site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümü coşkusu

Selçuk’ta Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümü coşkusu
13.04.2015
A+
A-

TJ3A9036

Türk Polis teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümü kapsamında Selçuk Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törende konuşan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, halkın huzurunu sağlayan Türk Polisinin fedakârlığı ve başarısına dikkat çekti.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Tabur, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Er, Daire amirleri, siyasi parti ilçe yöneticileri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Uğur Er’in Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Emniyet Müdürü Uğur Er, toplumların her alanda gelişebilmesi için en temel unsurlardan birinin ‘güvenmek’ olduğuna dikkat çekerek, “İnsanların kendini güvende hissetmedikleri barış ve huzurun olmadığı bir ülkede demokrasi ve insan haklarından söz etmek mümkün değildir. Teşkilatımız bu güven ve huzur ortamını sağlamak için özveriyle çalışmaktadır” dedi.

Toplumun huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenen Türk Polisinin suçların önlenmesinde ve suçluların yakalanmasında göstermiş olduğu üstün çabanın yanı sıra teknolojik imkânları da kullanmayı kendine amaç edindiğini kaydeden Er; “Dünyada ortaya çıkan gelişmelere paralel olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir. Teşkilatımız 170 yıldır Emniyet hizmetlerini sunarken halkımızın istek ve beklentilerini göz önüne alarak hizmet kalitesini yükseltmiş, vatandaşın polise olan güveni artmıştır. Teşkilatımızın 170. Kuruluş yıldönümünü birlikte kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden arkadaşlarımızın aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli adına saygılarımı arz ediyorum” diye konuştu.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümün kutlandığı bugündepolisin önemli bir rol aldığına vurgu yaparak; aslında polisin tarih sayfalarına yazıldığını, gelmiş geçmiş bütün ülkelerin devlet tarihinde Türk polisinin başarısından söz edildiğini kaydetti.

Toplum yaşamında huzur, asayiş, güvenin her zaman vurgulandığını ve bunun her zaman önemine değinildiğine dikkat çeken Kaymakam Boyacı; “Bu düzeni sağlamak için devlet teşkilatı güvenlik kuvvetlerini kurarak organize etmiştir. Bugün gelişmiş ülkelerin polis teşkilatları ile karşılaştırıldığı zaman Türk Polisinin can siperane kahramanca eldeki mevcut imkânları en iyi şekilde kullanarak faaliyet icraatınatanık oluyoruz. Toplumun yasalara itaati yanında Türk Polisimizin ne kadar başarılı, ne kadar fedakar olduğunu görmekteyiz” dedi.

Türk polisinin suçluların korkulu rüyası olduğunu da vurgulayan Kaymakam Boyacı; “Normal yaşamını sürdüren, yasalara saygılı, kamu düzenine saygılı, birbirine saygılı, insan haklarına saygılı insanlar daima güvenlik kuvvetlerini gözlerinin önünde görmek isterler. Onlar Türk polisini, kahraman Türk askerini ve güvenlik görevlilerini gördükleri zaman memnuniyetlerini ifade ederek tebessüm ederler ve gururla bakarlar. Ama suçlular, toplum düşmanları daima güvenlik kuvvetlerini görünce kaçar, yüzünü çevirir ve onlara iyi bakmaz. Devlet onları da eğiterekten; topluma, devlete hele toplumumuzun o yüce insanlarına daima iyimser bakışlarını sağlamak için artık eğitici bir rol alıyor. Toplum Destekli Polis görevleri vatandaş polis görevleri her zaman ülkemizin gündemindedir. Ben bu vesile ile hayatını kaybeden, bu uğurda şehit düşen tüm Polislerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor saygılar sunuyorum” dedi.

Tören Polis haftası kapsamında yapılan spor faaliyetlerinde dereceye giren öğrencilere Madalya ve kupa verildi. Ayrıca bu faaliyetlere destek veren okul müdürlerine de plaket takdim edildi.

Buradaki törenin ardından Türk Polis teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümü kutlamaları İlçe Emniyet Müdürlüğü Lokalinde düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

selcuk-polis-gunu (1)

selcuk-polis-gunu (2)

selcuk-polis-gunu (3)

selcuk-polis-gunu (4)

selcuk-polis-gunu (5)

selcuk-polis-gunu (6)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.