site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta 3. Köprünün İsmi Protesto Edildi

Selçuk’ta 3. Köprünün İsmi Protesto Edildi
06.06.2013
A+
A-

selcuk-ta-ucuncu-koprunun-ismi-protesto-edildi

İzmir’in Selçuk İlçesi’nde, alevi vatandaşlar 3’üncü köprüye Yavuz Sultan Selim isminin verilmesini basın açıklaması yaparak protesto etti.

Selçuk İstasyon Meydanı’nda bir araya gelen bir grup alevi vatandaş 3’üncü köprüye Yavuz Sultan Selim ismi verilmesini protesto etti. Grup adına Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şube Başkanı Düzgün Çelik basın açıklamasını yaptı. Gezi Parkı olaylarındaki müdahaleyi eleştiren Çelik şunları söyledi: “İstanbul’da yapımına başlanan 3’ncü Boğaz Köprüsü, AKP’nin Yeni Osmanlıcılık politikaları çerçevesinde isimlendirildi. Köprünün ve otoyolun yapımındaki doğa ve çevre katliamı tam da köprüye verilen ‘Yavuz Sultan Selim’ adına uygun bir tutumdur. Ecdadı Yavuz Selim, Şeyhülislamın fetvalarıyla Alevileri katletmiştir. Torunları Diyanet İşleri Başkanlığının müftülerin fetvaları ile doğayı, çevreyi katlediyor. Bu da yetmiyor Alevilerin katili olduğu dünya tarafından bilinen birinin adı 2 kıtayı birbirine bağlayan köprüye veriliyor. Yazıklar olsun. İçinde bulunduğumuz barış ortamının da bu zorlamalar, yeni ayrışmalar ve savaş demektir. Bu tutumu utanç verici bir politika olarak görüyoruz ve kınıyoruz. Bu isim derhal değiştirilmeli ve köprüye ‘Barış’ adı verilmelidir. Adeta teokratik bir iktidar örneği sergileyen AKP inançlara saldırıyor, özgürce yaşamı kısıtlıyor, zorunlu din derslerine devam ediyor, cem evlerimizi inanç merkezimiz olarak tanımıyor” dedi.

Veysel EROL/ SELÇUK,(İzmir),(DHA)

YORUMLAR
  1. ATA dedi ki:

    Yavuz Sultan Selim Atamıza kurban olun siz, şaşıyorum artık bu halka neyi protesto edeceğenizi şaşırdınız artık. Sizin gibi bu şekilde konuşmalar ve eylenler olduğu sürece bu AKEPE belası daha çok başımızda olur. Artık gerçeği görün sizler olur olmaz eylemler yaptıkça akepe daha çok oyunu yükseltiyor.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYEBİLENE…
    Allah’a şükürler olsun siz ecdadımızla geçmişimizle gurur duyuyoruz.
    Ben yavuzu, ben fatihi, ben kanuniyi, ben 1071 de Anadoluyu yurt yapan Alparslanı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek alırım ve onları severim. Ve yine şükür ki kurtuluşu ne MAO da, ne LENİN de ne de STALİN de arayan oraç çekiççilerden olmadık.
    ve yine son söz ki HZ. Ali’yi severiz. Hz. Hüseyin’i ve Hz. Hasan’ı sevenlerdeniz. Çünkü bizim fıtratımızda ayrımcılık yoktur.
    SAYGILAR…

  2. Anonim dedi ki:

    yeter atık ayrıştırmayın bu toplumu

  3. bekir dedi ki:

    Fıtratında ayrımcılık olmadığı yazdıklarından anlaşılıyor.
    Çok şey mi istenmiş. Sadece biraz anlayış, biraz hoşgörü, hassasiyet demişler
    Körü körüne cevap vermek bu olsa gerek. birde ”HZ. Ali’yi severiz. Hz. Hüseyin’i ve Hz. Hasan’ı sevenlerdeniz” demissin. Böyle düşman agrasif tavırlarla degil insan sevmek, kendini bile sevemezssin sen..

  4. BARIŞA DOĞRU dedi ki:

    ALEVİ KARDEŞLERİMİZİ ŞUAN ANLAMAKTA ZORLANIYORUM,AK PARTİ İKTİDARA GELDİĞİ GÜNDEN BERİ,ALEVİLERE,EN BÜYÜK HAKLARI,AK PARTİ VERMİŞTİR .ALEVİLER İSE .CHP YE OYLARINI VERMİŞTİR.AK PARTİ İKTİDARI İSE,CEM EVLERİNDEN TUTUN,MİLLİ EĞİTİMİN,GÜNDEMİNE DAİR ALEVİLİK,DERSİDE KOYDURMUŞTUR,ÖĞRENCİLER ALEVİLİK,ÖĞRENMEKTEDİRLER,YAHU EL İNSAF,BUNUN NERESİ AYRIMCI POLİTİKA,YAVUZ SULTAN SELİM İSMİ,TÜRKİYE GENELİNDE BİNLERCE,YERE VERİLMESİNE RAĞMEN,KİMSE SESİNİ ÇIKARMAZKEN,NE OLDUDA,ALEVİ KARDEŞLERİMİZ,BİR ANDA AYAĞA KALKMAYA BAŞLADI,BİZİM BİLMEYİPTE,KENDİLERİNİN BİLDİĞİ BİRŞEYMİ VAR.YAZIK ÇOK YAZIK EKMEĞİ DİZİNDE DEMEK BUNA DERLER,ALEVİ CAMİASININ İÇİNDEKİ FERASET SAHİBİ OLAN KARDEŞLERİMİZİ,TENZİH EDERİM.

  5. RÜZGAR dedi ki:

    YAVUZ SULTAN SELİM ONBİNLERCE ALEVİYİ KURBAN ETMİŞ ZATEN. SEN DE KALKMIŞ SEVGİDEN BAHSEDİYORSUN. YAVUZ ALEVİLERİ KILIÇTAN GEÇİRİRKEN SEVGİ NERDEYDİ ACABA.. AYRICA ANA BABALARI TÜRK OLMAYAN, TÜRK KANI DÖKEN PADİŞAH BİZİM ATAMIZ OLAMAZ.

    1. ATA dedi ki:

      şunu da bilmekte fayda var diye düşünüyorum rüzgar…
      yavuzu sevmeyen atatürkü sevemez. yavuzu sevmeyen türk’ü sevemez, sizler inkar etsenizde onlar bizlerin atası ve geçmişi.
      bugün bizler varsak fatih sayesinde yavuz sayesinde atatürk sayesinde. bu bir silsile gibi biri olmasa diğeri olmazdı tarihimizi kabul etmek lazım. Sizde biraz faşistlikte var galiba rüzgar, ırk ayrımı yapmaya başlamışsınız bile.
      pardon unutmuşum sahi sizin genel başkan yardımcınız HABUR rezaleti yaşanırken TERÖRİSTLERİN AVUKATIYDI değil mi? onların bir numaralı savunucusuydu.

      1. Anonim dedi ki:

        Bu ülkeyi satıp kaçan da onların torunuydu

    2. Anonim dedi ki:

      sevgili rüzgar tamamıyle provakatif bir tavır seninki. kışkırtmayın alevi kardeşlerimizi. -ki bir alevi olarak söylüyorum bunu. birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde sıra alevilere geldi… yapmayın. hepinizden ricam budur. mevzu azınlıkların hakları olunca herzamankinden daha hassas olunması gerekiyor. Gaz veriyorlar yemeyin. gazla çalışmayın. Ayrıca alevi kardeşlerim de öncelikle halen bir cemevimizin olmayışı konusunda tepki göstersinler. enaz son beşyıldır cemevi yapılacak. ülke genelinde bu konuda halen bir finans desteğinin olmayışına tepki göstersinler. akp akp diyosunuz! chp çok mu farklı? mhp çok mu farklı? al birini vur ötekine. gerçekten birlik zamanı…
      sevgiler…

  6. BARIŞA DOĞRU dedi ki:

    RÜZGAR ARKADAŞIM,SEN ÖNCE,İSLAM KARDEŞLİĞİNİ ÖĞRENMELİSİN,SENİNLE BENİM ARAMDA,KÖPRÜ,İSLAM KARDEŞLİĞİDİR,DİYELİMKİ,DEDELERİMİZ,YÜZ YILLAR ÖNCE BİRBİRİNE SİLAH ÇEKTİ ,VEYA BİRBİRİNİ ,ÖLDÜRDÜ,BİZDEMİ,DEDELERİMİZİN YAPTIĞI HATAYI İŞLEMEMİZ GEREKİYOR,BUNUN ÇARESİ İSLAM KARDEŞLİĞİ,SENİN KARDEŞİNİN YAPMIŞ OLDUĞU HATADAN DOLAYI SENİ YARGILAYAMAM,TÜRK KANI OLMAYAN BİZİM KARDEŞİMİZ OLAMAZ CÜMLESİ,BİZİM İNANCIMIZDA YOK,ŞUNU SÖYLEYE BİLİRSİN,O TÜRK KANI TAŞIYOR DİYE BİLİRSİN,BİZİM ECDADIMIZ,GERÇEKTEN,TARİH YAZMIŞTIR.HATALARI OLMAMIŞMIDIR..TABİİKİ OLMUŞTUR.,O HATALARDAN DOLAYI,ONLARI TARİHÇİLER KENDİ ARALARINDA TARTIŞSIN,

  7. Anonim dedi ki:

    keşke Türkiyemizi yöneten her lider bir yavuzun yaptıklarının yarısını yapabilseydi onun kadar çalışabilseydi memleket için

  8. ters köşe dedi ki:

    Sabiha Gökçen hava alanına neden iniyorsunuz o zaman? Kendisi Dersim isyanında görev alıp Alevi köylerini bombalamıştı. Çok tutarsız bir eylem o kadar…

  9. ATA dedi ki:

    Bizim için Yavuz Sultan Selim Han çıktığı Mısır seferinden kutsal emanetlerle dönen, Sina Çölü’nü dua ve cesaretle geçen, İmparatorluğun büyümesinde eşsiz katkıları olan büyük bir değerimizdir. Ve samimiyetle söylemek isteriz ki, Şah İsmail de en az Yavuz Sultan Selim kadar bizim için saygıdeğer ve yeri dolmayacak bir hünkarımızdır. Beş yüzyıl önce Çaldıran’da dökülen kan, ne kadar üzülsek de Türk’ün, Türkmen’in kanıdır. Biz ne Yavuz’dan ne de İsmail’den vazgeçeriz. Yavuz ne kadar Türk ise İsmail’in de o kadar Türk olduğunu benimser ve kabulleniriz.

  10. osmanli osman dedi ki:

    ya nedir bu millet kudurdumu meyve veren agac taslanir bence ben bir selcuklu olarak buyuk lider diyorum bir daha gelirmi bilmem eskiye ve geriye bir bakalim arkadaslar