site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta önemli seminer

Selçuk’ta önemli seminer
18.06.2017
A+
A-

Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen “Çocukların İhmal ve İstismardan Korunması” konulu seminere Avukat Maksut Bozacı ve Uzman Psikolog Mustafa Ekizler konuşmacı olarak katıldı. Ağırlıklı olarak eğitimcilerin katıldığı seminerle çocuk istismarı ile ilgili farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Behçet Uz Çocuk Hastanesi Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) Uzman Psikolog olarak görev yapan  Mustafa Ekizler Çocuk İzleme Merkezi’nin  cinsel istismar mağduru çocukların adli görüşmelerini yapan bir merkez olduğunu belirterek sözlerine başladı.  Ekizler sunumunda istismar sayılan konuları sıraladı. Cinsel istismarın ne olduğu, çocukların cinsel istismara uğradığının aileleri tarafından nasıl anlaşılacağı ve bu süreçte eğitimciler ve ailelerin neler yapması gerektiğine dair bir sunum yaptı.

İstismar kendini bu davranışlarla gösteriyor

Bazı davranış değişiklikleri, uyku davranışlarının değişmesi, aşırı talepkarlık, karşı gelme, saldırganlık, içe dönüklük, engellenme, aşırı uyumlu ve aşırı itaatkar olması gibi kişisel davranış değişikliklerinin yanı sıra, akran ilişkilerinde sorunlar yaşanması, okul başarısındaki belirgin düşme, düşük benlik değeri, birden ortaya çıkan korkular, sağlığını tehlikeye atacak davranışlar, yeme bozuklukları, madde kullanımı gibi davranışların çocukların cinsel istismara uğradığına ilişkin davranışlar olabileceğini belirten Ekizler bir çocuğun tek başına bu davranışlardan birini sergilemesinin cinsel istismar belirtisi olmayacağını da özellikle vurguladı.

Çocuğa inanmamak istismarcıya güç verir

Cinsel istismarı çocuğun ailesine ifade edebilmesi için aile ile çocuk arasındaki güven bağının altını çizen Ekizler; “ Herhangi bir cinsel istismar durumunda temel yaklaşım çocuğa inanmak olmalıdır. Anne baba çocuğa yardım etmeli ve çocuğun yanında olduğunu hissettirmelidir. Çocuğa karşı asla sert bir tutum sergilenmemelidir. Çocuğa inanılmaması istismarcıya güç verir” dedi. Ekizler, ailelerin ya da eğitimcilerin herhangi bir istismar olayında Çocuk İzleme Merkezi’ne başvurabileceklerini belirtti.

“Çocukların İhmal ve İstismardan Korunması” konulu sunumda son olarak Sosyal Hizmet Uzmanı Sezin Ünal çocuk istismarının belirli bir coğrafi bölge ya da sosyo ekonomik sınıfta yaşanan bir olay olmadığı gibi kemikleşmiş bir istismarcı profilinin bulunmadığını, her sosyo ekonomik düzeyden, her eğitim düzeyinden bireylerin çocuk istismarı faili olabileceğini ifade etti.

Seminer soru cevap kısmının ardından son buldu. 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.