site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Sezonun İlk Karpuzları Satışa Çıktı

Selçuk’ta Sezonun İlk Karpuzları Satışa Çıktı
28.04.2015
A+
A-

tuncay-serbest (2)

Karpuzun kilosu Selçuk’ta 2 buçuk liradan tezgâha çıktı. Karpuz satıcısı Tuncay Serbest vatandaşların daha erken değil mi sorularına karpuzların seçmece ve kesmece olduğunu belirterek tüm vatandaşlara yeni sezon karpuzlarını tattırarak satışa sundu.

İlkbaharın gelişi, havaların ısınması ile birlikte göçmen kuşların, leyleklerin Selçuk’ta görünmesinin ardından, Selçuk’ta karpuz sezonu açılmış oldu.

Selçuk’ta karpuzun kilosu 2 buçuk liradan tezgâhlarda görücüye çıktı. Yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden olan karpuz, Nisan ayı itibariyle satışa sunulmaya başlandı. Selçuk’ta Şahabettin Dede Caddesi Aslanlı Havuz karşısında tezgâhı bulunan Tuncay Serbest’in sattığı karpuzun kilosu 2 buçuk TL’den satışa sunuldu. Sezonun ilk karpuzlarına rağbet eden vatandaşlar sezonun ilk karpuzlarını alırken, havaların iyice ısınması ile birlikte fiyatların makul seviyeye inmesi bekliyor.

HAMİLE KADINLAR TERCİH EDİYOR
SATICI Tuncay Serbest, “Bu mevsimde karpuzun fiyatı normal sezona göre biraz yüksek yaz aylarının başlaması ile normal seviyesini bulacak olan sofralarımızın vazgeçilmezi karpuzu daha çok halk arasında ‘aş erme’ diye bilinen olaydan dolayı hamile kadınlar tercih ediyor. Tahmin ettiğim kadar havaların ısınmasıyla birlikte önümüzdeki 15 gün içinde bu fiyat 1 buçuk liraya inecek” dedi.

Karpuzun Faydaları
Karpuzun faydalarını hatırlamak gerekirse şu bilgileri de siz değerli okurlarımız için hazırladık;
– İçerisinde B ve C vitamini ile sodyum, kalsiyum, potasyum ve demir mineralleri bulunan karpuzun faydaları saymakla bitmiyor.
– Bağırsak kanserini önlemede büyük rolü vardır.
– Böbrekleri çalıştırmakla birlikte idrar sökücü etkisi vardır.
– Kalp koruyucudur.
– Kanı temizler.
– Kemik gelişimine yardımcı olur.
– Antioksidan özelliğe sahiptir.
– Cinsel gücü arttırır.
– Vücuda zindelik kazandırır.
– Soğuk algınlığına iyi gelir.
– Karpuzun kalorisi düşük olduğundan diyet yapanlar için yararlıdır.

tuncay-serbest (1)

YORUMLAR
  1. Volkan AKPINAR dedi ki:

    İYİ HAYIRLI OLSUN DA, SELÇUK’TA NEDENSE KARPUZUN İYİCE ÇOĞALDIĞI TEMMUZ DA BİLE NEDENDİR KARPUZ FİYATLARI DÜŞMÜYOR . 4-5 KARPUZCU AĞIZ BİRLİĞİ YAPIYOR, ZATEN ALDIKLARI YERLER DE AYNI. GEÇEN SENE AYDIN’DA TEMMUZ ORTASI KARPUZ 30 KR, SELÇUK’TA 75 KR. SANKİ TEKEL ÜRÜNÜ GİBİ MÜBAREK, HAYIRLI İŞLER…

  2. Çarşı.. dedi ki:

    karpuz değil o kabak aşısı..

  3. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    evet tire de 40 krs iken selçukta 75 krs??? zabita yi goreve çagiriyoz…

  4. selçuklu dedi ki:

    Tire de 40 krs iken Selçukta 75 krs ama sadece karpuz değil balık ve diğer ürünlerin pahalı olmasının sebebi zaten zabıtalar kim selçuk için ucuz bişey getirip satmaya kalkışsa zabıta hemen engeller neymiş sağlıksızmış sözde diğer taraftan birileri vur gun yaparken halk en pahalısını almak zorunda bırakılıyor…

  5. Volkan AKPINAR dedi ki:

    Tire’ de, Aydın’da 30-40 kr olurken Selçuk’ta 75 kr-1 lira. Bizim halkımız 2 lira olsa bile alacak, dışarıdan gelen karpuzcuları zabıtamız yunan askerini kovalar gibi öyle iştahla kovalıyor ki. Acaba zabıtalar neden bu kadar iştahlı ? Dışarıdan gelen karpuzcuları düşman askeri gibi kovalarsan, Selçuk’ta karpuz pahalı olur, bu da doğaldır?