata yapmadılar. Şirince selçuğu geçmiş. Tabi geçer. Selçukta eski bahçeli avlulu geleneksel evleri yıkıp 5 katlı apartmanı kondurup şehrin hava akışını keserken ve müteahhitten daireleri kaparken düşüneceksiniz. Bodrum neden bitmiyor? Özgün mimarisini ve dokusunu koruyor. Kuşadasını apartmanlar ve beton bitirdi. Biz ne yapıyoruz? çocuk boku rengi apartmanlar, pvc doğramalar, iğrenç söveler , terazisiz sıvalar, ucuz adi malzemeler… Bir kentin mimari ve yaşam kalitesine göre turist gelir… Daha fazlasını beklemeyin…

    1. selcuk dedi ki:

      cok guzel yorum

  6. EmBeSiL dedi ki:

    Ben eleştirmem.. Geliştiririm… Geliştirirken de biraz eleştiri olucak ki gelişelim.. Herkes gibi benimde Selçuk’la ilgili projelerim var. Bleki birçoğu ortak düşüncemiz. Selçuğa faydalı olursa ne ala.. Bence Selçuk kentiçindeki binaların acilen renovasyonu yapılmalı. Cephe silüet çalışması yapılmalı. Boyanmalı. Tamir edilmeli, sıvasız yüzey, boyasız bina olmamalı. Tüm tarihi eserler binalar iç dış aydınlatılmalı. Çarşı içinde birçok yol trafiğe tamamen kapatılmalı. Bar ,disko ve kafeterya açmaya yatırımcılar teşfik edilmeli. Yazın sokak müzisyenleri sokaklarda müzik yapmalı. Festivaller 3 ay sürmeli. Selçuğun pamucağa bağını güçlendirmek gerekli. Balonla efes selçuk şirince kuşadası turları olmalı. Selçuk komple bir müzeymiş mantığı ile hareket edip acentaların başına buyruk hareketleri engellenmeli. Selçuğu gezecek olan turların programı Selçuk Kaymakamlığı ve belediyesi ve acentalarla ortak yapılmalı. Turiste her türlü rahatlık ve güvenlik sağlanmalı. Çok sıkı bir fiyat ve hizmet kontrolü yapılmalı. Açık müze alanları sergiler yapılmalı. El sanatları değişik kültürler herşey sergilenmeli. 7/24 saat heryer açık müzeymiş gibi gezilebilmeli.. Artemis tapınağı, eksik su kemerleri, hamamlar restore edilip yeniden bire bir inşa edilmeli… Arkeoloji fakülteside getirilmeli. Tüm arkeolojik kazılar genişletilmeli .Abuhayat ve Şirince arasındaki ormanlar dünya özürlü çocuklarına kamp alanı olarak açılabilir. Bungalow ahşap tatil köyleri yapılabilir. Havacılık etkinlikleri daha da arttırılmalı. Pamucak iyice bir düzenlemeli. Menderes çok acil temizlenmeli. Selçuk istenirse “Dünyanın en büyük açıkhava müzesi ” olur… yöneticiler bizim aklımıza da değer versin yeter… Ben Selçuğa hizmet veren iyi niyetli her kişi ve kurumu fikirlerimle ve projelerimle hiçbir ayrım yapmaksızın elimden geldiği kadar karşılıksız desteklerim. Selçuk için herkes küçük yada büyük bir proje üretsin karşısındakini kırmadan söylesinki doğruyu iyiyi birlikte bulalım ve Selçuğu birlikte güzelleştirip kalkındıralım…

  7. aydın dedi ki:

    Parasız turistler Selçuk’un yöneticilerinin suçu değil ki. Her şey dahil sistemini bu ülkeye belediye başkanlarımı uygulattı. Bu pazarlama sistemini oluşturan ve yıllardır uygulayanlar turizmi yöneten turizm bakanlığı ve turizmcilerin meslek örgütleri değil mi. Turizm ruhsatlı otellere belediye başkanları ne yapabilir.

  8. KİVİ dedi ki:

    ADAMLAR NE GÜZEL UYUYOR.NE KARIŞIYONUZ.ADAMLARIN MEMLEKETİNDE GÜNEŞ YOKSA.YEŞİLLİK YOKSA CEPTEDE PARA YOKSA VAY BİZİM HALİMİZE.TURİST BEKLEYELİM OHH

  9. APASASLI 35920 dedi ki:

    embesil rumuzluya aynen katılıyoruz… başka bi şey yazmaya gerek yok…

  10. ozgezer. dedi ki:

    Embesil in yorumuna katılıyorum selçuk pamucak bir tatil cenneti yıllardır pamucak için duydugumuz şeylerin hiç biri gerçekleşmedi yazık böyle bir yere kıymet verilmemiş olmasi .