site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Öğretmenler Günü Kutlamaları

Selçuk’ta Öğretmenler Günü Kutlamaları
26.11.2016
A+
A-

24 Kasım Öğretmenler Günü Selçuk’ta da düzenlenen programlarla kutlandı. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunum töreni ve Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’ndan düzenlenen programa Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Selçuk’taki kutlamalar ilk olarak Atatürk Anıtı’nda çelenk sunum töreniyle başladı. Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında tören Efes Tiyatro salonunda devam etti.

Öğretmen toplumu iyiye, güzele, doğruya iten güçtür.

Çelenk sunum töreninin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü için Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu tarafından düzenlenen programda Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. İnsanlığın uygarlaşma aşamasında öğretmenlik mesleğini önemli bir yere sahip olduğunu belirten Karabulut; “Öğretmen her devirde ileridedir. Çünkü öğretmen toplumu iyiye, güzele, doğruya iten güçtür. Öğretmen yarının aydın gençlerini yetiştiren, onlara şekil verendir. O çevresini aydınlatırken; kendisi bir mum gibi yavaş yavaş eriyendir. O bundan üzüntü duymaz. Çünkü kendi varlığından çok yüklendiği görevin önemini ve değerini düşünür. Tarih sayfalarını karıştırdığımızda eğitim, öğretime ve öğretmene önem veren ulusların büyük bir yükseliş gösterdiklerine tanık oluruz” dedi. Karabulut öğretmenlerin eğitimde bilim ve teknolojiden yararlanmasının cehaletle savaşmada çok etkili bir silah olduğunu belirterek; “Öğrencilerimizi 21. Yüzyıl becerileriyle donanmış bir şekilde eğitmeliyiz. Ancak bu şekilde muasır medeniyetler seviyesine ulaşabiliriz” dedi.

Bugün vefa günü

“Bugün vefa günü. Bizleri yetiştiren değerli öğretmenlerimize övgü dolu ne kadar söz söylense de yine azdır” diyerek törendeki konuşmasına başlayan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Öğretmenler Günü’nün diğer meslek grupları için kutlanan günlerden farklı bir gün olduğunu belirtti. Kaymakam Boyacı “ Göreviniz önemli. İşiniz ağır. Bu ağır yükü, bu önemli vazifeyi şerefle, onurla sonsuza kadar nesilden nesle bu eğitim bayrağını devrederek yaşatacaksınız. Kendinizle gurur duyun. Sizlere emanet edilen genç filizleri Atatürk ilkeleri doğrultusunda millet, bayrak sevgisiyle yetiştirin” dedi.

Oratoryo ve koro büyük beğeni topladı

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın mesajı ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yaptığı görev yemini sonrasında G.M. Kemal Ortaokulu Türkçe Öğretmenleri tarafından hazırlanan “Öğretmen” adlı Oratoryo ve aynı okulun Müzik Öğretmeni Yağmur Ekin yönetimindeki koro katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de çeşitli ödüller verildiği törende ayrıca 2015 – 2016 Eğitim – Öğretim Yılı’nda emekliye ayrılan öğretmenlere Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı tarafından Hizmet Şeref Belgeleri verildi.

4_tj3a6387

5_tj3a6215

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.