site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Okul Müdürü Kıyımı Yapıldı

Selçuk’ta Okul Müdürü Kıyımı Yapıldı
22.08.2014
A+
A-

milli-egitim

Milli Eğitimde Kıyım

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı yeni düzenlemeyle ilçede ilkokul ve ortaokul müdürlerini görevden aldı. Müdürlerin görevden alınması için puanlama yöntemi uygulandı. Bu usule göre görevden alınan okul müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürlerinin puanlamasına tabi oldu.

Selçuk Haber Gazetesi olarak burada merak edilen soruyu görevden alınan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Aziz Boz’a sorduk…

Selçuk Haber: İlçe Milli Eğitim’e yeni atanan müdürler yıllardır görev yapan okul müdürlerini neye göre puanladı?

Aziz Boz: Cevap iki türlü verilebilir. Birincisi haklının yanında olmayı değil de güçlünü yanında olmayı seçmeleri, ikincisi ise yeni atanan müdürlerin büyük bir yetenek sahibi olmaları ve gözünün üstünde kaşın var tarzı tespitlerle aziz-bozhepimize puan bahşetmeleri.

Selçuk Haber: Görevden alma puana göre mi oldu?

Aziz Boz: Puan kılıfı altına saklanan İlçe Milli eğitim Müdürlüğü, hiç tanımadığı müdürler hakkında görüş belirtiyor gibi görünse de emirlere uyarak işlem yapılmıştır.

Selçuk Haber: Siz kaç puan aldınız?

Aziz Boz: 33 yıllık öğretmenim. 28 yıldır da idareciyim. 36 buçuk puan aldım. Bunca başarı bunca emek belgeliyken puanlamada makama biat eden yüce şahsiyetler bize bu puanı vermiştir. Ancak bizim puanımızı öğrencilerimiz başarılarıyla belgelemiştir.

Selçuk Haber: Okul olarak en son başarınız nedir?

Aziz Boz: Son başarımız TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) sınavında ilçe birincisi olmamız. Biz Gazi Ortaokulu olarak İzmir’de 511 ortaokul içinde 72. olduk.

Şimdi sıralamaya bakalım:

19 Mayıs O. O. İl: 108.isi
Fatma Günay O.O il: 166.sı
İsabey O.O il: 387.si
Sekiz Eylül O. O. : 451.si

Selçuk Haber: Böyle olmasına rağmen tekrar soralım Gazi Orta Okulu Müdürü Aziz Boz hangi sebeple müdürlük görevinden alındı?

Aziz Boz: Bir test sorusuyla konuyu cevaplayalım.

a) Eğitim Bir Sen üyesi olmadığından
b) Tehditlere boyun eğmediğinden
c) Döneklik etmediğinden
d) HEPSİ

Şimdi mesleki etik kurallarını hiçe sayıp çocuklarımıza “bu şekilde fırıldak olun” mesajı mı vermeliyiz? Yoksa “haklıysan kimse olmasa da hak yanında olur” mesajı mı? Sorumun cevabına gelince okuduğunda bile soruya içinden bile cesaret edip cevap veremeyenlere ithafen sesli cevaplayayım cevap : D

 

YORUMLAR
  1. mete dedi ki:

    Ey sevgili hocalar sizlerde akp li olsaydınız görevden alınmazdınız.
    akp nin değermenine su taşıyanlardan neden olmazdınız hocam ya, bak gördün mü Türkiyenin her yerinde yaptıklarını selçukta da yaptılar işte.
    ama bu millet bunlara artık YETER demeli

    1. Anonim dedi ki:

      Anladığım kadarı ile siz başka bir siyasi görüşü temsil ediyorsunuz.12 yıldan beri aynı parti iktidarda
      habere konu olan Müdürümüz 33 yıllık Müdür daha neyi eleştiriyorsunuz anlamak zor

      1. Aziz Boz dedi ki:

        anonim okuduğunu anlayarak cevap ver 33 yıllık öğretmen dedim

        1. Anonim dedi ki:

          Aziz bey 33 yıl hizmet etmişsiniz 28 yılı idarecilik sizce yeterli değil mi artık. Bayrağı Genç arkadaşlarımıza devretme zamanı gelmiştir diye düşünüyorum

          1. Aziz BOZ dedi ki:

            Beceremediğimiz tek şey Cehaletle savaşmamız oldu bak anaonim seni eğitememişiz

    2. TALİYE SARICA dedi ki:

      ASKER CEZA EVİNE KONULURKEN POLİS YARDIM ETDİ ŞİMDİ POLİS CEZA EVİNE KONULDU MÜDÜRLER AKP Lİ OLMAZSA İÇİNDEKİ SOLCU VEYA BAŞKA PARTİLİLER NASIL SÜRGÜN EDİLECEK EYİTİM ŞART DEGİL TORPİL ŞART ODA AKP YALAKALIYI YAPARAK GEÇİNEN MÜDÜRLER ŞART

  2. sadece soru dedi ki:

    iktidar yıkılırda mhp iktidara gelirse geldiği gün okullara kaç tane akp li müdür atayacaklar.

    1. Anonim dedi ki:

      sen şimdi mhp yi boşverde bu yapılan etik mi geleceği yada olmamışı konuşmayalım şuanı değerlendirelim

      1. anonime dedi ki:

        sende boşver akp yide geçmişte ne yaptınız ve gelecekte ne yapacaksınız. kaliteli kaç chpli müdür yaptınız gelecekte kaliteli kaç akp li müdür atayacaksınız.

  3. EMEKÇİ dedi ki:

    İlçe Milli Eğitim müdürü ve şube müdürleri hiç bir okul müdürünü tanımadan değerlendirme yaptılar…Birinci kriter AKP yandaş sendikası Eğitim bir sen’e üye olmaları..Ayrıca AKP ilçe başkanına ne kadar yakın olmalarıdır…
    Tüm bu baskılara boyun eğmeyip onurunu korumak için koltuğunu kaybeden okul müdürlerini tebrik ederim…

    1. Anonim dedi ki:

      emekçi görevden alınanları bir yazda birlikte değerlendirelim

  4. Eğitimci dedi ki:

    Selçuk’ta çalışan bir öğretmenim henüz İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün adını bile bilmiyorum.Ancak biz onun adını bile öğrenememişken kendisi ne kadar yetenekliymiş ki okul müdürlerini ,çalışmalarını hakkıyla değerlendirebilmiş.Bravo doğrusu…Aziz Bey’in söylediklerine aynen katılıyorum.Bundan sonra okul müdürlerine saygı duyabileceğimi sanmıyorum.Tüm vaatlere rağmen,onurunu sözde makamın üstünde tutan okul müdürlerini kutlarken, bundan sonra idarecilik=karaktersizlik olduğundan,müdürlükleri alındığı için sevinsinler bence…..

    1. Anonim dedi ki:

      Hocam gerçekten tebrik ederim.Görev yapmaya devam eden ve yapacak olanlar size göre karaktersiz olacak öylemi Veli olarak arkadaşlarınıza böyle yakıştırma yapmanız bence doğru bir davranış değil.
      Milli eğitim Müdürü ilçeye yeni gelmiş olabilir ama biz veliler bu ilçede yaşıyoruz gerçekten değerlendirme istiyorsanız görevden alınan idarecileri alt alta sıralayın veli olarak değerlendirmeyi biz yapalım

      1. EĞİTİMCİ dedi ki:

        Çalıştığım ya da çalışacağım arkadaşlarıma yaptığım yakıştırma inanın beni sizden daha çook rahatsız ediyor.Ama siz de takdir edersiniz ki henüz ilçeye geleli çok kısa bir süre olmuş,daha hiç okul ziyaretinde bulunma,çalışmaları gözlemleme şansı olmamış biri nasıl bir değerlendirme yapabilir ki???Görevde kalan arkadaşlara da bakıldığında nasıl bir değerlendirme yapıldığını anlamak çok zor olmuyor…İlk-Orta okullarda kalan bir tek okul müdürü var ki onu da araştırırsanız nedenini anlarsınız.Biz de birşeyler görüyoruz-yaşıyoruz da söylüyoruz.
        Burada yazamadığım öyle şeyler var ki,siz bilseniz hocam az bile yazmışsınız derdiniz…

        1. Anonim dedi ki:

          Eğitimcilerin burada yaptığı tartışmaların içeriği üslubu Veli olarak beni üzüyor.Keşke buradaki tartışmalar Öğrencilerimizin daha iyi eğitim nasıl alır ilçemizdeki başarı oranı nasıl yükselir üzerine olsaydı.ilçemizdeki okullar arasındaki eğitim seviyesindeki uçurumun sebepleri hakkında kafa yorsaydık.yıllardan beri hangi yönetici gelirse gelsin bazı okulların başarı oranı niçin düşük diye eğitimciler fikirlerini söyleselerdi. Aziz bey başarılı olduğunu niçin görevden alındığı konusunda kendi fikrini söylemiş alınmayan arkadaşlarının da yalak oldukları için kaldıklarını söylüyor.Aziz bey bir şeyi unutuyor değişik okullarda görev yaptı hepsinde bu başarıyı yakalayabil-dimi yada şimdi görev yaptığı
          okulun ondan önce başarısız bir okul olduğunu mu düşünüyor.
          Bence eğitimcilerin kendi arkadaşlarına yalak, karaktersiz,dönek yakıştırmaları yapmaları tartışmaları
          doğru noktaya götürmez.
          Görevde kalan okul müdürünü araştırmamı istiyorsunuz kimin alındığını kimin kaldığını pek bilmiyorum burada ismi geçen müdürlerimizi yeterince tanıyorum ben orta öğretime giderken onlar vardı emekli oldum onlar hala var kısaca Velilerimiz müdürlerimizi mutlaka tanıyordur iyi veya kötü
          fikirleri mutlaka vardır.Selçuk fazla büyük bir yer değil veliler müdürleriyle eğitimcileriyle okulda hastanede eğlence yerlerinde çarşıda oy verirken sandık başında her yerde beraberler.
          daha fazlada yoruma gerek var mı bilmiyorum Yeni atamalar inşallah eğitim camiamıza hayırlı olur.

          Hocam Kim söylüyordu tam bilmiyorum ama bir şarkı var Eşme eşeleme diye
          bizde fazla eşelemeyelim eğitimcilerimize yeni öğretim yılında başarılar dileyelim.

          1. Aziz BOZ dedi ki:

            Merak ettim senin okur yazarın varmı ben ne yazmışım sen ne hikayeler anlatıyorsun birde çok bilmişler gibi

          2. Anonim dedi ki:

            Aziz bey EĞİTİMCİ olarak yazan da siz misiniz sanırım bazen EĞİTİMCİ bazende Aziz Boz olarak yazıyorsunuz.
            Aziz bey haberden anladığım kadarı ile kendinize göre çok başarılı bir Müdürsünüz ama haber çıktıktan
            sonra yapılan eleştirilerin hepsine ağır bir üslupla cevap yazmaya çalışıyor başarılı bir Müdür olduğunuzu kanıtlamaya çalışıyorsunuz.Kendinizden emin değil misiniz.
            Aziz bey sanırım siz eğitimciliği bırakmışsınız İyi bir yönetici olduğunuzu (MÜDÜR) kanıtlamaya çalışıyorsunuz. Bu kanata varmamın sebebi de yaptığınız yorumlarda kurduğunuz cümleler.
            Aziz bey siz ne derseniz deyin yorumculara cahil de deseniz kalan okul müdürü arkadaşlarınıza Yalak ta deseniz, sizin üye olduğunuz sendikaya üye olmayanlara dönek te deseniz çocuklara onurlu bir gelecek bırakmayacak ta deseniz yeni katılan öğretmenlerle yeni okul müdürleriyle yürüyecek. tam sizin deyiminizle siz denerseniz deyin kervan yürüyecek.
            Sizin görev yaptığınız okulda ve diğer okullarda O kadar çok değerli eğitimci var ki onların çocuklara
            onurlu bir gelecek bırakmak için sendikanıza ihtiyaçları yok. onlar öğrencilerinin başarılı olmaları için çalışıyorlar. Öğrencileri başarılı oldukça daha bir şevkle çalışıyorlar. belkide sizin okulunuzdan bir tanesi yönetici Müdür olacak siz yalaka deseniz de.

          3. YETER ARTIK dedi ki:

            Çok güzel diyorsunuz da sayın veli;O’nu eşeleme,bunu eşeleme,ona sus,buna sus,boş ver,bana ne,bana dokunmayan yılan bin yaşasın eeeeeeeeeeeee sonra….Biz çocuklarımızı böyle mi eğiteceğiz??? Adalet duygusu,eşitlik,hak-ödev,sorumlulu vs. gibi erdemlerden uzaklaşalım mı???

    2. Doğrucu Davut dedi ki:

      Eğer siz Daire amirinizin kim olduğunu bilmiyorsanız yaptığınız işe vakıf değilsiniz demektir.Bu sizin için büyük bir eksiklik.En kısa zamanda öğrenirseniz çok iyi olur.

      1. Sessizlik Senfonisi dedi ki:

        Zihniyete bak daire amirini bilmiyorsanız işe vakıf değilsiniz. Biz zaten bu mesleğe daire amirlerimizi bilip , öğrencilere anlatmak için atandık. Öğretmenin sorumlu olduğu tek unsur vardır oda öğrencidir. Daire amirini bilip bilmemek çokta önemli değildir. Ama menfaatin varsa , bir yerlere gelmek istiyorsan , iş yapmaktan kaçmak istiyorsan tanımanda fayda vardır.

      2. EĞİTİMCİ dedi ki:

        Okullar tatile girdikten sonra değişmiş,eksiklik bende mi,fazlalık başkalarında mı ,artık sizin doğruculuğunuza bırakıyorum

  5. Efe dedi ki:

    Zamanında Atasever müdür görevden alınıp yerine gelirken de böyle düşündünüz mü?

  6. acarlarlı dedi ki:

    acarlar köyünüde araştırın derim bence çok şey çıkar altından emin olun habercilik araştırma ister 😉

  7. Anonim dedi ki:

    Tarihin en büyük tasfiye operasyonu ve siyasal kadrolaşma girişimi

  8. cemal nuhay dedi ki:

    Bizi eğitim fakültelerinde öğretmen olarak yetiştirdiler müdür olarak değil.Biraz da sınıflara girip asli görevlerinizi yapın.Unutmayın size müdür diye değil öğretmen diye diploma verdiler.Yirmi yıl otuz yıl o koltuklarda bir şekilde oturmuşsunuz daha ne istiyorsunuz.Tabi sınıflara girip ders işlemek zor geliyor.

    1. ANONİM dedi ki:

      Sayın yorumcuya aynen katılıyorum.Evet eğitim fakültelerinden mezun olurken “ÖĞRETMEN DİPLOMASI” veriliyor,30 yıl müdürlük yap diye değil.Sen okula uğrama,beş çayı içmeye gider gibi bir görün bir kaybol,müdürlükten başka neler yapmıyorlar ki,ama lafa gelince onlardan bilen kimse yok,hele yanlarındaki mabeyincileri,onlar zaten başlı başına bir felaket.Yapılan iş hiç ama hiç etik değil,bunun bir kriterlerinin olması gerekirdi.Sendikadan bahsediyorsunuz,hangi sendika bu ,şu sendika ,bu sendika farkları varmı ki?Hangi müdür kendi branşı ile ilgili bir derse giriyor,ders görünüyor ama sayın müdürlerimiz en bilen,dokunulmazlığı,sorumluluğu olmadığı için derse girmez bahane hazır “TOPLANTI VAR”beyler biraz da eğitim işi ile ilgilenmeye çalışın ki işin ne olduğunu belki farkedersiniz.

      1. Reis dedi ki:

        Danaonim yorumcusu seni aydınlatayım görevde kalan 6 kişiden 4 eğitim birsen üyesi çamlık son anda sendikasından istifa etti kaldı yerinde öğretmen evi müdürüde Eğitim İş sendikasından son anda istifa etti yerinde kaldı.

      2. çamlıklı dedi ki:

        Çamlık,barutçu,şirince,zeytinköy ve gökçealan da araştırılsın.

    2. Aziz Noz dedi ki:

      mesele o değil anlamadın demek yazık sana makamdan alınmak değil neye göre alındık neye göre kalanlar kaldı başarısız diye alındık kalanlar başarılı diye kalmadılar yalak diye kaldılar anladınmı.

      1. Doğrucu Davut dedi ki:

        Sizler yıllarca o öğretmen oraya görevli,bu öğretmen buraya görevli diye dolaştırdınız durdunuz.Bunları yaparken çok adil davrandığınızı söyleyebilirmisiniz.Ozaman durumdan hoşnut olmayan öğretmenleri hiç dinlemiyordunuz bile.Tüm bu görevlendirmeleri yönetmeliklere göre yaptığınızı söylüyordunuz.(?…..).Şimdide size yönetmelikler uygulanıyor herhalde.Ne var bunda?Hem sizler tüm öğretmen toplantılarında Milli eğitimin daha başarılı olması,okullarınızın daha başarılı olması için öğretmen arkadaşlarınızdan çok daha çalışmalarını istemiyormuydunuz?Bundan böyle sizleride kara tahtanın önünde öğrencilerinizin daha çok başarılı olmaları için ter dökerken görmekten inanın çok mutlu olacağım.Hem sizde şimdi sadece öğretmenlik tecrübesi yok.Aynı zamanda idarecilik tecrübesi de var.Yeni göreviniz vatana,millete hayırlı olsun

      2. Anonim dedi ki:

        yalak mı o dane hocam şimdi siz görevden alınınca kalanlar yalak öylemi? Hocam emeklilik hakkını elde etmişsin siyaset yapmak istiyorsan önün açık gir bir siyasi partiye eğitime hizmet et sadece hizmet okul müdürü olarak olmaz.

  9. Anonim dedi ki:

    Görevden alınan 6 müdürün 4 tanesi Eğitim Bir Sen üyesi ve hükümet yanlısıdır. Bunu gözden kaçırmayın.

  10. Gambler dedi ki:

    Ben bakıyorum eğitim birsen üyesi müdürlerde görevden alınmış. Bu haberin içeriğindeki okul müdürünü tüm Selçuk tanır. Hakettiğini bulmuş . Ama 1-2 kişi var gercekten yazık olmuş.

    1. Aziz BOZ dedi ki:

      Tabi tanıyacak 22 yıldır selçukta okul müdürü beni tanımayacaklarda senimi tanıyacaklar adını bile acıklamaya cesaretin yok sadece gambler yada gammazlar neyse .

      1. Anonim dedi ki:

        Tabiki tanıyacaklar sen sansasyonların adamısın. Kıbrıs yerine birazda okula gelseydin belki kalırdın görevinde.

        1. Aziz BOZ dedi ki:

          istersen senide kıbrısa götüreyi merak ediyorsan sanada sansasyon yayayım

      2. Doğrucu Davut dedi ki:

        Selçuk avuç içi kadar küçük.Bu zamana kadar kimin ne yaptığını,ne yapmadığını çok iyi biliyor.Onun için fazla konuşmaya gerek yok.Bu zamana kadar sustuysa bu insanlar vakurluklarındandır.Yoksa konuşmasınıda,cevap vermesinide bilirler.Lütfen üslüplarımıza dikkat edelim.Hele bir eğitimci isek daha da dikkat edelim.sevgiler

  11. Reis dedi ki:

    Eğitim birsen üyesi alınmış ama 10 gün sonra tekrar atanacaklar kalanlara bakalım Sosyal demokrat ve dönsen üyesi nasılolur demeyin dönmüşler işte

  12. Reis dedi ki:

    Gambler eğt birsen üyesi dediğin bazı arkadaşlar son dakkada girdiler sendikaya ama kurtulamadılar.

  13. Aziz Boz dedi ki:

    Gamazler hakketi dediğin ilçe birincisi okulun müdürü

    1. Doğrucu Davut dedi ki:

      o ilçe birincisinin sen dersine ne kadar girdin.Onu söyle

  14. Reis dedi ki:

    Bazıları sadece yazmak için yazıyor ve biz buna CEHALET diyoruz

  15. VATANDAŞ dedi ki:

    Selçuk bu bölgenin eğitim öğretim yönünden en geride kalmıştır.Müdürler bu işi düzeltse idi şimdiye düzelirdi.Selçuk bundan yirmi sene önce bu idarecileri ve milli eğitim kadrosunu tasfiye etmeliydi.İdarecilere iktidara göre şekil alarak buraya kadar geldiler.Başarı yok liyakat yok bazı okulları veliler yönetiyordu.Eminim idarecilerin açığını kapatıyordu.Kimse kimseyi eleştirmesi Selçuk’ta bu bölgenin eğitimde hak ettiği yeri bulması için bazı radikal kararların alınması doğaldır.Selçuk’taki sivil insiyatif bu konuda hiç bir hamle yapmadı.Demokrat yapıya sahip Selçuk Halkının öğrencilerini otuz yıldır sol ile hiç alakası olmayan idareciler idare etmiştir.

  16. Doğrucu Davut dedi ki:

    İlçe milli eğitim müdürü Ramazan Koyuncu döneminde Türk Eğitim Sen üyesi olmayan 1 tane
    okul müdürü ve müdür yardımcısı varmıydı?Ben yoktu diye biliyorum.Şayet yanılıyorsam bana
    ismini yazarmısınız lütfen.

  17. Aziz BOZ dedi ki:

    Doğrucumu yalancımı iftiracımı bilmem ama okulu müdür yönetir öğren iyiside kötüsüde müdüre hesap sorulur.Anlamdan yazma

    1. Doğrucu Davut dedi ki:

      Sayın Boz;Bir okul Müdürüyle,Öğretmeniyle,Katibiyle,Müstahdemiyle,Öğrencisiyle,Velisiyle,Bünyesinde bulunan dernekleriyle bir bütündür.Benim Okulum,Benim öğretmenim olmaz.Bizim okulumuz,Bizim öğretmenimiz olur.Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK bile ”Az zamanda çok işler yaptım dememiştir.Az zamanda çok işler yaptık”demiştir.Bir kurumdaki olumsuzluk ve olumluluktan o kurumun bünyesinde çalışan herkes sorumludur.Bir olumsuzluk durumunda sadece o kurumun başındaki kişi sorumlu tutulmaz.Olumsuzluğu yapan müdürse müdür,Öğretmense öğretmen,daha başka birisiyse o sorgulanır ve cezalandırılır.Herkes görevinden sorumludur.İdarecide görevinden sorumludur.Bir yönetici ancak koordine görevi yapar.Bir okul görevlisi Devletten maaşını alır.Buna okul müdürüde dahil.Çünkü okulların ve diğer tüm kurumların sahibi DEVLETTİR.Tüm kurumlar kanunlarla,yönetmeliklerle idare edilir.Ama siz haksızlığa uğradığınızı iddia ediyorsanız.Ki olabilir,o zaman mahkemelere giderek hakkınızı arayabilirsiniz.Size yapılan bir haksızlık varsa,yanlış hesabın Bağdat’tan döndüğü gibi döner.Bunda uzatılacak bir şey yok.Size Devlet bundan böyle öğretmen olarak yararlanmak istiyorum demiş.Ne var bunda.Eğitim camiasının %95 öğretmen.Ben sizin yerinize olsam (zaten öğretmen olarak çalışmaktan gurur duyacağım diyorsunuz.)çekerim beyaz önlüğümü ,geçerim kara tahtanın başına.Bir de fotoğraf çektiririm.Selçuk Haber sitesine veririm.Yayınlattırırım.Bence uzun lafın kısası bu olurdu.Hem Ziya Paşa ne demiş”Ayinası iştir kişinin lafa bakılmaz.Kal sağlıcakla…….

      1. Aziz BOZ dedi ki:

        Bak ben lafa bakarım lafmı diye seninki ne sen neye göre yorum yapıyorsun davut benim gibi adını yaz konuşalım kendini saklayarak anonimiş davutmuş hikaye anlatın durun sözleriniz doğruysa kişiliğinizi ortaya çıkarın.Yoksa siz ne derseniz deyin kervan yürür.

  18. Aziz BOZ dedi ki:

    Doğrucu davut demiyelim sana dinle kara tahtanın önünde ders vermek insana gurur verir .

  19. Reis dedi ki:

    Vatandaş adlı yorumcu bilmeden ezbere yazma bak liselerdeki müdürlerin hepsi sol görüşlü istersen araştır .ama hepside Eğitim birsen üyesi oldular yerlerinde kaldılar al sana solcu.

  20. Veli dedi ki:

    Selçuk haber eminim aziz beye röportaj için önceden haber vermiştir zira kendisini mesai saatleri içinde ve dışında okulda bulabilmek büyük ikramiyeyi kazanmaktan daha zor.

    1. Aziz BOZ dedi ki:

      sana istersen ikramiye kazandırayım?

  21. sorucu dedi ki:

    Aziz beyin bu demeci suç teşkil etmez mi?

    1. Aziz Boz dedi ki:

      Hatırın için suç sayarlar merak etme .

  22. Atanamayan öğretmen dedi ki:

    Hocam ben atanamayan öğretmenlerden birisi olarak şunu söylemek isterim: Bizim şu an işsiz olmamızın en büyük nedeni hükumet ve onun saçma politikaları olduğu apaçık ortada. Fakat payın bir kısmı da maalesef siz ve sizin gibi koltukları için “büyük savaş” veren sayın büyüklerimizindir. Yaptığınız hizmetin 10 katı daha enerjiyle yapacağına inandığım onlarca insan ya atanmayı bekliyor ya da doğu ve güneydoğu illerinde evlerinden memleketlerinden uzakta çalışmak zorunda kalıyorlar. Yükünü almış siz sayın büyüklerimiz yazlıklarının, evlerinin, arabalarının tadını çıkarmadan hala koltuklarınızdan kalkmamak için her şeyi yapıyorsunuz. Özellikle Selçuk’ta benim çocukluğumdan beri gördüğüm müdürlerden artık bu ilçenin arınması ve kurtulması gerektiği kanaatindeyim. İlçe okullarında sürekli yer değiştiren sizler, bizlerin önündeki engeli artık kaldırın lütfen… Bu arada AKP’den ve başındakinden de nefret eden bir insan olduğumu belirtmek isterim…

    1. Sessizlik Senfonisi dedi ki:

      Hocam aslında sizin sitem etmeniz gereken en son kişi görevdeki emekliliği dolmuş öğretmenler. Neden mi bak sana sıralayayım.
      1-Şimdi emekliliği gelmiş öğretmen 2500 TL maaş, 450-500 TL de ek ders alıyor(Sınıf öğretmenleri için, branşlar için iş daha sıkıntılı , ek ders almayan bir sürü arkadaş var.) Şimdi sen bu adamı emekli edince alacağı emekli maaşı 1500-1600 arası. 1600 TL ile insanlar nasıl geçinsin. Bir çok öğretmen arkadaş kızını çocuğunu okutmak için bu işe devam ediyor. Belli bir zamandan sonra insan vücudu kaldırmıyor ama ne yaparsın mecburiyet var ortada.
      2. Hükümetin çıkarttığı alan değişikliği yasası ile görevdeki öğretmenler branş değiştirerek alanında eğitim aldıkları branşların dışına atandılar. Sınıf öğretmeni mat, fen, beden , müzik vs öğretmeni oldu. Şimdi dışarda binlerce atanmayı bekleyen beden , müzik vs. öğretmen adayları varken bunların önü bir anda kesilmiş oldu.Çünkü yerlerine yan alandan geçen öğretmenler oldu. İstersen araştır yan alana geçen ne kadar öğretmen var. Bu geçenlerin hepsi dışarıda atanmayı bekleyen öğretmen adaylarının haklarını gasp etti.

      1. Atanamayan öğretmen dedi ki:

        Bu yorumda anlattıklarınızın hiç biri benim yazdıklarıma cevap olmamış. Hocam yanlış politikalardan bahsettim zaten. Kıt kanaat geçinen okul Müdürümüz yok gibi. Tabi parasini alkol ve kumar gibi şeylere yatırmıyorsa. Maşallah evler arabalar yazlık falan? Biz daha o maaşı bile göremedik hocam

    2. Aziz BOZ dedi ki:

      daha çok beklersin ama ders çalış bak yetersizsin demekki atanamadın.

      1. Atanamayan öğretmen dedi ki:

        Aziz hocam tam size yakışan yazıyı yazmışsınız. KPSS den en düşük 81 aldım. Siz sınava girin 65 üstü puan alın ben size 1 sene maaş öderim. Siz öyle bol keseden atıyorsunuz birinci okul müdürüyüm diye ama sizi 8 eylül okuluna alsak birinci olur muydu o okul? Hocam sizin devriniz bitti ve size kenara çekilmek zor geliyor. Ha bu arada sizin branşta norm da yok ne yapacaksınız? Bol keseden atmak kolay biraz da işin zor tarafından bakın bakalım…

        1. Aziz Boz dedi ki:

          biz başarısız diye 50 nin altında almışız sen atanmak için çok çalışmalısın en az 90 almalısın yoksa çok beklersin demekki yetersisinki atanamadın bak atananlar nasıl atanıyor bize laf yetiştireceğine dershaneye git ders çalış yoksa ????

        2. Aziz Boz dedi ki:

          Benim branşım her tarafta açık benim maaşımı ödeyecek gücün varsa ne işin var sınavda paran var bak otur yerine

  23. apasel dedi ki:

    Sayın Ramazan Koyuncu da demek hata etmiş, Türk Eğitim Sen’e layık olmayanlarıda Müdür yapmış.

    1. Doğrucu Davut dedi ki:

      Apasel Rumuzlu arkadaş kıyıma uğradıklarını iddia eden okul müdürleri belli bir sendikanın üyesi olmadıkları için başlarına bunların geldiğini söylüyorlar.Bende diyorumki bundan şikayetçi olmak için (hoş birşey olduğunuda iddia etmiyorum.Verilecek göreve laik olan gelsin) geçmişte de bu tür uygulamalar yapılırken neredeydiniz?Sen beni o dönemde okul müdürlüğü yapmış Türk Eğitim sen üyesi gibi görüntüye girmiş birisi olarak değerlendiriyorsun.Ben o dönemde ne okul müdürü nede idareciydim.Ama ne yazık ki sende o zamanlarda adı geçen sendikaya üye olanların idareci yapıldığını dolaylı olarak kabul etmiş oluyorsun.Kazara bir kişinin dahi olması senin için hata.Bu ne perhiz,Bu ne lahana turşusu.

      1. Aziz BOZ dedi ki:

        yalancı davut seni şimdi hatırladım tabiya sende eksiklik var içinde bize karşı beslediğin kinini yüzümüze değil böyle saklanarak yazman tam sana göre kutlarım

        1. Doğrucu Davut dedi ki:

          keser dönmüş,sap dönmüş birgünde hesap dönmüş.Ne var bunda.