site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Sim Sırma sanatına büyük ilgi

Selçuk’ta Sim Sırma sanatına büyük ilgi
03.02.2015
A+
A-

sim-sirma-sanati (2)

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın törenle açılışını gerçekleştirdiği Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Akademisi’nde uzman eğitmenler tarafından verilen kurslar yoğun ilgi görüyor. Sim Sırma Sanatının eğitimini alan kadınlar, ürettikleri el emeklerini 8 Martta açılacak Kadın Emeği Pazarı’nda satışa sunacak. Selçuk’ta kadınlar için ilk kez böyle kurslar planlandığını ve çok mutlu olduklarını kaydeden kadın kursiyerler, bu tür ‘kadın öncelikli’ projeleri hayata geçiren Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’ya teşekkür ettiklerini söyledi.

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı Kadın Danışma Merkezinde kadınlara yönelik sanatsal ve istihdam sağlayacak kurslar devam ediyor. Bu kapsamda açılan Sim Sırma Sanatı da Selçuklu kadınlar tarafından büyük ilgi gördü.

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Eğitim Görevlisi Arzu Lal tarafından verilen Sim Sırma Sanatı kursu 2 ay devam edecek. Sim Sırma kursunda hazırlanacak ürünler,8 Mart Dünya Kadınlar gününde açılacak olan Kadın Emeği Pazarı’nda satışa çıkarılacağını belirten Kurs Öğretmeni Arzu Lal, bu kapsamda kadınlar kendi ürettikleri ürünlerden gelir de elde edebilecek.

UNESCO’ya aday Selçuk’ta Sim Sırma önemli

Kursiyerin katıldığı Sim Sırma Sanatını Selçuklularla tanıştırmaktan son derece memnuniyet duyduğunu belirten Kurs Öğretmeni Arzu Lal, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday olan Selçuk Efes Antik kentinde Sim Sırma Sanatının mutlaka olması gerektiğine dikkat çekti. Sim Sırma sanatının Selçuklu dönemine kadar dayanan Dulkadiroğulları Beyliği’ne dayandığını ve ne yazık ki kaybolmaya yüz tutan bir el sanatı olduğuna dikkat çeken Lal, “Geleneksel el sanatımızı yaymak yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak üzere İzmir il Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde resim heykel Müze ve Galerisindeki çalışmalarımız devam ediyor. Selçuk ilçemizde debu hizmeti vermeye başladık. Benim amacım buradaki kadınlarımızı bu konuda eğitmek ve Selçuk’ta bundan sonra eğitim yapabilecek kalitede adaylar yetiştirebilmek, bu sanatımızı yaşatmak ve diğer nesirlere aktarabilmek” dedi.

sim-sirma-sanati (1)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    teşekkürler Arzu hanım elinize ve emeğinize sağlık